Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rejs-i-vietnam/

Rejs i Vietnam – budget og tips til ‘gør det selv’-rejsen

bamboo-bungalow-resortVi har nu rejst i Vietnam i 5 uger – tiden er virkelig gået stærkt! –  og er blevet en hel del klogere på priser, på omkosningsniveauet, på at finde de lækre steder og ikke mindst har vi fundet ud af at vi er ellevilde med dette land. Vietnam er fantastisk! Et smukt land i en rivende udvikling og et land med stor imødekommenhed, gæstfrihed og med en madkultur der går lige i hjertet.

Jeg har samlet lidt af vores bedste tips, som I måske kan bruge hvis I planlægger en rejse hertil, eller kender nogen der gør. Jeg er desuden blevet spurgt til et indlæg om at rejse med børn, og det er også undervejs :)

At spise i Vietnam

Vores bedste og billigste måltider har vi ofte spist i gadekøkkener og på de åbne køkken/restauranter, hvor vietnameserne selv. Sådan et måltid koster typisk mellem 50-100 kr for os alle fire, hvis vi bestiller vand som drikkevare. Vi bestiller som regel tre retter og deler det hele lidt. Øl, frisktpresset juice og smoothies koster omkring 12-15 kr pr styk på restauranter, så det løber op i lidt mere, når vi vælger at drikke det til maden.

Vi har ikke været bekymret for at spise der hvor de lokale spiser og har kun oplevet det godt. Vand drikkes kun af forsejlede vandflasker (ligeledes med tandbørstning), men vi spiser gerne både frugt, grønt og drikker kolde drikke med isterninger. Det skal man naturligvis gøre op med sig selv om man ‘tør’ og måske vurdere, hvor sart ens mave ellers er …

En hel vandmelon på markedet, koster ca 2-4 dkr og der er så meget lækker mad, frugt og snacks på alle gadehjørner.

Vi har også spist på en del super gode restauranter. Alle vores bedste restaurantsoplevelser i Vietnam tipper jeg om her og selv om vi indimellem har spiste virkelig gode steder, så har det max kostet 400 kr for hele familien.

Med og uden prisskilte i Vietnam

Prisen på en hel del produkter og varer er til forhandling i Vietnam. Ikke alle steder, men en del steder. Når man spørger til prisen, og den er en anden end den på et evt skilt, så er prisen til forhandling og lige sådan, hvis der ikke er prisskilte på. Det gælder en hel del steder, og alt fra hotelværelser, til kufferter og vandmeloner. Vi handler aldrig selv om pris i gadekøkkener og heller ikke i centre og større butikker, men vi gør hos gadehandlere og har fx pruttet priserne ned på både hotelværelser, en ny kuffert (hjulene på den gamle røg), legetøj til børnene osv. Det er både helt sjovt, og også ganske forventeligt at man handler prisen ned.

At bo i Vietnam

Vi havde forestillet os hjemmefra, at vi ville bo på okay, men billige hoteller til omkring 200-300 kr pr nat. Det passer egentlig meget godt. Kvaliteten er meget varierende og det kan betale sig at undersøge, hvor man finder de bedste hoteller til prisen. Vi bruger meget Hotels. com og booking.com til at tjekke muligheder, udbud og reference på priserne – indimellem har vi booket derigennem, men de bedste priser har vi også fået ved bare at møde op på hotellerne og spørge. Her har jeg skrevet om de steder vi har boet i Vietnam

At rejse til og fra Vietnam

Vi har booket rejsen selv og har booket fly fra Hamburg til Dubai og videre til Ho Chi Minh City direkte hos Emirates. Inkl returbillet fra Kuala Lumpur-Dubai-Hamburg.

