Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/baba-ganoush-auberginedip/

Baba Ganoush – Auberginedip

Baba Ganoush er en frisk, cremet og super lækker auberginedip til alt fra grøntsagsstænger til at smøre i sandwich og tortillas

Jeg elsker dip! Pesto, humus, creme fraiche dip, salsa … og vi er ikke så traditionsbundne i hvordan vi bruger en dip som denne – og heldigvis, for Baba Ganoush gør sig fx ret så fantastisk i alt fra hjemmelavede burgere til sandwich og som dip til grønt og sprøde tortillachips – og så er det en af de retter, som herhjemme også får store point hos Johan, alene for det finurlige navn.

PT50M

Baba Ganoush

3-4 dl     50 min.
3-4 dl
Ingredienser
  • 1 store aubergine eller to små
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk tahin
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 3 spsk. friskpresset citronsaft
  • 3-5 spsk. Olivenolie
  • 2 spsk. friskhakket mynteblade + evt. et par mynteblade til pynt
  • Salt og peber
Udskriv opskrift
50 min.
Fremgangsmåde

Skyl auberginen og prik den mange gang med med en gaffel, kom den hele aubergive i en 180 grader varm ovn og bag den i 45 minutter.

Lad auberginen køle af, hvorefter den halveres og auberginekødet skrabes ud.

Kom auberginekødet og alle de andre ingredienser i en skål og blend det grundigt til en cremet dip. Smag til med salt, peber og evt. citron og olivenolie.

Baba Ganoush smager dejligt som dip til grøntsager, kiks, grissini – men også smurt i sandwich, tortillas eller burgere.