Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/appelsin-og-hvid-chokolade-biscotti/ Cookies og Småkager Hjemmelavede gaver, Juleopskrifter, Julesmåkager, Kager, Kager og søde sager

Appelsin biscotti med hvid chokolade

Appelsin biscotti med hvid chokolade er virkelig  en skøn og lækker  sprød småkage at servere i vintermånederne, når appelsinerne er i sæson.

Smagen af appelsin er mild, lækker og den aromatiske appelsinsmag står drøngodt til mandler, vanilje og den hvide chokolade.

Jeg bager dem oftest ved juletid, men disse sprøde småkager er nu ikke mere  julet, end at de sagtens kan være et hit på kagebordet når det ikke er jul.

Prøv også: alle mine bedste småkage opskrifter >>

PT45MPT30M25

Appelsin biscotti med hvid chokolade

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 uger
Antal25 stk.
Ingredienser
  • 75 g mandler
  • 0,50 vaniljestang
  • 125 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 0,50 tsk bagepulver
  • 50 g hvid chokolade, grofthakket
  • 1 øko appelsin, revet appelsinskal herfra
  • 1 knivspids salt
  • 2 æg
  • Derudover
  • 50 g hvid chokolade, tempereret til pynt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom mandlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad det trække i 10 minutter, hæld vandet fra og hæld igen kogende vand over og lad dem stå i 2 minutter. Hæld vandet fra og smut mandlerne.

Halver vaniljestangen og flæk den ene halvdel på langs og skrab kornene ud. Bland hvedemel, sukker, vanilje, bagepulver, de hele mandler, hvid chokolade, appelsinskal og salt sammen i en skål. Saml dejen med sammenpisket æg.

Form to aflange stænger, på 30 cm i længden og ca. 3-4 cm i tykkelsen, på en bageplade med bagepapir. Dejen er våd og klistret, så skyl til sidst hænderne under koldt vand, så går det nemt.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter.

Tag bagepladen ud af ovnen og lad kagestængerne køle lidt af. Skær biscotti ud diagonalt i 1 cm tykke småkager.

Læg småkagerne på bagepladen med bagepapir igen og bag dem færdige i ovnen i yderligere ca. 10-15 minutter, til de er sprøde.

Lad dem køle af på en bagerist.
Pynt med tempereret hvid chokolade.