Vi brugte Momondo til at finde ud af hvilket flyselskab og hvilken rute der var billigst og nemmest – og bookede derefter direkte hos Emirates, da vi på den måde kunne vores ønske om tre overnatninger i Dubai opfyldt. Vi sparede en del ved at flyve fra Hamburg. Bor man på Sjælland, så kan det være værd at undersøge om Sverige er billigere end fx Kastrup.

At rejse rundt i Vietnam

Vi har fløjet lidt mellem destinationerne på vores rejsemål til at starte med, da vi rejser rundt i Vietnam op til Tet (vietnamesisk nytår) og togbilletterne allerede var væk. Flybilletter har vi booket via Momondo eller direkte på flyselskabernes sider. Der er kæmpe forskel på priserne 30-50%  i forhold til om man rejser den ene eller den anden dag, så det kan være rart at have lidt fleksibilitet. Omvendt så bliver man også lidt låst af at have booket for meget i forvejen og det foretrækker vi ikke at være.

Det er dyrere at rejse fra sted til sted omkring Tet. Priserne på fly har lagt på mellem 700 -1500 kr for os alle fire og det kan måske betale sig at booke i god tid. Om man kan booke togbilletter fra Danmark skal jeg ikke kunne sige, men det bliver så en anderledes rejse – hvilket bestemt heller ikke behøver at være negativt – når man kender til rejsedestinationerne og har det planlagt på forhånd.

At rejse i Vietnam omkring Têt – kinesisk nytår

Hvis man drømmer om at rejse lidt rundt på må og få i Vietnam omkring Têt, så kan det sagtens lade sig gøre. Det vietnamesiske nytår, svarer lidt til vores juleferie og er den største højtid på året i Vietnam. Man skal som sagt bare være opmærksom på at både tog og busbilletter hurtigt bliver udsolgt og at priserne på indenrigsfly er højere end normalt. Det var primært transporten, vi har oplevet som en mindre udfordring – for vi ville hellere have rejst med tog end fly, men alt var booket. På mange strækninger kan man leje en privat chauffør, det gjorde vi bla fra Hoi An til Hue, og det koster ikke alverden. Det er nemt at finde hoteller omkring Têt, det oplevede vi ikke problemer med. En del restauranter og butikker har lukket i 2-6 dage fra têt og frem, men mange havde åbent og vi havde ingen problemer med at finde et godt sted at spise.  Et lille tip vi fik, var at hæve penge nok! Hæveautomaterne bliver eftersigende fyldt op inden Têt, og derefter igen efter ca 10 dage – og bankerne har lukket.

28 kommentarer
  • Julie skrev:
    6. marts 2015 kl. 09:14

    Jeg har selv rejst fra syd til nord i dejlige Vietnam. Hvis i har problemer med at komme rundt, vil jeg anbefale “turistbusserne”. Det er ofte sovebusser hvor sæderne kan ligges ned til senge, også er det billigere end både fly og tog. Samtidigt har man mulighed for at kigge ud af vinduet undervejs eller tage en lur, alt efter humør. De bookes gennem hostels eller de mange rejsebureauer på gaden, og husk at forhandle prisen ned!

    • Ann-Christine skrev:
      9. marts 2015 kl. 06:45

      Tak for tippet, det har vi også haft lidt kig på og måske andre læsere kan bruge det :)

  • Line Ruth skrev:
    6. marts 2015 kl. 10:05

    Jeg bliver simpelthen så inspireret af alle dine smukke billeder og skønne fortællinger. Hvor oplever i bare mange flotte steder – og så er jeg helt vild med guiden: tip til rejsen, til hoteller og gode spisesteder. Jeg kunne tage af sted i morgen :)

    • Ann-Christine skrev:
      9. marts 2015 kl. 06:44

      Hvor er det skønt at høre! Det kan virkelig også anbefales, med sådan en rejse. Vietnam er helt fantastisk og vi er så glade for at have oplevet at rejse rundt der sammen.

