graesk-salat

Det er første gang både Martin og jeg, ja og Johan og Julie for den sags skyld, prøver at rejse med All Inclusive konceptet. At rejse har altid for os været lig med nye kulinariske oplevelser og vi har fået mange dejlige madoplevelser ved at opleve på den måde – vi har dog også fået virkelig dårlige madoplevelser, men sådan er det nok, når man gerne vil prøve en masse nye ting og steder. Og vi har taget det som charmerende og sjove indslag i vores rejseminder. Vi spiser gerne på lækre anbefalede restauranter, men lige så gerne på de lokale steder – som de lokale foretrækker – autentisk og ægte.morgenmad

Nu prøver vi så, på vores første ferie sydpå med Johan og Julie, at rejse med All Inklusive. Vi bor på et skønt hotel her på Kreta med dobbeltværelse, stor terrasse og stort og lækkert poolområde. Hotellet er i virkelig fin stand, børnevenligt indrettet og det er så nemt bare at nyde det og komme ned i gear – og bare slappe af og holde ferie.

souvlaki-kreta

Inkluderet i vores All Inclusive er morgenmadsbuffet, frokostbuffet og aftensmadsbuffet, samt juice, sodavand, øl, vin, cocktails, snacks i løbet af dagen og tag selv-isbar.

sirios-village-kreta-for-boern

Johan og Julie synes det er skønt at vælge, lige hvad de har lyst til. De spiser en smule mindre varieret, end de gør hjemme og en del mere sukkerholdig mad og drikke. Men der  er masser frugt og grønt, skåret i børnevenlige hapsere – og det vælger de gerne. De synes det er sjovt selv at anrette deres tallerken og det er en fest at måtte vælge chokoknas (jeg aner ikke hvad det hedder rigtigt) på deres yoghurt om morgenen.

All Inclusive er nemt og praktisk, når man er en hel dag ved poolen og bare vil slappe af uden at tænke på planlægningen af det næste måltid (selvom det nu også er ret hyggeligt at planlægge). Det er også super rart, når man står med en træt fireårig, som slår flikflak over, at noget mad rørte hinanden på tallerkenen, så har man ikke den der: ‘åhh nej, nu har vi lige fået serveret det her dejlige måltid – så kan vi ikke bare sidde og nyde det …’

paa-sirios-village-kreta

Når jeg skal vurdere sådan et All Inclusive Koncept, så synes jeg, at det er vigtigt at tage udgangspunkt i hvad det er. Jeg kan ikke med retfærdighed sammenligne det med kvaliteten af den mad, som jeg selv laver derhjemme – eller med maden på mine foretrukne restauranter. Jeg skal ærligt indrømme, at det ikke er nogen stor gastronomisk oplevelse at spise og drikke her, men hvis man sammensætter en god tallerken med masser af græsk salat, lækker feta og oliven – og nøje udvælger kød eller fisk, eller vælger at gå vegetarisk, så spiser man ganske fint til pris og standard. Samlet set synes jeg, at konceptet lever op til vores forventninger – og set fra børnehøjde er det perfekt.

Jeg regner dog med at vi også skal på tur og spise ‘a la carte’ for oplevelsens skyld. Kan I anbefale nogle fantastiske steder i nærheden af Chania? Super god kvalitet og smag af gode råvarer,  og gerne børnevenlige omgivelser.

is

Ville vi vælge All Inklusive på fremtidige rejser …

Ja, det kunne vi sagtens finde på. Ikke på alle rejser, men på sådan en uges total afslapningsferie som primært foregår ved poolen – så er det rigtig rart og praktisk.

aftensmad-kreta