Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mine-morgenrutiner/

Mine morgenrutiner

morgenmad

 

Når jeg indimellem læser et magasin eller dameblad, så er er mine favoritter blandt andet de små serier/miniinterviews med ‘min uge’, ‘min sundhed’ osv. Synes det er så hyggeligt med et sneakpeak ind i andres rutiner, livsstil, arbejdsliv og hverdag – også en af grundene til, at jeg er vild med bloglæsning ;) De små fine glimt og inspiration. Så jeg tænkte at det lige netop var sådan et lille indlæg, jeg havde lyst til at lave.

Et blogindlæg med et lille sneakpeak ind i en typisk hverdagsmorgen her hos os.

Vores hverdage er temmelige rutineprægede efterhånden, det har de vidst været i årevis – med alle de små tilpasninger løbende, der nu skal til for at få familiehverdagslivet til at fungere. Selv om jeg ikke er meget for at køre fast i rutinehverdag, så er det nu altså rart at vågne op til en morgen, som er temmelig forudsigelig.

marts morgen

5.45 vores vækkeur ringer, eller rettere begynder at spille musik. Som regel har Johan og Julie puttet sig ind i vores seng i løbet af natten og jeg vikler mig ud af deres arme og ben, og slukker musikken. Jeg drikker to glas koldt vand, tænder stearinlys i stuen og sætter stille musik på, den seneste tid har det været ‘Sunday Morning – de skønneste sange’ som streames til radioen.

6.15 Vi er alle stået op og sidder lige og morgenkrammer i sofaen lidt, og nogle gange når vi lige at læse en enkelt historie højt fra et Anders And blad, inden jeg går i bad, sætter hår, lægger makeup osv.

6.30  Martin laver morgenmad og te til Johan og Julie. 2-3 gange om ugen bager jeg boller om morgenen og så spiser vi dem til morgenmad, og ellers hjælper Julie også nogle gange til med sin egen havregrød. Martin, Johan og Julie spiser som regel sammen og indimellem når jeg at være med. Julie skifter som regel mit valg af musik om til Cisilia, Wafande, Katy Perry, Justin Bieber eller en anden af hendes favoritter …

6.45 Jeg smører madpakker og Martin går i bad. Her efter skolestart er jeg kommet i et virkelig godt madpakke-flow, hvor det er helt sjovt at finde på lækre retter til skolefrokosten. Mens jeg laver madpakke, drikker jeg enten et glas varm citronsaft (1/2 presset citron i et glas, lidt koldt vand og et halvt glas kogende vand.) eller en friskpresset grøn juice, som jeg kører igennem på slowjuiceren, mens jeg lavet madpakke. Jeg prøver også at lokke lidt grøn juice i ungerne. Jeg spiser gerne mine kosttilskud på dette tidspunkt, for ellers glemmer jeg dem bare senere og så snacker jeg lidt frugt og grønt til. Fortæller nærmere om mine kosttilskud længere nede i indlægget.

7.20 Der pakke skoletasker, og vi slapper lidt af med en hurtig kaffe, snak og Johan og Julie begynder at lege eller sidder og læser Anders And blade elle bøger. De får rigtig ofte gang i en megagod leg på lige netop dette tidspunkt, som desværre må afbrydes, så de ikke kommer for sent i skole.

7.35 Johan og Julie klæder sig på, og får redt hår, børstet tænder og alt det der. Jeg hader virkelig morgenkonflikter, men hvis de kommer, så er det som regel omkring dette tidspunkt … lige der, hvor man begynder at være lidt knap på tid til at løse dem. Bliver heldigvis hele tiden lidt skarpere på at løse dem, inden de eksplodere ;)

7.50 Ud af døren og på cykel eller gåben afsted til skole. Martin og jeg skiftes til at følge i skole, hvilket jo er så nyt for os endnu – og de dage hvor det ikke er min tur, der tager jeg ofte afsted til træning.

Fra ca 8.15 /9.00 Her starter min arbejdsdag så, og selv om jeg synes at vi i den ideelle verden skulle spise morgenmad sammen alle fire, så bliver det ofte lidt for hyggeligt aka tager for lang tid, hvilket medfører en efterfølgende lidt for hektisk ud af døren slutspurt – så en del af ugens dage starter jeg min arbejdsdag med varm kaffe, en bolle, en grapefrugt, æg eller lign og nyder det (og roen) mens jeg orienterer mig på mails, kommentarer, sociale medier osv.

Indimellem er det lige netop dette tidspunkt på dagen hvor jeg laver mig en ekstra kop kaffe med cremet mælk og sætter mig for at læse et kapitel i en god bog – gerne i haven når vejret er til det – og bare nyder et helt stille magisk øjeblik.

Kunne være så hyggeligt med et lille sneakpeak ind i jeres morgenrutiner også – uanset om I bor alene, uden børn, med små eller store børn eller I gør tingene på en helt anden måde …

Så kunne det være hyggeligt at høre lidt om hvordan I får en god start på dagen.    

ÆbleMynteJuice

Mine morgenrutiner – kosttilskud

Mht kosttilskud, så har jeg de sidste 2-3 måneder kørt lidt et sundhedstrip på den front og en helt fast del af repetoiret været:

  • En multivitaminpille, i øjeblikket Omnimin Pure
  • Magnesium – hjælper så meget på nattesøvnen
  • Fiskeolie
  • D-vitamin

Jeg er ikke super trofast og konsekvent omkring at tage kosttilskud året rundt. Men indimellem synes jeg det føles så rart at skrue helt op og booste kroppen med en masse vitaminer, mineraler og olier. Jeg kan mærke forskellen på både energiniveau, fordøjelse, negle der bliver stærkere og et generelt godt overskud i hverdagen. Min lille morgenrutine med enten friskpresset juice eller varm citrondrik + en dosis vitaminer, føles som sådan en rar egenforkælelse og god start på dagen.

63 kommentarer
  • Helene skrev:
    27. august 2015 kl. 09:15

    Hvor hyggeligt med et kig ind i jeres morgen. Det lyder både hyggeligt og dejligt hverdagsagtigt.
    Jeg bor alene og måske derfor har jeg fået lidt en vane med at sove lidt for længe, og har drøntravlt når jeg skal ud af døren :-)
    Snoozer vækkeuret mellem 3 og 4 gange og styrter ud i bad, ordner hår og makeup, snupper frugt med i tasken og kommer ofte til lige at forkæle mig selv med et smut forbi en kaffebar på vej på job.
    Kosttilskud spiser jeg som regel om aftenen, og i øjebliket er det bare en multivitamin

    • Ann-Christine skrev:
      28. august 2015 kl. 11:32

      Åh, den gang jeg arbejdede et sted med kaffebarer på min vej til arbejde om morgenen ;) Det var ofte et ret så hyggeligt indslag :)
      Tak for et rart kig ind i din hverdagsmorgen – og de der vitaviva har jeg hørt meget godt om. Det må jeg prøve ved næste vitaminkøb
      Kh AC

  • Lone skrev:
    27. august 2015 kl. 09:51

    Herhjemme har vi også helt faste rutiner.

