Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/aeg-og-ost-bagt-i-brod-ala-toast/

Æg og ost bagt i brød – ala toast

En dejlig tidlig frokost står den på i dag. Brødet fra i tirsdags er stadig godt, men en smule tørt – helt perfekt til pariser toast, ristet brød, arme riddere, hjemmelavede croutoner eller som her forvandlet til en skål med skinke, ost og æg. Jeg har set denne metode på instagram flere steder, men mener at jeg så den første gang i den fine bog, Lille køkken i Paris af Rachel Khoo. Det er så smart og smager fantastisk – lidt ala en Croque Madame. Jeg bruger blot ikke ostesauce i denne version, men laver den nemmere, hurtigere og så den er i ovnen på under 5 minutter.

PT15M

Lækre brødmuffins ala toast

1 pers    15 min.
1 pers
Ingredienser
  • 1 skive brød
  • 1 skive ost
  • 1 stykke god skinke, evt parma
  • 1 tsk flødeost uden smag
  • 1/2 tsk dijonsennep
  • 1 æg
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Varm ovnen op på 175 grader varmluft og start så med at rulle brødet helt fladt med en kagerulle. Brug en fast muffinform til at møve brødskiven ned i, så den danner en fin lille skål. Der kan også sagtens bruges en anden slags lille ovnfast skål i muffinstørrelse. Bland dijon og flødeost og smør på indersiden af brødskålen. Hak osten lidt og kom den i bunden af skålen, derefter en skive skinke, drys med lidt timian og slå til sidst et æg ud i et glas og hæld over i skålen. I ovnen med det i ca 15 minutter eller til æggehviden er perfekt stivnet. Spises med salat, fx en sprød rødkålssalat som jeg gør nu.
Denne lille sag kan varieres på utallige måder, Jeg har brugt smule cremet flødeost blandet med lidt dijon, det giver en skøn cremet bid i en dejlig blanding med det sprøde brød og lidt salte skinke