Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/brunsviger-kagemand/ Fødselsdag Kager, Kager og søde sager

Kagemand af brunsviger

En kagemand af brunsviger er et hit og den søde saftige gærdej med masser af smovset fyld er uimodståelig lækker, pyntet med slik og søde sager.

Den skal serveret helt nybagt, med masser af snask og så kan man pynte den smukt og hyggeligt med slik, glasur og flødesskum.

Opskriften kan snildt kommes i en stor rund springform og bages som en helt almindelig brunsviger, hvis man nu ikke lige er i kagemandhumør.

Prøv også: min opskrift på oreo cupcakes >>

PT4HPT30M10

Brunsviger Kagemand

Tid i alt4 timer
Arbejdstid30 min.
Antal10 pers.
Ingredienser
  • Fyld
  • 200 g brun farin
  • 1 tsk kanel
  • 200 g smør
  • Kagedejen
  • 2 dl mælk, stuetempereret
  • 20 g gær
  • 80 g smør
  • 2 æg
  • 60 g sukker
  • 0,50 tsk salt
  • 500 g hvedemel
  • 1 knivspids stødt kardemomme
  • Pynt
  • 150 g flormelis
  • lidt kold vand
  • 200 g slik
  • 2 dl piskefløde
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Fyld
Kom brun farin, kanel og smør i en gryde og smelt det langsomt ved lav varme under omrøring. Rør det godt sammen til en ensartet masse.

Lad det køle af til stuetemperatur, og rør det godt sammen, inden det fordeles på kagen.

Dej

Kom mælk i en skål og rør gæren i.

Tilsæt smeltet smør, æg, salt, sukker, kardemomme og mel, og rør dejen sammen, til den er smidig, lækker og blød. Dæk skålen til med et rent viskestykke og lad dejen hæve på køkkenbordet i 45 minutter.

Slå dejen sammen, og form den til en kagemand. Brug fire lige store boller til arme og ben, en stor til maven og en mellem til hovedet.

Kom dem på en bageplade med lidt mellemrum mellem og tryk dem flade og i form til kagemanden. Brug fingrene til at lave mange fordybninger i dejen. Fordel fyldet på dejen og godt ned i alle fordybningerne.

Lad kagemanden hæve med et rent klæde over på køkkenbordet i 2 timer og lav derefter flere fordybninger i dejen med fingeren.

Bag kagemanden i 18-20 minutter ved 175 grader varmluft. Lad den stå på bagepladen med bagepapiret til den er kølet lidt af. Skulle der være løbet lidt fyld på bagepladen, så bruge en spiseske til at skrabe det op og fordele over kagen.

Pisk en tyk og hvid glasur af flormelis og vand, og pisk fløden til en luftig flødeskum.

Pynt kagen med glasur, flødeskum og slik, når den er kølet af.