    6.00 manden står op, giver hunden mad og spiser selv morgenmad
    6.10 jeg står op og morgengrynter i stolen (selv om jeg er a-menneske er jeg blevet en langsom starter :-))
    6.15 sønnike (16 år) står op tager morgenmad og gør sig klar til skole (efter lidt mobilslapperi i sengen)
    6.30 manden er ude af døren.
    6.50 Sønnike klarer morgenlufteturen med hunden
    6.55 jeg spiser morgenmad og gør mig klar til dagens arbejde.
    7.25 sønnike kører afsted mod stationen for at tage toget til skole
    7.30 Jeg får “puttet” hunden med bamse, reb og grøffe (pivedyr som han kun har når vi ikke er hjemme ;-)) Et par godbidder og så kan jeg køre på job.

    I weekenderne og til alle andre måltider hvor det lader sig gøre, spiser vi sammen og snakker om alt og ingenting. Det synes vi nemlig er vigtigt.

    Mht. vitaminer osv. der tager jeg dagligt 1 spektro Multi-vita-min fra Solaray, 1 cal-mag citrat (er godt mod kvalme og giver ro), og så spiser jeg paraghurt. Hvis jeg i flere dage ikke får disse piller føler jeg ikke jeg fungerer ordentligt.

    • Ann-Christine skrev:
      28. august 2015 kl. 11:40

      Det lyder hyggeligt og jeg elsker virkelig også lige at sidde og vågne lidt.
      Vi holder også så meget af weekendmorgener med langsom hyggelig morgenmad og snak over måltiderne. I min ideelle verden spiste vi morgenmad sammen hver dag, men det fungere bare ikke længere, når børnene skal afsted i skole. Men så nyder vi det måske så meget desto mere i weekenderne ;)

  • Tekla Bach skrev:
    27. august 2015 kl. 10:03

    Jeg nyder at læse dine indlæg om dagligdagen :)
    For mig må morgenen også gerne være rutinepræget, det er det tidspunkt på dagen hvor jeg har mindst tid. Jeg er B-menneske, så står sjældent op i god tid ;)
    Derfor er mine morgenrutiner også meget koncentreret om at blive klar og komme ud af døren. Jeg vågner og gør mig klar og er ude af døren. Bad klarer jeg om eftermiddagen, så vinder jeg nemlig noget ekstra søvn der ;)
    Morgenmad er ikke noget min krop er klar til før jeg har været oppe mindst en time. Så det er altid medbragt og indtages når jeg er kommet ud på Uni. Hvordan jeg klarer den på en arbejdsplads om ikke så længe ved jeg ikke helt ;)

    Kosttilskud har jeg nogle jeg tager fast, jeg har astma og medicinen afkalker knoglerne, så dagligt indtag af kalk og D-vitamin. D-vitamin hjælper optaget af kalk og omvendt, så de tages sammen året rundt.
    Så tager jeg silica, mest for mine negle, de er skrøbelige og flækker nemt.
    Og så tager jeg tilskud af mælkesyrebakterier, da jeg også har cøliaki og derfor har tarme der nemt er under press.
    Fiskeolie har jeg i perioder taget i kapselform, men jeg oplever ingen fordele ved dem. Og så vil jeg hellere sørge for at spise masser af fisk, det smager jo fantastisk :)

    • Ann-Christine skrev:
      28. august 2015 kl. 11:43

      Tusind tak for at dele :)
      Og det med morgenmaden, åh ja – der er jo virkelig så stor forskel på os. Nogle vågner nærmest op med knurrende mave og andre skal der gerne gå lidt tid inden de er klar. Jeg håber du får mulighed for at spise morgenmaden på kommende arbejdsplads også ;)

  • Berit Krak Søndergaard skrev:
    27. august 2015 kl. 10:26

    Hej ? Tak for en fantastisk blog , som jeg med glæde følger trofast. Jeg har lige et spørgsmål til dine kosttilskud. Mælkesyrebakterier; hvad giver de børnene? Hvad gør de godt for? Jeg er blevet ret inspireret af dit indlæg, og vil til at undersøge noget mere om kosttilskud. Tak for dig. Du spreder glæde og hygge ??

    • Ann-Christine skrev:
      28. august 2015 kl. 11:48

      Tusind tak for de søde ord – det får lige smilet frem her :)
      Jeg oplever ikke at børnene har problemer med fordøjelsen – det har jeg heller ikke selv. Vi har vist bare ret stærke maver herhjemme. Da vi rejste rundt i Asien i 4 måneder tog vi ingen kosttilskud eller mælkesyrebakterier, spiste i gadekøkkener, spiste frisk frugt, grønt og drak juice med isterninger … og vi fejlede på intet tidspunkt noget :)
      For vores vedkommende handler det mere om jeg fornemmer at det er godt for os indimellem at booste de gode bakterier i maven, så kroppen bedre optager vitaminer, mineraler og alt det gode i maden.
      Kh AC

  • Kathrine skrev:
    27. august 2015 kl. 10:36

    Skønt at læse om jeres hyggelige morgenrutiner, jeg får helt dårlig samvittighed over at jeg ikke hygger lige så meget om morgenen :-)

    5.00: Vækkeuret ringer. Op og børste huden på kroppen og træningstøj på. Drikke 1 glas vand.
    5.15: 1 times powerwalk
    6.15: Vække min kæreste og lave smoothie med soyamælk, chiafrø, frugt og grønt i mens min kæreste er i bad. Lukke min søde missekat ud i kattegården.
    6.30: Drikke smoothie med min kæreste og huske at tage vegetabilske vitaminer og kalktilskud, da jeg forsøger at leve vegansk.
    6.45: Kysse min kæreste farvel, huske ham på den madpakke jeg har forberedt dagen før og lukke min kat ind fra kattegården. I bad og gøre mig klar (tøjet er fundet frem dagen før). Give min kat mad og tømme kattekassen. Finde min madpakke frem der ligeledes er lavet dagen før.
    7.30: Køre af sted mod mit arbejde i Aarhus hvor jeg møder lidt i 8 :-)

    • Ann-Christine skrev:
      28. august 2015 kl. 11:50

      Tusind tak for at dele din morgen :) Og hvor lyder den altså skøn og mega lækkert med en times powerwalk.
      En virkelig dejlig start på dagen kunne jeg forestille mig :)

  • Nicoline skrev:
    27. august 2015 kl. 10:51

    Vores morgner er også fyldt med rutiner som vi elsker. De skaber rolig tryghed og de ændres selvfølgelig i takt med børnene vokser.

    Kl 06.05 vækkeuret ringer hos alle ( børnene har hver deres) det er psykologisk at det ringer 5 min over. Det føles bedre for et B- familie som os :-)
    Når jeg skal afsted står jeg op og går i bad. Ellers snuser jeg til ca 6.30

    6.10 manden står op og går i køkkenet, tænder for radioen P3/Nova laver morgen mad til lillebror 9 år ( nogen gange er han stået tidligt op og har selv taget det) og begynder på madpakkerne som som regel er forberedt lidt om aftenen. Han spiser ofte cornflakes el. Med mælk eller røræg med skinke.

