Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/asparges-og-sauce-mousseline/

Asparges og Sauce Mousseline

En aftensmad bestående helt enkelt af  asparges og sauce mousseline med tilbehør af rejer og dertil en smule salat. Nøj, hvor var det godt! Og da det hele kunne tilberedes på under 30 minutter, så er det jo en perfekt hverdagsret – og ikke mindst en super skøn forret når man har gæster eller laver en dejlig weekendmenu

Asparges og sauce Mousseline er en virkelig lækker ret, enkel, nem at tilberede og består af helt simple gode råvarer og ikke så meget halløj – jeg er solgt!

PT20M

Asparges og Sauce Mousseline

4 pers.     20 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 6-8 hvide asparges
  • 4-8 grønne asparges
  • 3 dl vand
  • 1 spsk smør
  • resten af citronen, som er brugt til at presse saft af til saucen
  • 1 tsk salt
  • Sauce Mousseline
  • 2 æggeblommer
  • 140 g smør
  • 1/2 tsk salt
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 dl piskefløde
  • friskkværnet peber
  • 300 g rejer
  • Tilbehør
  • grøn salat, krydderurter fx brøndkarse, dild og lign.
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Skær enderne af de hvide asparges og knæk dem af de grønne. Skræl de hvide asparges.

Pres citronen og sæt saften til side til saucen.

Kom citronen, vand og salt i en gryde og kog det op. Når det koger kommes asparges i gryden sammen med en spsk. smør. Kog i ca 5 minutter, tag gryden af varmen, fisk aspargesen op og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Sauce Mousseline
Kom smør i en gryde og lad det smelte langsomt ved svag varme. Hæld derefter forsigtigt det klarede smør i en skål, og kasser vallen.

I en ren gryde piskes æggeblommer med citronsaft og salt  under lav varme, indtil æggeblommerne begynder at tykne.
Sluk varmen og pisk kraftigt det klarede smør i, som tilsættes lidt efter lidt.

Pisk fløden til en luftig flødeskum, og vend den i saucen, som derefter smages til med salt og en smule peber.

Anret på en tallerken med salat, rejer, asparges, sauce og krydderurter.