Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/aebletrifli/

Æbletrifli

Æbletrifli er sådan en skøn efterårsdessert ♡

Trifli er jo i det hele taget en rigtig dejlig klassiker, som kan varieres med lige netop den frugt og bær, som man har eller som der er årstid for.

Jeg har lavet denne æbletrifli med råcreme – og det smager altså virkelig godt og er perfekt, da Julie ikke er super begejstret for flødeskum, men rigtig godt kan lide råcreme. Alternativt, så kan man snildt erstatte råcremen med flødeskum eller med et surmælksprodukt, som er rørt med vanilje og måske en anelse sukker eller ahornsirup.

Prøv også: Opskrift på lækker æblecrumble

PT30M

Æbletrifli

4 pers.    30 min.
4 pers.
Ingredienser
  • Æblemos
  • 500 g æbler
  • 1 dl. vand
  • 1 vaniljestang (kun den tomme vaniljestang)
  • 1 dl. rørsukker
  • Knas med nødder
  • 1 dl. havregryn
  • 1 spsk. honning
  • ½ dl. hakkede nødder – fx mandler eller valnødder
  • Vaniljecreme
  • 2 æggeblommer
  • 1 1/2 spsk rørsukker
  • Kornene fra en vaniljestang
  • 1 dl piskefløde
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Æblemos
Fjern kernehus, stilk og blomst fra æblerne og skær dem i tern. Kom det hele i en gryde og kog op. Lad det simre i ca. 10-15 minutter under låg. Lad det køle af og mos det evt lidt med en gaffel eller et piskeris.

Knas
Kom havregryn og nødder på en pande og rist det ved middelhøj varme under omrøring. Når det begynder at dufte af nødder, tilsættes honning og det røres godt ind i havreknasen mens honning smelter. Lad det køle af på et stykke bagepapir.

Vaniljecreme
Pisk vanilje, æggeblomme og sukker til en luftig og lysegul æggesnaps. Pisk derefter piskefløden til en luftig skum og rør til sidst forsigtigt de to sammen.