    6.20. Lillebror står op går på badeværelset og tager tøj på.

    6.30. Storesøster (13) tumler træt ud af sengen og på badeværelset. ( nogen gange konflikter ungerne på badeværelset, som er husets eneste og meget lille)

    6.30 jeg kommer i køkkenet. Lillebror spiser eller er lusket på værelset med hygge under dynen. ( bøger, iPad el. )
    Manden og jeg hjælpes med at få madpakkerne færdige og får ofte lige planlagt dagen aktiviteter ol. Og snakket om aftensmaden.

    6.45. Storesøster kommer i køkkenet. Er ikke til morgenmad så spiser ofte frugt/ smoothie, nødder, knækbrød.

    07.00 manden går i bad

    07.10 jeg kører afsted på arbejde eller hvis jeg ikke skal afsted hygger jeg i køkkenet med datteren hvis hun er i humør til det. Ellers laver jeg lidt praktisk. Vander planter, tømmer opvasker, sætter en tøj vask op el.

    7.25 børnene børster tænder og gør sig klar til skole. Tøj er lagt frem om aftenen og skoletaskerne/gymnastiktøj er pakket om aftenen. Mindre at bekymrer sig om i morgen tågen.

    7.35. Manden sender børnene ud af døren og kører selv på arbejde. Hvis jeg er hjemme cykler jeg sammen med børnene ellers køre de selv.

    Som den vågne læser måske har opdaget spiser de voksne ikke morgenmad hjemme. Det passer ikke i rytmen om morgenen hos os. Manden spiser på arbejdet. Jeg spiser også på arbejdet når jeg er afsted. Ellers spiser jeg når jeg kommer hjem igen efter at ha afleveret børnene i skolen. Spiser ofte skyr/yoghurt med frugt, sirup eller kompot samt gryn og nødder. Eller frugt og knækbrød. Nogen gange grød. Vi tager intet fast kosttilskud, men prøver at spise sundt.
    Synes vi har nogle hyggelige morgner som regel selv om vi ikke spiser sammen mødes vi ofte i køkkenet på vej ind eller ud. Og har altid tid til lidt hygge og snak.
    Om vinteren tænder jeg altid sterinlys i køkkenet.
    I weekenden hygger vi extra meget med langsomme morgner, nybagte boller eller bacon og røræg, pandekager el.

    God morgen til alle

    • Ann-Christine skrev:
      28. august 2015 kl. 11:54

      Det lyder som sådan en hyggelig morgen I har – og ja, det med morgenmaden … Ville gerne vi startede hver dag med morgenmadshygge sammen, men det står jeg alligevel ikke op kl 5 for at nå ;) Tiden er lige pludselig blevet lidt anderledes herhjemme efter Johan og Julie skal møde kl 8.15. Før kunne vi snildt trække den til lidt i 9 om morgenen med at tage afsted.
      Men så nyder vi det bare ekstra meget i weekenderne nu :)

  • Anne-Marie skrev:
    27. august 2015 kl. 10:52

    Mange af rutinerne minder om jeres. Vi har også altid stået op tidligt, så der var god tid, men det der konflikttidspunkt, når det var ved at være nu, det har vi også altid haft. Efter jeg blev syg er min mand begyndt, at stå op alene med børnene. Jeg har fået et enorm søvnbehov og hvis jeg skal hænge nogenlunde sammen i hverdagen skal jeg gerne sove 12 timer. Og det der med at gå i seng kl. 18 det fungerer ikke, men jeg savner at være oppe og morgenhygge med familien. Jeg prøver det af ind imellem, når der er særligt behov for det, som her efter en ferie. Men det er vigtigere, at jeg kan hygge med dem, når de kommer hjem.
    Kosttilskud og mælkesyrebakterier tager jeg også indimellem. Vitaminer tager jeg altid kun, når der et måltid med noget fedt, så de alle kan optages. Så det varierer lidt på dagen. Jeg tager ekstra D-vitamin, da jeg har været i underskud tidligere på trods af sol og masser af laks. Mælkesyrebakterier har jeg læst mig til giver det største udbytte, hvis det bliver taget inden sengetid, så det tager længere tid, inden det passerer gennem systemet.

    Kh.
    Anne-Marie

    • Ann-Christine skrev:
      28. august 2015 kl. 11:58

      Eftermiddagshygge er altså også virkelig rart :) Så det kan jeg godt forstå at du sætter pris på i stedet.
      – det med tidspunktet for mælkesyren vidste jeg ikke, men det lyder da meget logisk. Tak for tippet :)
      Kh AC

  • Dorte skrev:
    27. august 2015 kl. 12:06

    Lyder som nogle dejlige morgener. Her er de lidt mindre faste i rammerne, da vores skolebørn er så store, at de selv står for det hele – vi sætter stort set aldrig vækkeuret med mindre en af os skal møde meget tidligt. Ved 6.30-7.00 tiden begynder ungerne at vågne og derfra står vi så op og spiser morgenmad, bader og får ungerne i tøjet. Madpakker bliver smurt aftenen i forvejen så vi har bedst mulig tid om morgenen. Som regel er der masser af tid til at ungerne får leget og de plejer derfor også at være gode til og klar på at skulle afsted når vi når dertil, så det plejer ikke at være konfliktudløsende (mange andre ting kan til gengæld være det ;)). Vi lander som regel i børnehaven ved 8.30 tiden og på job mellem 8.30 og 9.00.

    • Ann-Christine skrev:
      28. august 2015 kl. 12:02

      Åh altså så rart ikke at skulle sætte vækkeuret. Det er bare dejligst at vågne af sig selv ;)
      Jeg synes det er så fint at få madpakkerne klaret om aftenen og sparer tiden om morgenen – Jeg er bare aldrig selv kommet dertil, om aftenen føles det som en pligt og om morgenen er det en hyggeting for mig at stå med dem og finde på :D Skørt!
      Kh AC

  • Anette skrev:
    27. august 2015 kl. 12:32

    Vi har ret faste morgenrutiner – især nu hvor den ældste er begyndt i skole, så er vi nødt til at stå før op end vi har gjort før.
    5:30 – Min telefon vækker mig, jeg står op og går i bad. Manden smutter i bad lige efter.
    5:45 – Manden dækker bord til morgenmad imens jeg gør mig færdig.
    Ca. 6:00 – Børnene vækkes, dette går langsomt, da de ofte er ret svære at få ud af fjerene.
    6:30 – nu er det formentlig lykkedes at få ungerne op, og der spises morgenmad. Lillebror er i en periode hvor han ikke gider morgenmad, så han tager gerne noget frugt foran noget tegnefilm i stedet.
    6:45 – 7:00 – der tages tøj på ungerne og jeg gør mig helt færdig
    7:10 – Jeg smutter afsted på arbejde
    Herefter ved jeg naturligvis ikke helt hvordan tiderne ligger eftersom jeg ikke er hjemme, men jeg ved de ofte lige når en lille leg, får pakket taskerne færdig og så kører mand og børn afsted mod skole og børnehave.

