Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/singapore-i-2-dage-miniguide/

Singapore på 2 dage – miniguide

haji-lane

Når jeg tænker på Singapore, så tænker jeg først og fremmest en by med tårnhøje bygninger, med nyere skyskrabere, som kæmper om at nå højest mod himlen. Jeg tænker også en temmelig pebret by at besøge, med høje priser på hoteller og værelser, vestlige priser på mad og med mulighed for at shoppe alt fra de mest fantastiske drømmekøb, lækre mærker, billige kopier og ikke mindst, så tænker jeg en ren by, med pænt meget styr på kollektiv trafik og orden i det hele taget.

På mange måder er Singapore umiddelbart en ret stor kontrast til hvad vi ellers har oplevet på vores 4 måneders rejse. En tur, som har taget os fra Ho Chi Minh City til Hanoi i Vietnam, Bangkok i Thailand, Ubud på Bali og små sjove og fine byer midt i alt det hele.

Vi satte os for at finde de små charmerende steder i Singapore. De steder, som vi ikke oplevede sidst vi var her og de steder, som falder rigtig meget i vores smag. Jeg har fået så mange skønne anbefalinger til Singapore her på bloggen og på instagram (tusind tak for dem!) så det var en sand fornøjelse at planlægge et par dage lige efter vores behov.

colour_singapore

Vi brugte en halv dag i gaden Haji Lane og området omkring den fine pastelfarvede shoppegade. Haji Lane er noget så fint og jeg fotograferede på livet løs – med ny og stor hang til at male et par vægge hjemme i Aarhus i lækre farver …

colour

singapore_haji_lane

Der var lidt gråvejr, mens vi besøgte byen – og det vildeste lyn og torden, også. Men selv med gråt lysfilter, så var de malede huse charmerende.

singapore

Ikke så langt fra Haji Lane ligger Little India, som også er skøn at gå gennem. Og spise god mad, ikke mindst. Jeg storelsker det indiske køkken (lyst til indisk mad i aften? Så tjek lige her) og vi spiste en super lækker middag hos Orchard Maharajah.

botanisk-have-singapore

Vi slendrede gennem Botanisk have og Johan og Julie havde en fest på legepladserne og med at fotografere sommerfugle.

Lige ved siden af Botanisk have ligger cafeen Choupinette, hvor vi spiste fødsesdagsbrunch på min fødselsdag.

Først en lækker brunch og så gåtur gennem botanisk have = god kombination.

sngapore_botanic

Tiong-bahru

Området omkring Tiong Bahru er super fint med gamle arkitektoniske bygninger og cafeer. Vi var stærkt fristet til at snuppe en morgenmad/brunch på af de fine franske cafeer, men nysgerrigheden for at tjekke det lokale foodcourt ud var større.

foodcourt-singapore

Det lokale foodcourt ligger i en bygning oven på det kinesiske markede og er fyldt af små kinesiske madboder. Det er her alle de lokale spiser og det er her man kan spise til rimelige penge.

Der var så meget at vælge imellem og valget var svært – så vi valgte stedet med den længste kø. Næsten altid et sikkert valg, når man er på ukendt land i Asien og en god garant for lækker mad af høj kvalitet.

Singapore_kinesiskmad

french cafe

singapore_french

 

 

Singapore er temmelig pebret by at bo, rejse, leve og spise i – og med et 4-måneders rejsebudget så ville mange dage her, gøre et stort indhug i budgettet. Vi havde 3 overnatninger i byen og fandt en helt fin centraltbeliggende lejlighed ved Orchard Road gennem Airbnb.

Singapore byder på mange oplevelser, som vi ikke nåede i denne omgang. Vi har på en tidligere rejse oplevet Singapore Zoo, som er absolut anbefalelsesværdig. De kæmpe store malls omkring Orchard Road er et shoppebesøg værd og så er hele havneområdet også helt fantastisk.

6 kommentarer
  • Tulip skrev:
    29. april 2015 kl. 08:03

    Hvor er Singapore farverig, det kunne man godt lære noget af herhjemme. Det ser helt fantastisk ud! Hvor har Julie fået langt hår!

    • Ann-Christine skrev:
      29. april 2015 kl. 13:54

      Jeg har så meget lyst til at få flere farver på indretningen. Vi må se om det varer ved. når vi kommer hjem … ;)
      Og ja, det har hun – hun er også temmelig tilfreds med det :)

  • Rikke skrev:
    29. april 2015 kl. 15:27

    Dejlige billeder og skønne beskrivelser af hverdagens rejseliv. Det er dejligt at læse om.

    • Ann-Christine skrev:
      30. april 2015 kl. 14:07

      Tusind tak, Rikke :)

  • mette skrev:
    9. august 2017 kl. 13:54

    Så fine billeder du har valgt til at beskrive Singapore. Jeg er selv bosiddende her på 12.år. Så lidt sjovt at se hvordan andre opfatter øen. Håber i kigger forbi igen en anden gang.

    • Ann-Christine skrev:
      10. august 2017 kl. 12:10

      Hvor fint! Og det kan jeg sagtens følge dig i, at det er sjovt at se hvordan turister oplever ens by :)
      Vi vil hellere end gerne tilbage en anden god gang :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.