Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagte-rodfrugter/ Efterår Tilbehør Aftensmad, Vinter

Bagte rodfrugter

Lækre nemme bagte rodfrugter er på menuen herhjemme, mindst en gang eller to hver uge hele efteråret og vinteren.

Som tilbehør til alverdens dejlige retter, for det er så nemt at lave, smager fantastisk, mine børn er vilde med det og det er sundt – det må jo siges at være lidt af en vinderkombination ;)

Bagte rodfrugter er ret basic, men blot en smule af den søde honning i kombination med den skønne timian smag gør det til en ekstra lækker ret.

Prøv også: opskrift på råstegte kartofler >>

Bagte rodfrugter med timian
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT50MPT10M4
Ingredienser
  • 250 g kartoffel
  • 250 g gulerod
  • 250 g pastinak
  • 250 g bolchebeder, eller rødbeder
  • 1 rødløg
  • 4 fed hvidløg, knust
  • 5 stængler frisk timian
  • 1 tsk honning
  • 3 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 50 g parmesan, evt. groftrevet parmesan ost til sidst
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skær alle rodfrugterne i passende stykker og så de er lige store i tykkelsen. Vend rodfrugter, løg og hvidløg med olie, honning, timian, salt, peber og kom dem i et fad eller på en bageplade med bagepapir.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 35-40 minutter.

Server evt med lidt friskrevet parmesanost.