    • Ann-Christine skrev:
      28. august 2015 kl. 12:15

      Det lyder som en hyggelig morgen I har – tusind tak for at dele :)
      Det med at det er svært at få børnene ud af fjerene om morgenen, det må jo næsten være jeres bonus i weekenden ;) Her har det altid været tidligt op alle ugens 7 dage, men mirakuløst er der sket noget i denne sommer, hvor de både kan være længere oppe og sove tilsvarende længere om morgenen. Jubiii :)

  • Licia skrev:
    27. august 2015 kl. 12:35

    Lyder som en hyggelig og overskudsagtig morgen, på den stadig menneskelige måde:)
    Jeg har ikke børn men bor sammen med min kæreste, det er dog sjældent vi står op sammen andet end i weekenderne, da han lige nu er jobsøgende og b-menneske så hans vækkeur ringer først kl 8-9 stykker. Jeg bruger ret lang tid om morgen, det er der jeg har mest overskud til at få tingene gjort. Om aftenen er jeg generelt træt, først hjemme fra job 17.30, så er der træning nogen dage, indkøb etc.

    kl 06.00: Vækkeuret ringer, jeg giver min kæreste en krammer og tjekker telefonen.
    kl. 06.10: står op, drikker et stor glas vand med min medicin og kosttilskud
    kl. 06.15: går i bad
    kl 06.25: går i køkkenet, rydder evt lidt op, laver salat til madpakken, koger vand til kaffe, laver morgenmad klar (oftest bare 2 kogte æg som jeg koger en stor portion et par gange om ugen, lidt grønt der er i overskud fra salaten og en banan)
    06. 40: Spiser morgenmad, drikker kaffe, tjekker vejrudsigten, læser nogengange nyheder.
    07.35 tager make-up på, tørrer hår, børster tænder.
    07.30: stresser rundt og pakker taske, tager tøj og smykker på
    07:45 :løber ned til bussen
    Har lang transport da jeg først møder kl 9, så i bussen nyder jeg at stå på ved enedestationen så der er gode pladser, så hører stille musik i min ipod og læse i en god bog :)

    • Ann-Christine skrev:
      28. august 2015 kl. 12:17

      Jeg synes også det er helt rare morgener vi har, for det meste ;)
      Det lyder altså også som en virkelig hyggelig morgen du har, med god tid til morgenmad og kaffedrikning. Og det er jo slet ikke så tosset med transporttid, når den bruges så hyggeligt med bog og musik :)
      Mange tak for at dele din morgen
      Kh AC

  • Louise skrev:
    27. august 2015 kl. 13:03

    Hvor har du bare ret! Jeg er helt enig med dig i, at de hyggeligste indlæg er lidt Down-to-Earth hyggestemning fra et helt almindelig (og ikke glansbilledagtigt) liv. Det er nemlig også derfor jeg ELSKER blogs – især dine “små glimt”. Jeg beundrer din måde at fange hverdagens lykkestunder – ligemeget om de er store eller små. Det hele tæller!

    Min morgenrutine er meget forskellig fra hverdag og weekend. Jeg er studerende, bor alene og mine rutiner bærer vist præg af, at der ikke er andre end mig selv, jeg skal tage hensyn til. I hverdagene står jeg op oftest kl. 8 (thank god for inspektør-mødetider ;-) ) drikker 2 glas vand fra hanen, trækker (hver anden dag) i løbetøjet og løber en kort tur. Hjemme igen går jeg i bad og laver mig en lækker morgenmad. Allerhelst vil jeg gerne nå at spise den herhjemme, hvilket jeg som regel også når, men en sjælden gang i mellem, må det blive to go. Jeg er ikke så god til ikke at spise – og nyde – min mad i ro og mag. Jeg vil allerhelst hænge lidt over den, så føler jeg mig mest mæt på alle måder :-))
    Herfra starter dagen for alvor. Om jeg cykler direkte i skole, har en hjemmestudiedag, eller helt holder fri, kommer lidt an på dagens agenda.

    • Ann-Christine skrev:
      28. august 2015 kl. 12:21

      Jeg er helt enig – og jeg synes det godt kan være lidt vigtigt også at holde fast i og inspirere hinanden til at huske de små rare ting :)
      Og tusind tak for din søde kompliment, det er jeg glad for du synes!
      Din morgen lyder så rar og det lyder så godt at prioritere tid til nydelse omkring måltidet.
      Tusind tak for at dele :)

  • CharlotteR skrev:
    27. august 2015 kl. 13:25

    Vores liv har altid været præget af rutiner. Min søn på ti år fungere slet ikke hvis ikke hverdagen er forudsigelig. Ro og regelmæssighed er nøgleordene her.

    6.05 – vækkeuret ringer og jeg forsøger at vågne

    6.30 – alle mand er oppe, og de voksne går i bad. Børnene ser lidt tv.

    6.55 – Der dækkes morgenbord med havregryn, cornflakes og yoghurt. Jeg spiser skyr med hytteost, olie og lækker nøddemysli.

    7.00 – spiser vi alle morgenmad sammen, nogle gange snakker vi lidt om hvad der skal ske, og ellers nyder vi bare roen. Ingen musik her.

    7.15 – Børnene skal i tøjet, madpakker smørers af min mand og jeg gør mig færdig.

    7.35 – cykler vi afsted til skole. Vi bor tæt på skolen, men for at undgå alt for meget trafik cykler vi afsted i god tid. Desuden kan især min søn godt lide at komme i skole i god tid så han lige kan lande.

    Jeg synes det er rigtigt hyggelig, at vi lige har 10-15 min sammen om morgen hvor vi bare er nærværende. I weekenden hygger vi gerne med hjemmebagte boller, god kaffe og juice.

    • Ann-Christine skrev:
      28. august 2015 kl. 12:24

      Hvor lyder jeres morgen også rigtig dejlig, rolig og rar.
      Hyggeligt at I prioritere at spise sammen og bare være sammen i ro, det kan jeg godt forstå at du værdsætter!
      – og ih, hvor jeg altså også elsker weekendmorgenhyggen med nybagte boller og gode sager :)
      Dejligt med et kig ind i jeres morgen – tak for at dele

  • Trine skrev:
    27. august 2015 kl. 13:55

    Rigtig hyggeligt med et lille indblik i jeres morgen og hvor er jeg glad for at I heller ikke når at spise morgenmad sammen. Det er egentlig det eneste som jeg synes der kunne ændres ved vores morgen men jeg synes bare det koster på travlhedskontoen i sidste ende og er derfor ikke det værd.

    Kl. 5: Mit ur ringer. Jeg snoozer en enkel gang og står så op, gå nedenunder, laver en god kop kaffe og sidder en halv time i udestuen og vågner med mig selv. Det er et af mine yndlingstidspunkter på dagen.

    Kl. 5:45: Jeg går i bad og gør mig helt klar så jeg er færdig ca. 6:15

    Kl. 6:15: Min mand er også oppe og vi vækker børnene. Her er der god tid til at de bliver nusset og en masse kys og kram og hyggesnakke

    Kl. 6:30 Drengene spiser morgenmad mens jeg finder tøj frem til dem.

    Kl. 6:45 Børnene får tøj på og børstet tænder og derefter er der fri leg til ca. 7:20 hvor vi skal ud af døren.

