Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aertesuppe/ Aftensmad Forår, Natmad, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Suppe

Ærtesuppe

Ærtesuppe er virkelig lækkert, både når der er friske ærter i sæson og med ærter fra fryseren.

Suppen er mild, cremet, lækker og passer skønt både til efteråret og vintermånederne og som en lækker sommersuppe.

Man må ikke gå ned på toppings, når det gælder suppe. Jeg servere den gerne med saltede mandler og friske bælgede ærter (når de er i sæson), hvis det skal være lidt festligt, så prøv med ristede kammuslinger på.

Prøv også: opskrift på foccacia >>

Ærtesuppe
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT15MPT10M4
Ingredienser
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 600 g ærter, frosne, eller friske
  • 1 tsk timian, tørret
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 dl mandler, saltede
  • 1 dl cremefraiche 18 %
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom løg og hvidløg i en gryde med olie og sauter løgene ved middelvarme, til de er klare og bløde.

Tilsæt ærter og timian, rør rundt og tilsæt derefter grøntsagsbouillonen. Læg låg på og lad det simre i 5­-7 minutter.

Hæld fløde i og blend suppen, til den er helt cremet og ensartet i konsistensen. Smag til med salt og peber.

Server suppen med cremefraiche og grofthakkede saltmandler