Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aebletrifli/ Dessert Efterår, Kager og søde sager

Æbletrifli

Æbletrifli er en skøn efterårsdessert ♡

Trifli er i det hele taget en dejlig klassiker, som kan varieres med lige netop den frugt og bær, som man har og som der er sæson for i løbet af året. Her i efteråret er æbler blandt mine favoritter – og da vi har flere æblesorter i haven, så er det oplagt at lave noget lækkert med dem.

Jeg laver min æbletrifli med råcreme for det smager virkelig godt. Er du mere til en trifli ala den gode gammeldags æblekage, så kan du blot bruge flødeskum.

Prøv også: Opskrift på lækker æblecrumble >>

Æbletrifli
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT30M4
Ingredienser
  • Æblemos
  • 0,50 vaniljestang
  • 50 g sukker
  • 700 g æble, skrællede og skåret i tern
  • 0,50 dl vand
  • Knas med nødder
  • 100 g havregryn, finvalset
  • 2 spsk ahornsirup
  • 75 g nødder, blandende og grofthakkede
  • Vaniljeråcreme
  • 0,50 vaniljestang
  • 40 g sukker
  • 2 æggeblomme
  • 1,50 dl piskefløde
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Æblemos
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom æbler, vanilje, sukker og vand i en gryde og kog det langsomt op.

Lad det simre ved svag varme i 15 minutter under låg. Lad det køle af og mos det eventuelt lidt med en gaffel eller et piskeris. Sæt æblemosen i køleskab og lad den køle af.

Knas
Kom havregryn og nødder på en pande og rist det ved middelvarme under omrøring til det begynder at dufte af nødder. Tilsæt ahornsirup og rør godt rundt til siruppen smelter og bobler lidt. Fordel på et stykke bagepapir og lad det køle af.

Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Pisk vanilje, æggeblomme og sukker til en luftig æggesnaps.

Pisk derefter piskefløden til en luftig skum og vend forsigtigt flødeskum i æggesnapsen uden at luften slåes ud.

Anretning
Anret lag på lag æblemos, vaniljecreme og knas i serveringsglas eller i en skål.