    Jeg skal have indført at sko, overtøj, børnehavetasker, min taske osv. bliver gjort klar aftenen før for det er som regel her at der kan komme stress på. Ellers synes jeg virkelig vi har nogle dejlige morgener. Er også lige blevet inspireret af en kommentar ovenover med at sætte uret til 5 minutter over i stedet for hel. Kan allerede mærke effekten på forhånd.

    Tusind tak for en skøn blog. Jeg er ligesom dig vild med det lille kig ind hos andre man får via blogs.

    KH Trine

    • Ann-Christine skrev:
      28. august 2015 kl. 12:38

      Sådan har jeg det også med morgenmaden, det vil betyde at der er andet vi ikke når.
      Vi spiste ofte morgenmaden sammen, da Johan og Julie gik i vuggestue og indimellem også i børnehavetiden – men selv om vi ikke spiser sammen i hverdagene nu, så oplever jeg også vi har en god ro og er meget sammen alligevel.
      Jeg synes jeres morgen lyder så hyggelig og rar – og fyldt med gode stunder, som at sidde med kaffen alene, tid til kys, kram og snak.

      Jeg tænker tit at vi når jo alle sammen en hel del, men langt langt de færreste (hvis nogen) når det hele. Jeg er virkelig så glad for at læse alle de fine kommentarer her, for det er jo lige med at vælge at bruge tiden på det der giver den enkelte familie og person værdi, om det så er en stille stund alene med morgenkaffen, morgenmad sammen i familien, powerwalk og løbeture eller så meget søvn som muligt. Det er så fint, som vi indretter os hver især :)

  • Ann skrev:
    27. august 2015 kl. 14:15

    Vores morgener har også en vis grad af rutine, det er bare nødvendigt, når fem personer skal ud af døren til kl.7.30..:-)

    Kl. 5.30 ringer min tlf, jeg går i bad. Onsdag og torsdag allerede kl,5, da min mand har netværksmøde onsdag morgen, og vores rengøringskone kommer torsdag, så jeg også skal ud af huset.

    Kl.5.45 står min mand op og tømmer opvaskemaskinen og går i bad efterfølgende

    Kl. 6 er jeg klar til at smørre madpakker og finde tøj frem til børnene, og lillebror på to år vågner også sådan ca. på dette tidspunkt.

    kl. 6.15 begynder min mand at vække de to store drenge på 6 og 8 år, det kan godt tage lidt tid. Når de er vågne, hjælper vi alle hinanden med at dække bord og jeg laver havregrøden klar.

    kl. 6.30 spiser vi morgenmad, jeg får som regel selv en lille skål skyr med lidt bær, chiafrø og mandler. Nogel gange også bare en skål frugt eller en smoothie,det kan mit ‘system’ godt lide…;-)

    kl. 7 tager de to store tøj på og min mand og jeg skiftes til at give lillebror tøj på og rydde op efter morgenmad. De store får børstet tænder. Hvis alt glider godt, er der som regel 10-15 minutter til lidt tv/ipad, men nogle morgener når vi det ikke….

    kl. 7.30 tager vi sko og tøj på og kører afsted. Vi har fem km til vuggestue og skole, og de store skal helst være klar i klassen til kl.7.45. Vi kører begge to og afleverer enten de store eller den lille, det fungerer bedst for alle på denne måde, så der er tid til at sige ordentlig farvel til alle børn.

    Når jeg har afleveret, kører jeg som regel hjem og går en runde i huset. Får sat en vask over, måske støvsuget, måske mangler der at blive redt en seng. Jeg kan bare bedst arbejde, når der er ryddet op omkring mig, så det er bare blevet en rutine nu.

    Omkring kl.8.30 laver jeg mit yndlingsmåltid, second breakfast. Det er som regel rester af havregrøden med peanutbutter og bær, eller en bolle, lidt frugt og ofte også et æg. Og så dagens bedste kop kaffe. Jeg sætter mig ved pc’en og tager en runde på de sociale medier og mailen, og så er jeg klar til at gå igang med arbejdet.

    Jeg har i en lang periode taget MK-olie. Et shot om morgenen og et om eftermiddagen. Jeg blander det i friskpresset appelsin saft, en smoothie eller skyr. Jeg har prøvet at skifte det ud med Aloevera, fordi jeg blev lokket af en veninde, som sælger det, men jeg kan bare ikke få det ned, synes det har en aldeles forfærdelig eftersmag og jeg føler heller ikke det giver samme virking. MK-olien har hjulpet mig med hud og hår og slimhinder og også med at tabe et par kilo om maven – kombineret med en kost fuld af frugt, grønt, fuldkorn og gode fedstoffer.

    Mine børn får Zoo-vitamin’piller’, dem der er lavet som vingummibamser. Jeg har fået dem anbefalet af vores zoneterapeut og der er ekstra kalk og D-vitamin i for at forbedre deres immmunforsvar. Vores mindste var meget ofte syg fra årsskiftet og frem til maj måned, hvor vi startede med ham til zoneterapeut. Han har ikke været syg en enster dag siden, så det er en stor succes!

    Jeg ville gerne have indført lidt træning i min morgenrutine, bare en halv time, men jeg kan mærke, at det stresser mig enormt at skulle have det indpasset, så motion for mig er ligenu nogle sporadiske gåture, i fitness og yoga på stuegulvet. Det blir nok bedre på et tidspunkt..;-)

    Det blev en lidt lang kommentar, men hyggeligt at se, hvad en god start på dagen er for andre…

    • Ann-Christine skrev:
      28. august 2015 kl. 12:49

      Det er nemlig bare så hyggeligt at så mange deler et indblik i deres morgenrutine – jeg synes det er virkelig hyggelig læsning.
      Jeres morgener lyder også dejlige og rare og jeg kan virkelig godt følge dig i det med motion – det er bare ufedt når det bliver en stressfaktor. Jeg prøver også selv at øge min hverdagsmotion, ved at integrere det i transporttiden. Vi har omkring 2 km til skole, så det er 4 km i alt for mig – gerne 1-2 gange om ugen er min plan at hoppe i løbeskoene og løbe afsted ved siden af at børnene cykler – hvis jeg kan følge med dem ;) Og ellers får jeg lige 4 km på cykel + 4 km når jeg henter – små forbedringer, som føles overkommelige :)

      Jeg har også hørt meget godt om MK olien, måske den skal erstatte fiskeolien i en periode når flasken her er tom
      Tusind tak for at dele et sneakpeak i din hverdagsmorgen
      Kh AC

  • DEA skrev:
    27. august 2015 kl. 16:02

    Hos mig er rutinen den samme hver morgen.
    5.30 telefonen vækker mig.
    5.38 jeg står op og hopper i tøjet (bader om aftenen ifm. Træning)
    5.45 jeg er ude af døren med hunden
    6.10 – 6.15 hjemme. Hunden får mad. Manden er stået op i mellemtiden.
    6.15-6.30 morgenmad. To skiver ristet rugbrød med ost, husk i et glas appelsinjuice, vitaminpille og kalktabletter.
    6.30 6.40 madpakke klares. Som regel noget fra dagen før ellers har jeg pålæg osv med på arb mandag og skal bare have brød plus grønt med.
    6..40 6.50 tandbørstning og make up
    6.50 – 6.55 buffertid ?
    6.55 Tøger jeg min cykel og cykler 6 min ned til stationen.
    Jeg er fer 3 min før toget og tænder min computer 7.28 og henter dagens krus kaffe.