  • Nanna skrev:
    9. marts 2015 kl. 09:24

    Hej
    Jeg er for nyligt begyndt at følge din blog. Lækre madopskrifter og flotte billeder fra jeres tur.
    Min mand og jeg overvejer at tage til Vietnam i vores barsel – dvs. vi kommer til at rejse med en lille på en 7-8mdr og en lidt større på 3 år. Udfra jeres erfaringer vil du anbefale at rejse rundt i Vietnam med små børn? Vores planer var umiddelbart at booke lejligheder ca. 3 steder og så være afsted i en 5-6 uger ialt så det ikke blev til alt for mange skift.
    I forhold til vaccinationer – er i alle sammen blevet vaccineret for det hele incl. malaria?
    Det er ikke fordi jeg forvneter at du er ekspert synes bare det var lidt interessant at høre dine tanker om det nu når du var dernede og ligesom havde fødderne i sandet :)
    KH Nanna

    • Ann-Christine skrev:
      10. marts 2015 kl. 05:15

      Hej Nanna,
      Tusind tak, og hvor hyggeligt at du er begyndt at følge med her :)
      Hvor fedt at I over en tur til Vietnam. Jeg vil varmt anbefale Vietnam, også med små børn. Et par tip herfra er at bruge bæresele/slynge i stedet for klapvogn, pga trafikken og manglende fortove. En ting der giver mig lidt sug i maven når jeg rejser rundt her i sydøstasien ift børnene, er de manglende sikkerhedsseler i mange biler … Jeg er personligt ikke den vildeste vovehals, men man vænner sig lidt til det.

      Og så ville jeg prioritere Phu Qouc og Hoi An rigtig højt tidsmæssigt, for der er så rart at være – og mindre trafik, hvilket er super rart når man rejser med børnene, synes vi. Skal I ud at sejle, så husk i øvrigt redningsveste hjemmefra, for det er der altid kun til voksne.
      Vi er blevet vaccineret for det hele, men har fravalgt malaria. Der er meget, meget lidt malaria i Vietnam og slet ikke i de områder vi har rejst i. Vist kun lidt inde i højlandet (eller hvad det nu hedder) og der kom vi ikke.
      Jeg skriver på et indlæg om at rejse med børn, som kommer snart, måske du også kan finde lidt inspiration der – ellers så bare spørg løs her i kommentarfeltet :)
      Kh Ann-Christine

  • Christine skrev:
    10. marts 2015 kl. 20:35

    Hej Ann-Christine

    Har længe kigget på Vietnam til sommer og din blog og de lækre billeder gør kun lysten større.

    Min mand er dog lidt lunken, da han har hørt at der er rigtig mange russiske turister dernede, hvad er jeres oplevelse?

    Mange hilsner
    Christine

    • Ann-Christine skrev:
      12. marts 2015 kl. 04:04

      Hej Christine,
      Hvor lyder det som en skøn plan :) Vi mødte faktiske kun et russisk par, i det homestay vi boede i ved Mekong Delta, og de var smaddersøde.
      Vi hverken oplevede eller spottede andre russiske turister, så hvis der var mange, så skilte de sig bestemt ikke ud. Ift Koh Lanta hvor vi bor nu, som er mega turistet (men stadig dejlig) så er Vietnam i det hele taget ret spartansk turistet. Der er selvfølgelig en del turister i både Hoi An, på Phu Qouc og i Hanoi og HCMH, men slet ikke på nogen overturistet måde, synes vi.

      Vi var rigtig vilde med Vietnam, så varm anbefaling herfra.
      Kh Ann-Christine

  • Henrik Berg skrev:
    24. oktober 2016 kl. 21:35

    Togbillet Vietnam.. ex. Hanoi/HCMC

  • Hanne skrev:
    3. november 2016 kl. 20:42

    Jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan – hvornår og hvor i søgte visum til Vietnam.

