Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/banh-xeo-opskrift/ Aftensmad Asiatisk, Madpandekager og madvafler, Pandekager

Banh Xeo vietnamesiske pandekager

Banh Xeo er knasende sprøde og gyldne vietnamesiske pandekager. De er en af mine favoritter fra vores rejste rundt i Vietnam og særligt i Hoi An, var de fabelagtigt gode.

Banh Xeo skæres i mindre stykker ved bordet og fyldes i vietnamesisk rispapir sammen med krydderurter. Så rulles de sammen og nydes med en god asiatisk dip til. Jeg tror næsten det er en favorit hos alle der har været i Vietnam og jeg kan varmt anbefale jer at prøve dem.

Prøv også: opskrift på Pho Ga kyllingesuppe >>

Banh Xeo
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT45M4
Ingredienser
  • 25 rejer
  • 1 koteletter, skåret i meget tynde skiver
  • 50 ml kokosolie
  • 1 rødløg, halveret og skåret i skiver
  • 2 dl bønnespirer
  • Banh Xeo Dej
  • 5 forårsløg, skåret i tynde skiver
  • 1 æg
  • 100 ml kokosmælk
  • 2,50 dl vand
  • 2 spsk majsmel
  • 5 spsk rismel, fuldkorn
  • 1 tsk fishsauce
  • 2 tsk stødt gurkemeje
  • Fyld og til servering
  • 12 rispapir
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld thaibasilikum, eller alm basilikum
  • 1 mango, skåret i skiver
  • 2 håndfulde grøn salat
  • Dip
  • 0,50 dl vand
  • 1 spsk sukker
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 0,50 rød chili, finthakket
  • 0,50 dl fishsauce
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Dejen
Kom æg, kokosmælk, vand, rismel, majsmel, salt og gurkemeje i en skål og pisk det sammen til en tynd pandekagedej. Pisk tilsidst forårsløg og lad dejen hvile en halv time i køleskabet.

Tilberedning
Varm en pande op med kokosolie til den er godt varm. Lynsteg rejerne i den varme olie og sæt dem til side på en tallerken.

Lynsteg derefter svinekødsstykkerne hurtigt på begge sider, til de er akkurat gennemstegt.

Kom et par løgskiver på panden med lidt mere olie og fordel en stor skefuld Banh xeo dej på panden i et ultratyndt lag. Steg pandekagen sprød på den ene side og vend den om. Kom lidt rejer, et par stykker svinekød og lidt bønnespirer på pandekagen. Fold den ene halvdel over den anden og steg til pandekagen er helt sprød. Læg pandekagen på en rist og fortsæt med de næste pandekager til al dejen er brugt.

Servering
Server de sprøde gyldne vietnamesiske pandekager ved bordet med friske krydderurter, mango, salat og rispapir, samt et fad med vand til at blødgøre rispapiret i.

Skær en strimmel fra banh xeo pandekagen og rul den i rispapiret sammen med krydderurter, mango og evt salat og derefter dyppes i den lækre vietnamesiske chili dip med fishsauce og den fyldige peanut sauce.

Dip
Kog vandet op og rør sukker ud i vandet til sukkerkornene er opløst. Lad vandet køle af. Rør fishsauce, hvidløg og chili i og server.