    Fik engang at vide af e af mine medarb at de kunne stille uret efter, hvornår jeg gik ned af gangen ☺️

    • Ann-Christine skrev:
      28. august 2015 kl. 12:51

      Det lyder dejligt og effektivt – må altså være lidt hyggeligt med sådan en morgenluftetur at vågne på.
      Synes det er sejt du kan være så punktlig (det kunne jeg vist godt lære lidt af ;) )

  • Lene skrev:
    27. august 2015 kl. 17:15

    Sjovt at læse om jeres rutiner og de bærer jo præg af, at alle har arbejde, hvor I møder sent :-) mine børn er voksne og er flyttet hjemmefra.
    5.00 uret ringer, jeg står op med det samme.
    Brygger te og smører mad til min mand, det sættes ned i mandskabsrummet, hvor han holder pauser sammen med hans medarbejdere. Drikker to glas vand sammen med D-vitamintabletter.
    5.20 sætter mig foran computeren med en portion skyr/A38 med svedsker, banan, mandler og kanel. Jeg elsker at blogsurfe om morgenen, nogle gange skriver jeg også indlæg der. Nogle gange tømmer jeg også opvaskemaskinen eller sætter en vask over.
    5.45 jeg gør mig klar med bad og føntørring, ingen makeup her.
    6.05 sidder jeg i bilen
    6.45 holder jeg foran sygehuset, klæder om og er klar til dagens dont kl. 7

    • Ann-Christine skrev:
      28. august 2015 kl. 12:54

      Jeg synes din morgen lyder så hyggelig – og bloglæsning og skrivning om morgen er en dejlig stillestund, det punkt ligner lidt min morgen før vi fik børn ;)
      Så dejligt med et indblik i din hverdag, jeg nyder virkelig at læse alle disse små fortællinger om hverdagsrutiner.
      Kh AC

  • Nadja skrev:
    27. august 2015 kl. 20:00

    Klokken 5.00 uret ringer og jeg smutter i køkkenet og laver madpakker + morgenmad
    Klokken 5.30 vækker jeg min søn og vi spiser morgenmad – vi har begge brug for at have tid om morgenen og derfor står vi begge tidligt op:)
    Omkring klokken 6 smutter jeg i bad osv. mens sønnike ser Ramasjang, han elsker at ligge på sofaen med et tæppe og råhygge indtil han skal i tøjet
    Klokken halv 7 er det så hans tur til at gøre sig klar, han tager selv tøj på men jeg sidder gerne og drikker en kop te og hyggesnakker med ham imens, måske det er derfor det hurtigt tager en halv time.. Ha ha..
    Klokken 7 pakker vi i fællesskab skoletaske(r) og tjekker forældreintra for at være sikker på at vi har husket det hele, derefter tager vi langsomt sko og overtøj på
    Klokken 7.25 kører vi, der er kun 7-8 km. til min søns skole, men pga trafik tager det nemt 25 minutter at kommer derhen, og han skal være i klasse klokken 8.
    Derefter kører jeg enten hjem at læse lektier eller mod universitetet hvis jeg har forelæsninger den pågældende dag, jeg er der altid halv ni selvom de fleste af mine forelæsninger først starter omkring klokken 12-13 stykker, så læser jeg de sidste lektier eller læser forud, de timer er guld værd i en travl hverdag;)

    • Ann-Christine skrev:
      28. august 2015 kl. 12:59

      Hvor lyder jeres morgen altså dejlig, hyggelig og rolig. Skønt med god tid til tedrikning og hyggesnak! :)
      Og det forældreintra der … det er altså et punkt jeg lige skal vænne mig til at huske at tjekke nu, heldigvis er der ikke så meget vigtig info endnu ;)
      Tak for at dele jeres hyggelige hverdagsmorgenrutiner :)

  • Ida skrev:
    27. august 2015 kl. 21:43

    6:00: jeg står op og går i bad og laver havregrød til alle
    6:30: min mand står op, vækker ungerne og gør dem klar
    6:45 Vi spiser sammen
    7:15: lege lidt, rydde op, børste tænder, pakke tasker etc
    7:35: Ud af døren

    Meget uglamorøst :-)

    • Ann-Christine skrev:
      28. august 2015 kl. 12:59

      :) og med lidt hyggelig tid til leg og spise sammen – jeg synes det lyder rart!

  • Tine skrev:
    28. august 2015 kl. 07:28

    Godmorgen
    Altid dejligt at starte dagen stille og rolige med mange god rutiner
    Nyder altid dine indslag – bliv ved med det
    Rigtig god weekend

    P.s hvor er din “lyserøde” bakke fra

    • Ann-Christine skrev:
      28. august 2015 kl. 13:00

      Det er nemlig bare så dejligt :) Og tusind tak, det er jeg glad for du synes :)
      Bakken er i virkeligheden en flad tallerken og er fra Casalinga.
      Rigtig god weekend til dig også
      Kh AC

  • Tine skrev:
    28. august 2015 kl. 07:37

    PS det skulle være “Bakken ” og ikke lyserød ;)

  • Rita skrev:
    28. august 2015 kl. 15:51

    Her i hjemmet står min kæreste op kl 05.00 og laver os en ostemad hver, imens jeg snuer til 05.20 ca.
    Jeg hopper i træningstøjet og med ostemaden i hånden, kører vi mod Flyvestation Karup, hvor min kæreste arbejder, for at træne.
    Så fra ca. 06.00 til 07.15 træner vi hver især vores træningsprogram, som skifter mellem styrketræning og cardio.
    Når kæresten har været i bad (og jeg har kølet ned), kører jeg ham til arbejde, inden jeg kører hjem igen, og tager et bad. Jeg kan bedst li’ at ha god tid til at køle ordentligt ned efter træningen, og kan nu engang bedst li’ at tage bad herhjemme.
    Jeg er hjemme igen ca. 07.45.
    Efter badet spiser jeg morgenmad og drikker min kaffe, gerne til et afsnit af en serie (følger med i mange).
    Er ledig og skal derfor ikke nå noget pt. Nyder mine morgener rigtig meget, og specielt den energi jeg får efter træningen. Så er overskuddet bare lidt større.
    Så det eneste der er fast her ved os, er at vi står tidligt op og træner.. og at jeg får 2 blødkogte æg hver morgen :)

    • Ann-Christine skrev:
      31. august 2015 kl. 09:48

      Sejt at I får trænet hver morgen, og så hyggeligt at gøre det sammen :)
      Tusind tak for et lille kig ind i din morgen
      Kh AC

  • Mo skrev:
    28. august 2015 kl. 20:10

    Gisp synes alle står op så tidligt.
    Min morgen er meget hurtig, da jeg ikke er så god til morgener.
    Det burde være sådan at man kunne lade sit indre ur beslutte, hvornår man skal op.
    Kl. 6.30 ringer uret, slår det fra.
    kl. 6.40 det samme
    kl. 6.50 det samme
    kl. 7.00 står jeg op går i bad og tager tøj på.
    kl. 7.15 sidder jeg klar med et glas vand og spiser græsk yoghurt med hakket mandler, honning og frugt (enten appelsin, nektarin, blomme, jordbær eller blåbær)
    kl. 7.30 sidder jeg i bilen. Når jeg når frem, kan jeg lige nå en kop te, inden jeg starter.
    Når jeg cykler på arbejde, hvilke jeg prøver pt. slår jeg kun uret fra en gang og kører hjemmefra kl. 7.15 :-)
    Min mand er stået op og er sød ikke at går i vejen. :-)
    Det har altid været ret effektivt herhjemme om morgenen, også da vi havde 2 hjemmeboende børn. Til gengæld har det været vigtig at spise sammen.
    Synes det kunne være sjovt at vide hvornår I alle så går i seng?