    • Ann-Christine skrev:
      4. november 2016 kl. 08:37

      Hej Hanne
      Vi købte 3 måneders visum via Vietnam Rejser og søgte visum ca 2 måneder før vi rejste. Det var Martin der sørgede for det, og han fik gode råd fra det site omkring det :)
      Kh Ann-Christine

  • Mette Lorentzen skrev:
    6. marts 2017 kl. 20:43

    Hej Ann-Christine,
    Først og fremmest vil jeg gerne fortælle, hvor fantastisk et univers jeg synes du har skabt herinde! Valdemarsro.dk er efterhånden dét sted, jeg først checker opskrifter når jeg leder efter ny inspiration, eller en opskrift på noget bestemt. Og dine rejsebeskrivelser- og guides er bare guld værd! Så tak for det! Vi står og skal til Vietnam i hele maj måned. Vi har flybilletter tur/retur og hotel i Ho Chi Minh City, men har ellers intet andet planlagt. Vi har vores to børn på hhv. 4 år og 6 måneder med, og begge os forældre har rejst meget, men det er jo lidt noget andet, nu når vi har sådan to små størrelser med. Jeg har kigget på de hoteller som I har boet på, og som alle ser dejlige ud. Bl.a. de bungalows I boede i på Phu Coq og Green Tea i Hoi An. Begge steder ser ret populære ud, og selvom vi egentlig helst ikke vil låse os for meget fast på forhånd, så er jeg lidt usikker på, om vi bare kan vente med at bestille overnatning til vi ankommer… Hvad gjorde I? Troppede I bare op og fik et værelse, eller havde I booket på forhånd?
    På forhånd mange tak for din mail! Med venlige hilsner, Mette.

    • Ann-Christine skrev:
      7. marts 2017 kl. 10:53

      Hej Mette,
      Tusind tak for de søde ord om Valdemarsro – det er jeg så glad for at høre!
      Vildt dejligt at du har glæde af bloggen og finder masser af god inspiration her – det er jo en kæmpe motivationsfaktor for at blive ved med at finde på endnu mere herfra :)
      Hvor lyder det dejligt med jeres rejseplaner til Vietnam og sikke gode steder I har udset jer.
      Vi bookede Phu Qouc en dag eller to i forvejen – mens vi var i HCMC og det fungerede fint, jeg tror også sagtens vi blot kunne have ventet til vi ankom. Mener at januar/februar er mere højsæson end maj, så mon ikke også det fint vil gå for jer.
      Mht Green Tea i Hoi An, så var det svært at få værelse der og de er meget populære og ligger simpelthen så godt i byen.
      Vi ventede nogle dage på at få værelse der og havde ikke booket i forvejen – så der vil jeg næsten anbefale at booke et par dage i forvejen – eller så snart I ved cirka hvornår I ankommer til Hoi An.
      Rigtig god tur og fornøjelse med rejseplanlægningen
      Kh AC

      • Mette Lorentzen skrev:
        11. maj 2017 kl. 07:23

        Hej Ann-Christine,
        Mange tak for dit fine svar! Nu sidder vi på Phu Quoc, og nyder lyden af bølgerne, fra terrassen udenfor vores lille bungalow her hos Kim Bungalows :) Det er virkelig en fin lille perle. Vi har været her siden mandag og er her helt indtil den 20/5 – efter HCMC trængte vi alle til mere ro på, og særligt vores dreng på 4 år nyder at han kan lege med sand og vand hele dagen. Vi har spist på restauranterne langs stranden, som har været fine, men oplever ellers at det er lidt svært at navigere rundt her i nabolaget + i Duong Dong fordi de lokale og taxa-chaufførerne sjældent kender de cafeer og restauranter som vi er på udkig efter (vi finder dem typisk i lonely planet-bogen og på Tripadvisor). Kan du anbefale nogle spisesteder eller andre sights tæt på Kim Bungalows? Og er der ellers nogle steder på øen som du kan anbefale at besøge – både spisesteder, hyggelige sights mm? På forhånd tusind tak! Mvh. Mette.

