Gå til forsiden
Menu

Bananpandekager med havregryn

Vi har to dage i træk spist disse dejlige bananpandekager med havregryn. De er virkelig skønne og bliver spist med stor fornøjelse, jeg elsker dem med skyr eller græsk yoghurt til, friske bær eller anden frugt og lidt nødder.
Hvis man skulle være så heldig at have et par bananpandekager i overskud, så smager de også fantastiske kolde og er perfekt til en lille madpakke.

BananpandekagerUdskriv opskrift

Bananpandekager

  • 2 modne bananer
  • 3 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl groft mel (kan erstattes med mandelmel eller anden nøddemel)
  • evt 1/2 tsk kardemomme, vaniljepulver eller kanel
  • smør

Mos bananerne godt og pisk dem sammen med æg, havregryn, krydderi, mel og salt. Varm panden op og kom en klat smør på. Kom pandekagedejen på i klatter med en spiseske. og vend dem når de er stegt på den ene side.

Server straks og brug den toppings du foretrækker. Vi serverede dem med skyr, honning, hakkede nødder og friske blåbær og jordbær

Toppingsforslag til bananpandekager

  • Skyr, græsk yoghurt eller ymer.
  • Friske bær, rabarberkompot, mynte, honning eller sirup, melon, fersken, figner, æble eller pæretern, hakkede nødder, frø og kerner
  • Kombinationen af bananskiver, peanutbutter, honning og en smule grofthakket chokolade er også en vinder

(Opskriften er til 2-4 personer)

P.S. mel/mandelmel kan godt undværes, så skal der blot et æg mindre i dejen

bananpandekager

På den overdækkede terrasse her i sommerhuset står det her fine slidte træbord, som jeg har brugt som baggrund og som er meget fotogent til sådan en morgenmadsanretning med bananpandekager og kaffe – tror jeg kommer til at savne det lidt når vi flytter i huset snart ;)

Og nu vil jeg smutte afsted til lidt mig-tid. En dejlig dag venter forude, hvor jeg skal mødes med min søster inde i byen, shoppe og drikke god kaffe. Jeg elsker simpelthen, at jeg nu har min søster lige rundt om hjørnet næsten. Det er guld værd!



68 kommentarer

  • Tulip skrev:

    Ihh du kan tro, at jeg også elsker at have jer så tæt på!!! Glæder mig til hygge/shoppe-dag.

  • Anabell skrev:

    Hvor ser det lækkert og hyggeligt ud :) !
    Du har en rigtig fin blog.
    Vh Anabell

  • Lyder lækkert! De må blive en del af søndagsbrunchen i morgen ;)

    / frkcurting.blogspot.com

  • Hulda skrev:

    Så delikat og lekkert du viser fram maten. Ser virkelig innbydende ut, der på det slitte bordet. Lekkert! -Husfruas Memoarer-

  • Susanne skrev:

    Mmmmm…vågnede op til din opskrift og havde lige præcis alle ingredienserne i huset. Pandekagerne blev serveret for min datter på 7 og hendes overnattende veninde med blåbær, honning og græsk yoghurt – stor lykke! Og der blev et par tilovers til mig ;)

  • Sikke en spændende blog du har – den vil jeg helt sikkert følge med i. Lavede også banan pandekager i går til “Morsdagsbrunch” – de er super gode. God dag til dag :-)

    • Ann-Christine skrev:

      Dejligt at høre, Anette :)
      Pandekager og mors dag hører også sammen herhjemme, min favorit
      Dejlig dag til dig også
      Kh AC

  • Jeg laver også tit en pandekage der minder meget om din til morgenmad, kæmpe hit også herhjemme-og jeg har også beundret det meget fotogene bord på insta;)

    • Ann-Christine skrev:

      Kære Vibeke,
      Tak for dine altid så søde kommentarer! Jeg synes det er så sjovt at følges på instagram også :)
      Kh Ann-Christine

  • Amanda skrev:

    Prøvede at lave dem igår, de blev super gode. Lavede dog lidt om på opskriften. Piskede først hviderne stive, og vendte det derefter i dejen. De blev super godt, og de blev mere luftige end ellers. Hakkede også mandler og kom det ned i dejen, det blev også super godt :-)

    • Ann-Christine skrev:

      Uhm, det lyder lækkert. God ide at komme hakkede mandler i dejen, det vil jeg prøve næste gang :)

  • Camilla skrev:

    Lige siden jeg så denne opskrift, har jeg vidst at jeg bare MÅTTE lave disse pandekager. Det har jeg lige gjort i dag – mums! Mange tak for opskriften :)

  • Carina skrev:

    Hvor ser det lækkert ud. Jeg er ellers næsten alt-spisende, men bananer kan jeg simpelthen ikke lide:( Har du forslag til noget jeg kan erstatte dem med, så pandekagerne stadig bliver gode?
    Tak for super lækker og inspirerende blog!!