    • Ann-Christine skrev:
      31. august 2015 kl. 09:50

      Jeg kunne også godt lige bruge en times søvn mere der om morgenen ;) Kl 7 er et godt tidspunkt at vågne på for mit indre ur.
      Så hyggeligt med et kig ind i din morgen – og ja, jeg får virkelig også lyst til at lave et indlæg om aftenrutinerne – det må jeg da gøre snart :) Så hyggeligt med alle de små glimt som alle bidrager med her
      Kh AC

  • Anne Sofie skrev:
    28. august 2015 kl. 21:57

    Kære Ann-Christine!
    TAK for en altid dejlig og inspirerende blog! Elsker at følge med her :)
    Et lille opklarende spørgsmål omkring dine kosttilskud: er de nøje sammensat, eller blot “tilfældigt” udvalgt, og kan du uddybe det omkring Magnesium og søvn?
    Rolige og hyggelige morgener giver en skøn start på dagen- det vil jeg øve mig på, at blive bedre til, efter jeg har læst dette indlæg… God weekend!
    KH Anne Sofie

    • Ann-Christine skrev:
      31. august 2015 kl. 09:56

      Kære Anne Sofie,
      Tusind tak, det gør mig glad :)
      Det er lidt tilfældigt sammensat, men ikke helt … bare sådan hvad jeg selv synes jeg har behov for nu. Andre gange er det mere noget spirulina og den slags og knap så mange vitaminer. Det er lidt forskelligt :)
      Jeg har egentlig altid haft et rigtig godt sovehjerte, men så begyndte jeg at vågne om natten og havde svært ved at falde i søvn igen + jeg følte mig træt om eftermiddagen. Jeg googlede lidt på det og faldt over at det kunne være Magnesium mangel. Det har hjulpet synes jeg.
      Mens vi var ude at rejse, havde vi ingen vitaminer eller kosttilskud med – og da var det magnesium, som jeg savnede og straks købte da vi kom hjem igen. Jeg synes det virker rigtig godt.
      Prøv at google lidt på ‘Magnesium’ og ‘Magnesium søvn’
      Kh AC

  • Marie Lykke Medom Nielsen skrev:
    30. august 2015 kl. 13:01

    Det lyder som nogle dejlige morgener I har sammen i jeres lille familie :-)
    Hos os er der ikke meget “morgen-hygge” idet jeg arbejder fra 6-14 hver dag og kører hjemmefra kl 05.. vækkeuret ringer kl 4:55 og kl 05 sidder jeg i bilen. Lidt vand i hovedet, børste tænder og tøj på og så afsted ;-) Heldigvis ved jeg at min mand og min søn på 1,5 oftest har en dejlig morgen med både tid til leg og god morgenmad inden deres dag starter. Jeg trøster mig med at have en dejlig lang eftermiddag med min søn! Vi tager til gengæld revance i weekenden og giver den max gas med hjemmebagte boller, bananpandekager og masser af leg i børnehøjde!

    • Ann-Christine skrev:
      31. august 2015 kl. 10:21

      Jeg synes bare det lyder så rart, at I har kunnet få det til at hænge sammen med god tid til jeres søn både morgen og eftermiddag. For det er sørme også super lækkert at have god tid om eftermiddagen og så stornyder man jo bare weekenderne ekstra meget, når der er god tid om morgenen der :)
      Kh AC

  • Helene skrev:
    30. august 2015 kl. 14:41

    Din radio er super fin! (Går ud fra, det er en radio, den hvide og lyserøde) Hvor er den fra? :)

  • Catherine skrev:
    31. august 2015 kl. 17:03

    Tak for et kig indenfor :) Her i huset er der ingen faste rutiner, der hersker single (kaos) tilværelse. Forresten det er ikke helt rigtig, Hankatten Malik fordres, og kræver “kæl mig” hygge hver morgen…også de dage, hvor fodermadammen her har travlt ;) Men på den anden side, er det er det godt, at lige slappe af 5 min før, man løber ud af døren. D3/kalk spiser jeg daglig året rundt, til et af mine måltider.

    • Ann-Christine skrev:
      31. august 2015 kl. 18:42

      Hvor hyggeligt! Sådan en sød hyggekat og nussestunder, det er da dejligt at starte dagen ud med :)

  • Nicolaj Borup skrev:
    3. september 2015 kl. 19:40

    Hej

    Hvad gjorde I egentlig med kosttilskud under jeres rejse i foråret. Vi skal på en længere backpackerrejse til Østen om en måned med vores børn og er i tvivl om vi bør tage noget med hjemmefra eller der er nok vitaminer i de friske råvarer der er i Asien?

    På forhånd tak

    Mvh. Nicolaj Borup

    • Ann-Christine skrev:
      4. september 2015 kl. 21:35

      Hej Nicolaj,
      Ej, hvor lyder det dejligt med jeres rejseplaner! Vi drømmer også om at komme afsted igen ;)
      Faktisk havde vi slet ikke kosttilskud med på rejsen. Men undervejs fortrød jeg lidt det valg og ville faktisk gerne have haft en god multivitamin med til børnene, som et minimum.
      Det asiatiske køkken er jo toplækkert og friskt og spækket med grøntsager og frugt. Men alligevel spiste børnene bare mindre grøntsager og fiber end normalt herhjemme, hvor de spiser masser gulerodsstave, peberfrugt, agurkestænger og tomater.
      Børnevenligt gnavegrønt var ikke det nemmeste at få fat i som en daglig del af hverdagen i asien, det var nemmere at få fat i frugt.
      Hvis/når vi skal afsted igen, så ville vi tage børnemultivitamin + en god multivitamin til os voksne.
      Rigtig god rejse til jer
      Kh AC