        • Ann-Christine skrev:
          11. maj 2017 kl. 08:03

          Hej Mette,
          Det lyder da virkelig helt og aldeles vidunderligt!
          For os var Phu Qouc primært ren afslapning og strandliv.
          Mango Bay er virkelig et besøg værd – og ellers har jeg ikke så vildt mange tips til øen. (vi drømmer stadig om at komme tilbage, og bare nyde det langsomme tempo der) Jeg har skrevet lidt om Phu Qouc her
          Rigtig god rejse til jer
          Kh AC

  • Per Nielsen skrev:
    29. oktober 2017 kl. 20:03

    Hej Ann-Christine og familie?

    Lige til kernen?

    Vi er en familie mor, far og 2 drenge på henholdsvis 6 år og 3 år. Far og mor er nok det man kan kalde rejsegenerationen både som backpacker og alm. Charterferier…Vores sidste backerbacker eventyr var for 9 år siden, hvor destinationerne var Peru, Argentina, New Zealand, Malaysia og Kina i 5 måneder. På det tidspunkt var vi enige i at så mange destinationer var alt for udmarverende, og hvis vi skulle drage på nye eventyr i fremtiden, så var vi den erfaring rigere.

    Nu her knap 10 år efter er familien vokset med 2 fantastiske drenge, og vi planlægger at tage på et nyt eventyr, nu blot med børn…?

    Vi som de eneste ved nu, at vores start bliver omkring 1 feb. 2019, vi planlægger at være væk i ca. 5 måneder. Destination/er er vi mere eller mindre åbne for, vi har dog selv nævnt Filippinerne, Vietnam, Borneo eller måske Kina igen, ja kort fortalt vi er åbne for alt. Budgettet er på ca. 175000-200000 kr.

    Når vi tager afsted er vores børn 7 og 4 år, det er helt bevidst at vi først nu vælger at drage ud i verden igen, vores kriterier var at de begge skulle være ble fri, og behovet af middagslur afsluttet?

    Jeg har læst jeres hjemmeside med stor interesse, og undre om I kan/bidrage med nogle gode råd og tips i vores specifikke rejseforberedelser?

    Mvh Familen Nielsen

  • Terese skrev:
    5. marts 2018 kl. 11:41

    Hej,
    Tak for en dejlig blog med masser af gode tips.

    Jeg vil hører om hvorledes dig og familien kom fra Ho chi Minh City til Can Tho? Lejede i en privat chauffør og i så fald kan du anbefale nogle?

  • Merete skrev:
    30. august 2018 kl. 09:58

    Jeg har lige et par spørgsmål angående Vietnam. Som jeg kan læse det boede i tit 4 på et 2 personers værelse.

    Netop det er jeg interesseret i at vide mere om. Vi har 2 børn på 2 og 5 år og har erfaring fra Thailand om at det ok de sover i eksisterende senge. Er det også sådan i Vietnam? På booking siderne står der intet om fx børn under 7 år er gratis, hvis de benytter eksisterende senge.

    Vi vil booke løbende når vi rejser og måske prøve når vi kommer frem. Men vil helst ikke blive overrasket over ekstra priser. Hvad er jeres erfaring?

    • Ann-Christine skrev:
      30. august 2018 kl. 12:20

      Hej Merete
      Vi bookede stort set kun undervejs og ved at møde op på stederne, på den måde er det nemmere at aftale muligheder, handle om priser (der handles også meget om hotelpriserne på stedet) og om en dobbeltseng er fin til en familie på fire. Vi brugte kun bookingsiderne til at researche og finde stederne, men bookede ikke gennem dem.
      I Vietnam oplevede vi at det alle steder var okay at sove sammen og blot betale for et værelse med dobbeltseng, eller købe en billig (nogen steder gratis) ekstra.opredning.
      Kh AC

  • Trine skrev:
    14. januar 2020 kl. 20:43

    Hej!
    Tak for alle dine mange gode opskrifter:) Dejlige billeder fra Jeres rejse til Vietnam.
    Jeg planlægger en barselsferie til Vietnam i marts. Mand og Baby på 11 måneder. Vi forestiller os 4 dage Hanoi, Cruise på Halong Bay 2 dage og Hoi an 8 dage.
    Er det besværet og rejsen værd at tage Hanoi og halong med, eller skulle vi bare nøjes med Hoi An?