    • Ann-Christine skrev:

      Det er super lækkert, men hvad pokker kan man lige erstatte bananaerne med?! Hmmm, prøv måske en lidt anderledes med 2 spsk finthakkede dadler og abrikoser, lidt revet squash og måske en spsk honning. Sammen med havregryn og æg. Det tror jeg faktisk kunne være helt godt. Måske :)

  • LouiseH skrev:

    Uhh, de ser super gode ud. Jeg skal lave pandekager til fødselsdag i børnehaven i morgen og tænkte, at disse måtte være perfekte – men kan jeg mon lave dem allerede i aften og så varme dem i morgen?

    • Ann-Christine skrev:

      Hej Louise,
      Jeg har ikke prøvet at varme dem dagen efter, så jeg ved desværre ikke om det lykkedes. Lad mig endelig høre hvordan det går :)
      Kh Ann-Christine

      • LouiseH skrev:

        Tak for det hurtige svar i går! De blev et kæmpe hit – også selvom de blot var varmet godt igennem her til morgen… 60 stk;o)

        • Ann-Christine skrev:

          60 styk! Wow :)
          God ide at tage dem med i børnehaven i øvrigt. Den ide tror jeg godt jeg kunne finde på at bruge. Og det er rart at vide at de fint kan varmes, hvis man fx skal have en stor brunch

  • Trine Bay Larsen skrev:

    Hej,
    Jeg har netop i går lavet min egen version af dine pandekager og de blev så gode at jeg blev nød til at poste mit resultat på min blog. Jeg fik dog så meget inspiration fra din blog at jeg har henvist til din blog i mit indlæg, håber det er okay.
    Jeg har ændret fremgangsmåden en smule ved at separerer æggehvide og blomme og piske hviderne stive sammen med saltet og først tilføjet 2/3 af blandingen og til sidst resten og vendt meget forsigtigt i.

    Desforuden har jeg tilsat hakkede mandler samt kokosrasp til selve dejen, det blev virkelig lækkert :)

    Super blog du kører !

    //
    Trine Bay
    http://trinebay.blogspot.dk/
    //

    • Ann-Christine skrev:

      Uhm, det lyder som en skøn variant af bananpandekagerne. Skønt at man kan lave noget så lækkert og næsten syndigt – og samtidig være super sund :)
      Kærlig hilsen
      Ann-Christine

  • Astrid Lundqvist skrev:

    Mums, så har vi prøvet dine pandekager her til morgen i New York, og de blev rigtig lækre pyntet med skyr, hakkede nødder og jordbær. Sikke en hyggelig blog du har. Jeg glæder mig til at følge dig.
    Mange hilsner
    Astrid

    • Ann-Christine skrev:

      Hej Astrid,
      Det er skønt at høre at de hitter i New York også ;) De pandekager er en af mine personlige topfavoritter som morgenmad.
      Bor du i New York?
      Det glæder mig at du følger med på bloggen :)
      Kærlig hilsen
      Ann-Christine

  • Astrid Lundqvist skrev:

    Hej Ann-Christine,
    Ja, min mand og jeg bor i New York i øjeblikket, og jeg venter vores første barn til oktober – og i min graviditet er jeg blevet frygtelig lækkersulten… :-) Så derfor prøver jeg med nogle sunde alternativer til alle de cupcakes og cheesecakes, som jeg har lyst til at kaste mig over. De pandekager var virkelig super, så dem skal vi helt sikkert have igen. Jeg vil også prøve dagens opskrift på frugtyougurt – lyder skønt!
    Kærlig hilsen
    Astrid

  • Kristine skrev:

    Her hjemme nyder vi virkelig ofte disse pandekager..alletiders. Jeg har ikke altid bananer, så har prøvet med 2 æble eller 1 pære 1 æble eller 1 banan 1 æble. Vi elsker dem..af og til har jeg tilsat lidt appelsinsaft/skal eller chokoladeknapper. Vi siger mange tak for din brugbare side.
    Hilsen os I Hvidovre

    • Hej Kristine,
      Det er jeg rigtig glad for at høre!
      Hvor lækkert med pære og appelsin også, det har jeg endnu ikke selv prøvet – men er helt sikker på at det også vil være et hit herhjemme. Ligesom chokolade, det går man vist aldrig galt i byen med ;)
      Kærlig hilsen
      Ann-Christine

  • Rikke skrev:

    Det her er sørme en dejlig ting. Det var en god start på en dejlig forårsfyldt lørdag morgen!

  • Mille skrev:

    Elsker disse pandekager!!! Og knægten på 6 år synes bedre om disse, end farens traditionelle amerikanske pandekager (me like).. Og i dagens anledning – vi holder fri på en ganske almindelig torsdag, valgte August, at vi skulle komme frugtfarve i.. Så nyder nu de fineste giftig-blå pandekager :-) :-) :-) :-)

    • Hvor lyder det skønt og dejligt at pandekagerne også lige falder i jeres smag!
      Det er sjovt som børn synes at frugtfarve gør alting super spændende. Til jul farvede nissen mælken blå og grøn i løbet af december – børnene elskede det :)

  • Line Nielsen skrev:

