Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bedste-budgetvenlige-steder-at-bo-paa-rejsen/

Held med ‘jagten’ på de bedste budgetvenlige steder at bo på rejsen

toko-toko-stay-ubud

Vi føler virkelig at vi har været ualmindelige heldige de sidste par steder vi har boet. Både i Ubud og på Koh Lanta har vi fundet nogle helt vildt skønne budgetvenlige steder, som matcher vores behov på en rejse som denne perfekt!

Det skal da ikke være nogen større hemmelighed at jeg godt kan lide, at de steder jeg bor er lækre. Pæne, rene og hyggelige. Dét betyder noget for mig, og jeg bliver i bedre humør, når mine omgivelser er, som jeg godt kan lide det – også når vi rejser.  Rent sengetøj, rene håndklæder, enkel indretning, god stemning og søde mennesker – det er altså store plusser i min bog. Og det er så hyggeligt at finde de der små fine steder, som har alt det – og hvor man kan bo for omkring 200-250 kr for hele banden.

Det er i omegnen af det beløb vi prøver at ramme vores budget til at bo på rejsen, og tænk at det kan lade sig gøre at finde de skønneste steder til den pris. Ofte med én kingsize bed til os alle fire, så sover vi lidt tæt og indimellem har vi tilmed fået en gratis opredning på en madras på gulvet.

Selv om vi bor ret budgetvenligt, så kan man kan altså også sagtens bo meget billigere hernede, end vi gør. Endnu mere backpackeragtigt. Jeg læste om en anden familie som rejser rundt i mange måneder og de prøver at ramme omkring 50 kr pr overnatning i Thailand for hele familien. Så vi har altså lidt et luksusbudget for backpackere, men rejser alligevel mægtigt billigt ift europæiske priser – og vi rammer en pris sats hvor der virkelig er både det pureste guld og det rene skidt. Så det er med at se sig for og lave sin research. toko-toko

Her kan I se hvor vi har boet, men særligt vil jeg fremhæve fire steder, hvor vi virkelig føler vi har gjort et kup. Skal vi tilbage til nogle af disse områder, så vil vi uden tvivl bo på disse fire steder igen:

Lantavadee på Koh Lanta

Lantavadee er udlejning af værelser, med udendørs halvt overdækket badeværelser. Ingen køkken og ingen faciliteter som pool, morgenmad, restaurant eller lign. Det er et rigtigt sødt par som har stedet og priserne er gode. Der er rent, pænt, gode senge og alt hvad vi havde behov for – og så ligger det lige ved den gode strand Klong Dao Beach, som vi havde udsigt til fra vores store terrasse.

Green Tea Homestay – Hoi An

Det hyggeligste homestay i smukke Hoi An. Sådan et sted hvor man mødes med smil, hyggelig snak og rar stemning og bare føler sig rigtig godt tilpas. Derudover så ligger Green Tea Homestay centralt og meget tæt på den hyggelige gamle bydel. Vi fandt denne perle efter næsten en uge i Hoi An, men ville ellers have boet der i længere tid

Sayang Mama Inn, Gili

Jeg fandt dette sted på Tripadviser og det havde ikke ret mange anbefalinger. Men det blev omtalt som nyt, billigt og fik fine ord med på vejen – jeg havde bare en rigtig god fornemmelse med stedet, så vi tog en hestevogn derhen – og det var virkelig fint. Blev budt velkommen med choko-islatte, fik inkluderet god morgenmad ekstra opredning og der var rigtig rart at være.

Toko Toko i Ubud, Bali

Toko toko er ikke sådan lige til at finde, hvis man ikke er mere end almindeligt heldig. Der er ingen website, der er meget få omtaler på tripadviser og det var rent held, at jeg opdagede stedet. Jeg fandt et andet sted som lød skønt via tripadviser, læste alle anbefalingerne dertil og én omtalte Toko Toko som bedre og billigere og med god morgenmad, og blandt andet fordi jeg selv sætter stor pris på en god morgenmad, så fik jeg sådan en fornemmelse af at den der havde skrevet og jeg lagde vægt på de samme ting. Så vi tog chancen og fik vores chauffør til at køre os dertil da vi ankom til Ubud. Vi havde ikke booket, men heldigvis havde de et værelse. En familiebungalow med kingsize seng, kæmpe terrasse, fælles pool, den mest fantastiske magiske have med ægte balinesisk stemning og god morgenmad. Værelse inkl morgenmad; 200 dkr for os alle fire. Der er som sagt ingen website, men skal I til Bali, så kan I skrive på denne mail; tokoubud(a)yahoo(.)com.

Next stop Malaysia …

Vi rejser snart videre mod Malaysia og er i gang med research efter steder at se, de hyggeligste budgetvenlige hoteller og områder at opleve.

Tip mig endelig, hvis I kender stedet.