  • Mette Kleis skrev:
    16. oktober 2015 kl. 12:30

    Kære Ann-Christine
    Dejlige indlæg om morgen- og aftenrutiner. Jeg føler mig, ligesom mange andre, inspireret til at gøre noget ekstra ud af de stunder, jeg kan ikke rigtigt gennemskue, hvorfor jeg finder det så svært i hverdagen, måske er det træthed, der spiller ind. Jeg kan godt se, at mange af de ting du gør, genererer positivt overskud og velvære, måske skal man bare tvinge sig selv ind i nye mønstre og mærke det gode afkast af det, så kan DET vel nemt blive ens nye vaner.
    Noget helt andet og mere lavpraktisk…det fine vækkeur/den radio, der er på billedet, hvor finder man sådan en? Kunne godt tænke mig at vågne til musik istedet for BIP-BIP-BIP.
    Tak for masser af indspark og inspiration, har lyst til at bage dine lækre havregryns-cookies i dag. MUMS!
    Tak og kærlige hilsner Mette

    • Ann-Christine skrev:
      16. oktober 2015 kl. 16:22

      Hej Mette,
      Hvor dejligt at du synes om indlæg som disse :)
      Jeg tror det kan være helt godt at planlægge sig ud af vanen på sådan en lidt ekstra selvforkælende måde, med introduktion af nye ting som man glæder sig ekstra meget til at gøre. På den måde synes jeg ihvertfald det bliver nemmere at slippe vaner som ikke giver noget godt, men som bare er skabt over tid og som jeg gerne vil lave om. Måske bare en ny lille rar ting hver uge, så det ikke er kæmpe omvæltninger men en god lille rar rejse.
      Rigtig dejlig weekend til dig – kan så meget anbefale at bage de havregrynscookies ;)
      Kh Ann-Christine

  • Sidsel Monrad Kühl skrev:
    2. januar 2016 kl. 23:21

    3.30 Min mands vækkeur ringer hvorefter han suser ud af døren. – Vi andre sover.
    5.15 Mit vækkeur ringer, snoozer i 10 minutter
    5.25 Vækker min dreng ( 12 år) Han tager tøj på, og jeg går i bad.
    6.00 Vækker de to andre drenge 9 og 13 år.
    6.10 Sender min dreng med skolebussen. Han møder kl. 7.00 10 km. hvorfra vi bor, men skal hente 4 andre børn på vejen Han er spastikker og går på specialskole. – også må man gerne kører i bussen 75 min. hver vej ifølge gense regler!!
    6.45 mine to andre drenge spiser morgenmad, hvis jeg når det, spiser jeg med.
    6.55 Jeg kører på arbejde, gerne med te eller kaffe, samt en klap sammen med i bilen.
    7.30 Den yngste cykler i skole, så kan han nå at komme frem, inden der kommer alt for meget forældretrafik omkring skolen, – hvilket ofte er den farligste af alle.
    7.35 den ældste går med hunden.
    7.55 den ældste går i skole.

  • Corporate Mor skrev:
    5. januar 2016 kl. 10:29

    6.00 – uret ringer, og jeg halvsover til nyhederne
    6.05 – står op og går i bad
    6.15 – de 3 andre vågner og kommer ud i badeværelset, og min kæreste går i bad
    6.30 – børnene får tøj på
    6.40 – morgenmad til os alle 4
    7.00 – børste tænder og overtøj på
    7.15 – Børn og kæreste ud af døren, jeg ordner hår og makeup
    7.25 – afsted på cyklen til arbejde

    Rimelig effektive morgener, men vi kører efter princippet at jo før vi kommer afsted, desto hurtigere kan vi komme hjem igen ;-)

    • Ann-Christine skrev:
      5. januar 2016 kl. 22:41

      Jeg synes det lyder som et super fint princip – det er altså også hyggeligt med tid hjemme om eftermiddagen jo :)

  • Sidsel skrev:
    4. juni 2017 kl. 02:37

    Dejligt og inspirerende indlæg :-)

    Jeg er alenemor med to piger på 9 og 13 år. Mit og min ældste datters vækkeure ringer kl. 6.30. Hun går på badeværelset først, mens jeg vækker hendes lillesøster og går ud i køkkenet for at lave morgenmad.

    Morgenmaden består som regel af bananpandekager med frugt eller havregrød med frugt eller bacon og æg eller et stykke rugbrød eller knækbrød med friskost og grønt. Dertil urtete, vand og skummetmælk, børnevitamin og fiskeolietabletter.

    Kl. 7 spiser vi sammen. Om vinteren med stearinlys. Bagefter gør lillesøster sig klar, mens jeg sender den ældste ud af døren kl. 7.30.

    Kl. 7.30 kommer jeg i tøjet og bliver klar, mens min yngste datter pakker taske og giver kæledyrene mad. Kl. 7.50 går vi over til hendes skole.

    Kl. 8 går jeg hjem, laver en kop kaffe eller te og løber over i fitnesscentret eller går i gang med mit studium. Jeg har effektiv studietid indtil min ældste datter kommer hjem fra skole kl. 13.40.

    • Ann-Christine skrev:
      5. juni 2017 kl. 22:55

      Lyder som en hyggelig morgenrutine ♡ Tak for at dele – det er så hyggeligt med et lille indblik i andre hverdage og morgenrutiner

  • Bettina skrev:
    16. juni 2017 kl. 19:48

    Sikke nogen skønne billeder. Her har vi helt faste morgenrutiner. Mit vækkeur ringer 6.05. Jeg står op og tager et bad, dækker derefter morgenbord og vækker mine sønner 6.30. De står op med det samme og vi spiser alle 3 morgenmad sammen. Her sidder vi ca 1/2 time og spiser og hyggesnakker. Herefter går de i bad. Jeg pakker min taske og børster tænder imens. Kl 7.15 kysser jeg farvel og kører på arbejde. Mine sønner sidder så i sofaen og hygger med hver deres mobil indtil kl 7.45 hvor mobilens alarm ringer, og de cykler afsted sammen til skole. Madpakkerne bliver altid smurt aften før, for vi elsker at have tid til at sidde ved morgenbordet.

    • Ann-Christine skrev:
      17. juni 2017 kl. 11:21

      Lyder som en dejlig morgenstart ♡ tak for at dele :)

  • Camilla Almlund skrev:
    13. januar 2018 kl. 08:46

    Sikke nogle lange morgener alle har :)
    For 9 mdr siden boede jeg alene med min datter på dengang 7 år. Vi stod op kl 6 og kl 6.25 begav Silke sig selv i SFO (300 m væk) hvor hun spiste morgenmad. Jeg kørte på job.

    I dag er jeg flyttet til en anden by og bor sammen med en. Da han møder senere end mig er det ham der har Silke. Jeg er ikke 100% sikker på hvordan deres morgener er men tror hun bliver vækket kl 6.45 og spiser morgenmad, ser tv eller spiller ipad. Tøj, tænder og pakning af skoletaske. Madpakke er lavet om aftenen. Gætter på hun kommer ud af døren ca kl 7.45 (skolen starter kl 8 og ligger stadig kun ca 300 m væk)

    For mit eget vedkommende står jeg op mellem 5.40 og 5.45 (vækkeuret vækker 5.45 – men Silke sover ofte inde hos mig og så vågner jeg gerne før og får slukket vækkeuret inden det ringer) og så sidder jeg i bilen mellem 5.55 og 6. Jeg spiser på job. Jeg er A menneske og skal bare ud af døren så hurtigt som muligt.

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.