Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/andebryst/

Andebryst á l’orange

Andebryst á l’orange er en herlig velsmagende ret og lidt mere overkommelig at lave end en hel stor andesteg.

Kødet fra and kan bare noget særligt i selskab med appelsin og timian – fuldstændig som min langtidsstegt andesteg med timian og appelsin, som har været en fast del af den traditionsrige julemenu i vores hjem i mange år.

Denne opskrift på andebryst med appelsin er delvist inspireret fra min hele andesteg og delvist fra den klassiske canard á l’ orange. Perfekt til en skøn middag til en lille familie.

Prøv også: Opskrift på lækker grønkålssalat

PT40M

Andebryst á l’orange – appelsin marinerede andebryster

4 pers.     40 min.
4 pers.
Ingredienser
  • Andebryst
  • 2 andebryster
  • Salt og peber
  • Appelsinsauce
  • 3 dl. friskpresset appelsinjuice – fra ca. 3 appelsiner
  • 1 spsk. contreau eller grand marnier
  • 3 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. honning
  • 1 kvist timian
  • 1 kanelstang
  • 1 knivspids kardemomme
  • flagesalt og friskkværnet peber
Udskriv opskrift
40 min.
Fremgangsmåde

Appelsinsauce:
Alle ingredienserne til appelsinsaucen kommes i en gryde og koges ind til ca. 1 dl. sauce. Det tager omkring samme tid, som det tager at stege andebrysterne.

Sigt saucen og hæld den på panden med stegefedt fra andebrystet. Rør det sammen, smag til og hæld over andebrysterne.

Andebryst:
Rids skindsiden med en skarp kniv og gnid andebrysterne godt på alle sider med salt og peber. Læg dem med skindsiden ned på en kold tør pande og sæt varmen på lav middelvarme, så panden varmes langsomt op og fedtet har tid til at smelte. Steg andebrysterne med skindsiden ned ved lav varme til skindet er sprødt i ca. 20 min.

Vend andebrysterne om og steg dem på den anden side 5 min.

Sluk varmen, tag andebrysterne af, og lad fedtet stå på panden til saucen.

Skær de lækre andebryster ud i tynde skiver, anret på tallerkener eller et fad og hæld appelsinsaucen over.