P.S det samme gælder Langkawi, Penang og Koh Lipe, Thailand, som vi har planer om at nå at opleve efter Bali

Toko-toko-ubud ubud_stay

12 kommentarer
  • Nadia Munch skrev:
    23. april 2015 kl. 07:51

    Malaysia: Skal I til Borneo eller tænker I at blive på fastlandet? Vi besøgte Borneo, Kuala Terengganu (nordøst) og små (fine, fine) øer Kapas og Redang, tror dog ikke de øer pt er i “sæson”. Så var vi på Langkawi som stadig kan anbefales og af flere omgange i KL og her kan vi sagtens tippe med gode oplevelser. Søsteren min er lige flyttet fra KL til Singapore, så burde jo spare sammen til en Asientur igen:-)

    • Ann-Christine skrev:
      24. april 2015 kl. 14:18

      Jeg tror vi springer over Borneo og vælger Langkawi og Penang til – sidstnævnte lokker gevaldigt med at være udnævnt til Malaysias bedste køkken ;)
      Vi glæder os også til at opleve Kuala Lumpur, var der for 12 år siden – så det bliver sjovt at gense. Vi er lige kommet til Melaka, her er meget godt nok forandret på de seneste 12 år …

  • Anja skrev:
    26. april 2015 kl. 15:26

    Hejsa

    Tak for alt du deler her – du er en stjerne til at skrive!

    Vi er på Bali og tænker på at tage et par dage i Ubud. Hvor ligger Toko Toko, er det i Ubud by eller udenfor?

    Hilsen Anja

    Ps. Perhentians øerne i Malaysia kan virkelige anbefales

    • Ann-Christine skrev:
      27. april 2015 kl. 08:17

      Hej Anja,
      Tusind tak, hvor er det hyggeligt at du følger med på rejsen :)
      Toko toko ligger i Ubud by, lige omkring 1,5 – 2 km fra bymidten. Det tager ca 15 minutter at gå og ellers er det super nemt at få en taxa til omkring 30.000-40.000 rupiah (15-20 dkr)
      Kh AC
      Og tak for tippet med Perhentians.

      • Anja skrev:
        27. april 2015 kl. 09:49

        Super, så længe man kan gå er det perfekt. Ok vej med klapvogn eller er det ikke nemt?

        • Ann-Christine skrev:
          28. april 2015 kl. 17:51

          Det kan godt lade sig gøre med klapvogn på den strækning, men det er generelt ikke super optimalt med klapvogn i Asien. Hvis det er muligt, så er en bæresele eller slynge nok en fordel

  • Bianca skrev:
    6. juli 2015 kl. 19:01

    Hej Ann-Christina,
    Tak for dine altid hyggelige og livsbekræftende blog-indlæg :-).
    Jeg har fulgt spændt med på sidelinjen under jeres Asien rejse, og er nu så heldig selv at skulle til Bali-Lombok-Gili lige om lidt.
    Sayang mama inn lyder som et skønt hotel – kan du fortælle mig hvor på øen det ca ligger? Og om det er i nærheden af gode strande?
    Kan forstå at når man rejser til Gili i højsæsonen kan det være lidt crowded på nogle dele af øen, så kunne godt tænke mig at finde ud af om jeres hotel ligger lige midt i epicenteret, eller mere et roligt sted ;-).
    Kh. Bianca

    • Ann-Christine skrev:
      7. juli 2015 kl. 10:35

      Hej Bianca,
      Tusind tak or de søde ord og hvor lyder det dejligt med jeres kommende rejse.
      Gili Air er jo lillebitte, så alting er tæt på stranden ;) Det tager ca 10 minutter at gå hen til den bedste strand på øen, men der er også andre fine mere stille strande rundt om øen. Sayang Mama Inn ligger på østkysten og i et meget roligt område – det tager ca 10-15 minutter at gå hjem om aftenen fra det største område med restauranterne ved stranden.
      Kh AC

  • Tine Lekdorf skrev:
    10. november 2015 kl. 12:56

    Hej Ann-Christine
    Vi er en familie med tre børn, der skal en måned til Bali og Gili Air. Vi har spurgt på Sayang Mama Inn på Gili i 7 dage, og der er to ledige værelse. Men…vil bare lige høre…savnede I ikke en pool? Eller var der noget med, at man kunne bade i nabohotellets pool? Ellers lyder det supergodt!
    :-) Tine

    • Ann-Christine skrev:
      11. november 2015 kl. 09:55

      Vi savnede ikke poolen, for stranden er vidunderlig :) Vi fik dog også tilbud om at vi kunne benytte naboens pool
      God tur :)
      Vi har så mange fantastiske oplevelser fra Gili :)
      Kh AC

  • Tine skrev:
    12. november 2015 kl. 10:18

    Hej AC
    Tusind tak for svar :-) Nu har vi booket en uge hos Sam på Sayang :-)
    Faktisk har vi også skrevet til Toko-Toko i Ubud men desværre ikke hørt noget. Vi laver totalt copycat på jeres Bali-ophold – det betyder bare meget med anbefalinger fra nogen, man selv synes, man har noget til fælles med :-). Tak for gode rejseindlæg, opskrifter m.m.
    Kh Tine

    • Ann-Christine skrev:
      12. november 2015 kl. 20:02

      Hej Tine,
      Prøv evt at ringe til tokotoko når I kommer til Bali eller bare kig forbi stedet. Jeg tror ikke det er teknologi og mail de benytter sig mest af ;)
      Og hvor er det fedt at I kan bruge de tips og anbefalinger, det er jeg rigtig glad for at høre. Jeg håber så meget at I får samme gode oplevelser af stederne som vi havde
      Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.