Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/koteletter-i-fad/ Aftensmad Bålmad, Familiefavoritter, Mad i fad og ovnretter, Nem Hverdagsmad

Koteletter i fad

Denne opskrift på koteletter i fad er altid en favorit i min familie og da jeg serverede den igen for Johan og Julie forleden dag frembragte den stor begejstring og mange efterspørgsler på mere i de efterfølgende uger.

– så den må siges at være et hit!

Og så er den nem, hverdagsvenlig og tilmed samtidig så lækker og indbydende, at den også snildt kan serveres for gæster.

Prøv også: Opskrift på hakkebøffer i fad med krydret tomatflødesauce

PT30MPT15M4

Koteletter i fad med svampe og tomat

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 4 koteletter
  • 3 skiver bacon
  • 2 rødløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 500 g champignon, skåret i kvarte
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 0,25 liter piskefløde
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika, (kan undlades)
  • 2 tsk timian, tørret, eller en god håndfuld frisk
  • 1 spsk smør, til stegning
  • salt, til at smage til
  • sort peber, friskkværnet, til at smage til
  • Til servering
  • 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning
  • 1 spsk frisk timian, til at drysse over
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Start med at stege baconskiverne sprøde på en pande og sæt dem derefter til side.

Krydder koteletterne med salt og peber, kom nu smør på panden og steg koteletterne et halvt til et helt minuts tid på begge sider. Sæt koteletterne til side sammen med bacon.

Steg champignon, timian og løg sammen på panden ved høj varme, brug lidt ekstra smør, hvis det er nødvendigt.

Tilsæt hvidløg og paprika og derefter bacon (som lige skal skæres i små stykker inden) hakkede tomater og fløde. Lad saucen koge i 10 minutter,

Hvorefter den smages til med salt og peber og derefter hældes i et smurt ovnfast fad med koteletter og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader i 15-20minutter eller til koteletterne er gennembagte (det kan variere alt efter tykkelse)

Serveres med ris og et lille drys timian