    • Ann-Christine skrev:
      15. januar 2020 kl. 13:44

      Hvor lyder det lækkert med jeres rejseplaner.
      Vi var ikke omkring Halong Bay, men jeg er virkelig glad for at vi oplevede Hanoi og HCMC, her synes jeg dog fint man kan vælge den ene by fra, så hvis I ikke skal til HCMC, så vil jeg anbefale at opleve et par dage i Hanoi, hvis I flyver dertil.
      Kh AC

      • Trine skrev:
        15. januar 2020 kl. 20:11

        Tak:)
        Vi tænker at bo inde i Hoi An by 4 dage, og måske 4 dage ved stranden, for at slappe lidt af. Er dog lidt bange for om det bliver kedeligt ude ved stranden, da vi ved ikke hvor meget vi kan være på stranden med en på 11 måneder. Jeg ved ikke om der er bølger og strøm i marts. Synes dog stranden ser utrolig smuk ud på dine billeder. Og det er specielt at bo ved vandet lige meget hvad. Overvejede i et strandhotel da i var der?

        • Ann-Christine skrev:
          16. januar 2020 kl. 10:11

          Hej Trine,
          Vi oplevede helt sikkert stranden i Hoi An som smuk natur, men ikke som egnet til at bade i og vi var der kun et par timer en enkelt dag, så jeg er nok ikke den rigtige at spørge lige til det :)
          – vi overvejede ikke et strandhotel i Hoi An, men havde nydt stranden i over en uge på Phu Qoux og vidste vi skulle videre til mere strand senere, så vi var mere til oplevelserne og den hyggelige stemning i selve byen, mens vi var der.
          Kh AC

          • Kenneth skrev:
            15. september 2020 kl. 05:26

            Hoi An har rigtig gode strande, også badestrande. Jeg bor selv i Hoi An og har et lille rejsebureau, vi har mange gæster der nyder stranden i Hoi An, og vi har selv vores små på 10 og 21 måneder med på stranden uden problemer. Anbefalet fra april til slut august.

            Venligst Kenneth

  • Johanna skrev:
    4. april 2021 kl. 20:15

    Hej,
    Jeg søger inspiration for eventyr med en på 10 år og en på 5 år. Vietnam er vores drømmerejse, men vi venter nogle år med det, for at han på 5 år skal kunne huske det når han bliver større. Men har du måske nogle gode ideer på andre eventyr, måske i europa som man kan prøve? Har kigget dine indlæg om europa, men ville lige spørge hvis du har noget yndlings-rejsemål med børn, hvor det ikke bare er Lollo og Bernie….
    Tak for en dejlig blog – jeg bruger den hele tiden og du har inspireret min dreng på 10 at begynde at bage og lave mad!!!

    • Ann-Christine skrev:
      6. april 2021 kl. 12:12

      Hej Johanna
      Det lyder som dejlige planer :)
      Jeg ved ikke hvad/hvem Lollo og Bernie er … men gætter på det er noget all-inklusive børneferie relateret?
      Vi har sjældent rejst med pakkerejser, men sammensætter gerne selv og finder på undervejs. Vores familieyndlingslande at rejse i, i Europa er; Sverige, Tyskland, Belgien, Italien og Frankrig. Jeg har skrevet om dem alle her: https://www.valdemarsro.dk/europa/
      God fornøjelse
      Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.