Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/bagte-soede-kartofler/

Bagte søde kartofler med fyld

Bagte søde kartofler er blevet et nyt skønt frokosthit herhjemme.

Det er så nemt at lave bagte søde kartofler og kan varieres på adskillige måder – helt som man kender det som almindelige bagte kartofler. Med et gavmildt drys purløg, farvefine chilier og grønne timian blomster, så ligner det jo nærmest solskin på en tallerken.

Det smager vildt lækkert!

Der er kæmpe stor forskel på størrelsen af søde kartofler – mine har været af de små i størrelsen og jeg har derfor brugt to kartofler til én person. Ved de store kartofler er det rigeligt fint med en.
Det er som en hovedret til frokost – og så ganger man ellers bare opskriften op alt efter hvor mange man er.

PT30M

Bagte søde kartofler med fyld

1 person    30 min.
1 person
Ingredienser
  • 1-2 søde kartofler
  • 1/2 - 1 dl friskrevet cheddar ost
  • 1 skive sprødt ristet bacon
  • 10 cherrytomater, skåret i halve
  • 1-2 chili - vælges efter smag og styrke
  • 1/2 dl finthakket purløg
  • lidt frisk timian
  • salt og peber
  • 1-2 tsk cremefraiche 18 eller 36 %
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Skrub kartoflerne godt og bag dem på bagepapir i en ovn ved 175 grader varmluft i cirka 20 minutter eller til de er møre inden i – kan variere efter størrelse.

Skær hver kartoffel op og fyld ost, tomater, samt finthakket bacon i.

Bag videre i 5 minutter mere.

Server med creme fraiche, masser af purløg, timian og et godt drys chili.