    Hej :)
    Skal have nogle tøser til formiddags hygge i morgen og vil prøve at lave disse pande kager, så vil jeg høre hvor mange der bliver ud af en portion, du skriver der er til 4 personer, men vil gerne høre om der bliver en eller 2 til hver ud af en portion :)
    Dejlig Blog :)

    • Ann-Christine skrev:

      Hej Line,
      Jeg ser først din kommentar nu, håber det går :) -jeg er selv lige midt i fødselsdagsforberedelserne til Johan og Julies 4 års fødselsdag i morgen, så har helt glemt at svare på kommentarer i går eftermiddags.
      Vi plejer at få 2-3 pandekager til hver af denne opskrift.
      Ha´ en dejlig formiddag – tøsehygge i regnvejr, det lyder da bare så rart!
      Kh AC

  • Janne skrev:

    Jeg har lige lavet pandekagerne til min datter og resten af hendes venner fra dagplejen. De vakte lykke :) Vi spiste dem bare med agave sirup til. De spiste hver 2-3 pandekager, og der blev 4 tilbage så dem tror jeg vi skal have til dessert i aften, så storebror og far også kan prøvesmage dem.

    Tak for en god blog med mange inspirerende opskrifter :)

    • Ann-Christine skrev:

      Hvor er det dejligt at høre. De små pandekager er jo faktisk ret perfekt som en lille sød og sund snack til de små størrelser.

  • Lotte Egedahl skrev:

    Hej Ann-Christine

    skal holde tøse fødselsdag søndag, og har en masse bananer der skal bruges nu….
    tror du jeg kan fryse dem ;O)

    ellers SUPER gode pandekager ;O)

  • Marie skrev:

    Tak for insta-inspiration i morges. Jeg røg fluks i køkkenet og lavede dine pandekager. Godt nytår!

    • Ann-Christine skrev:

      Yeahh, de er så gode, ik´ :) Elsker at forkæle mig selv og familien med sådan en portion
      Godt nytår til dig, Marie
      Kh AC

  • Dagmar skrev:

    Jeg ELSKER bananpandekager, de er simpelthen så gudelækre!!! Så er de jo også til at spise med god samvittighed :)
    Man kan med fordel også putte solsikkeolie i dejen, så er der ikke behov for smør tl stegelse, plus det færdige resultat bliver meget mindre fedtet !

    • Ann-Christine skrev:

      Jeg elsker bare smagen af smør og synes det klæder pandekagerne så godt ;) Det er dog en super god ide, for smag og behag er jo heldigvis så forskellig :)

  • Camilla skrev:

    De her pandekager reddede lige min mands ellers pandekageløse fødselsdagsbrunch. Tak for det!

  • Ekrem Alliti skrev:

    Hej lyder lækkert :)

    – men tænkte på om du eventuelt havde styr på hvor mange kcal sådan nogle pandekager har?

    • Ann-Christine skrev:

      Hej,
      Desværre – jeg har slet ikke styr på hvor mange kalorier der er i ting i det hele taget. Men jeg ved, at de er fornuftigt sunde, specielt hvis man topper dem med frugt og skyr.
      Kh AC

  • Johanne skrev:

    De er så super lækre, og så med hjemmelavet nutella oven på, i kan tro det hitter! :)

  • Mette Sonne skrev:

    Mums! Har lige serveret disse skønne pandekager for mine små – det bliver ihvertfald ikke sidste gang :-) De åd!!! Næste gang må jeg vist lave dobbelt portion. Mindst ;-)

    • Ann-Christine skrev:

      Hvor godt! Det er dejligt at høre – og det er sådan en skøn snack, de smager også dejligt kolde :)

  • Maja skrev:

    Lækre pandekager – perfekte til en eftermiddagssnack eller kolde i madpakken :-)

  • Lene skrev:

    De her pandekager med vanilleis og groft hakkede mandler – det dur! Og så er de jo super hurtige at lave :)

  • Lærke skrev:

    Super lækker opskrift, som vi nød godt af i weekenden. Og selvfølgelig nyder vi også dine altid lækre billeder :)

  • Caroline skrev:

    Super lækre, den bedste opskrift jeg har prøvet med brune bananer. Var ret vild med, at der var havregryn i. Brugte kardemomme og dryssede med akaciehonning og hakkede mandler. Ungerne, på 2 og 5 testede også med lidt syltetøj og mørk pålægschokolade – opskriften ryger direkte i familien opskriftsamling over yndlingsopskrifter, der ikke må blive væk.

    Tak ;o)

  • Caroline skrev:

    He he spurgte til morgen: Gæt hvad jeg har i køkkenet? Min datter på 5 stoppede op og kiggede på mig. “2 gamle bananer!” Hvorefter hun jublede højlydt “juhuuu bananpandekager…..”

  • Christina skrev:

    Skøn opskrift, dog har jeg brugt grove havregryn, næste gang tror jeg de skal være fine i stedet for

    • Ann-Christine skrev:

      Ellers bare prøv at knus de grovvalsede lidt med en morter inden de bruges, så suger de bedre væsken fra æg til sig

  • Pernille skrev:

    Står lige og har 2 overmodne bananer og tænkte om man kan bruge boghvedemel istedet for hvedemel ?

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *