Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/beef-ramen/

Beef Ramen

Beef Ramen nudelsuppe er en skøn og lækker asiatisk ret, som vi spiste en del gange, da vi rejste i Asien – og det på trods af, at vi ikke var i nærheden af at være i Japan. Desværre. Vi overvejede det faktisk som en mulighed inden vi rejste hjemmefra. Men med 4 måneder rejse, så tænkte vi at det nok ville nappe en lidt for stor mundfuld af budgettet med et smut omkring Japan – et rejsemål, der ellers står temmelig højt på rejsedestinations-ønskelisten.

Ramensuppe kan spises året rundt og suppen kan fint laves med kylling eller vegetarisk – så bruger man blot hønsefond eller grøntsagsfond i stedet og enten kommer stegt kyllingekød eller helt undlader kødet og måske i stedet tilføjer ekstra grønt.

Uanset så smager det dejligt – og suppen kan snildt suppleres op af flere grøntsager fra grøntskuffen, så man lige kan få brugt hvad man har.

PT20M

Beef Ramen

2 pers    20 min.
2 pers
Ingredienser
  • 1 god bøf
  • 1 tsk. smør
  • 125 g. babyspinat
  • 50 g. champignon, renset og skåret i kvarte
  • 8 dl. okse eller grøntsagsbouillon
  • 3 spsk. soja
  • 2 tsk. revet ingefær
  • 1 tsk. finthakket rød chili
  • 1 spsk. fishsauce
  • 1/2 pakke ramennudler
  • 2 kogte æg, smilende
  • 1/2 rød peber, skåret i stimlet
  • 1 håndfuld bønnespirer
  • 2 forårsløg
  • 1 lime
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Steg bøfferne  på en pande i smør – giv dem 2-3 minutter på hver side, ved høj varme. De må gerne være rosa inden.  Tag bøfferne af og vend hurtigt spinat og champignon på panden i et minut ved høj varme under omrøring.

Kom okseboullion i en gryde sammen ramen-nudler og giv det et opkog.

Tilsæt soja, fishsauce, ingefær, chili, forårsløg, peberfrugt, champignon, babyspinat, varm op til lige knap kogepunktet – smag til og fordel suppen i to skåle.

Anret med bøf skåret i tynde skiver, halve æg, bønnespirer, forårsløg og lime til at dryppe over.