Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/papaysalat-vietnamesisk/ Asiatisk Salat

Papayasalat – vietnamesisk

Knasende sprød papayasalat var en af vores favorittilbehør da vi rejste i Vietnam. Den sprøde umodne grønne papaya vendt i en helt traditionel vietnamesisk dressing smager simpelthen bare så lækkert og så gør den sig glimrende til mange forskellige retter; friske vietnamesiske forårsruller – hvor den også snildt kan bruges i selve forårsrullen som en del af grønt til at skabe sprødhed. Den er også virkelig lækker til grillet kød, kylling, og meget andet godt. Man kan vende kødstykker i salaten eller spise dem til.

Vietnamesisk papaya salat
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT10MPT10M8
Ingredienser
  • 1 papaya, i tynde strimler
  • 1 gulerod, i tynde strimler
  • 0,50 håndfuld thaibasilikum
  • 0,50 håndfuld frisk mynte
  • 0,50 håndfuld frisk koriander
  • Dressing
  • 1 lime, saften herfra
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk chili, evt lidt mere - styrke og mængde efter smag
  • 0,50 dl usaltede peanuts
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør dressingen sammen og smag den til med mere chili eller hvidløg.

Vend dressingen godt med papayastrimler, gulerodsstrimler og krydderurter.

Drys til sidst peanuts over inden servering