Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/braiseret-svinenakke/

Braiseret svinenakke med æbler og timian

Braiseret svinenakke er en lækker og nem simreret, som passer perfekt til årstiden. Når kødet simrer over længere tid ved lav temperatur, så bliver det mørt som smør og fyldt med den dejligste velsmag.

Denne braiserede svinenakke er tilberedt med æbler, timian, mørk øl, gulerødder og porre – de lækreste lokale råvarer fra nærområdet og fra egen have.

Opskriften er en del af et spændende samarbejde med Fiskars, som netop nu kører en Choose Toughness challenge by Fiskars og de har givet mig den fine udfordring, at lave en lækker ret med lokale råvarer – med det ekstra benspænd, at alle råvarer skal være dyrket, produceret eller høstet, inden for 100 km fra min bopæl …
Læs med under opskriften, hvor jeg fortæller mine tanker om udfordringen og hvordan jeg løste den.

PT2H30min

Braiseret svinenakke med æbler og timian

4-6 pers    2 timer 30 min
4-6 pers
Ingredienser
  • Braiseret nakkefilet
  • 1 nakkefilet
  • lidt smør
  • 2 gulerødder, i tern
  • 2 porre
  • 2 løg, finthakket
  • 6 fed hvidløg, knust
  • 4 dl æblemost
  • 4 dl mørk øl
  • 3 laurbærblade
  • 2 stilke rosmarin
  • 1 bundt timian
  • 5 peberkorn
  • Til servering og anretning
  • 1 æble, skåret i tynde både
  • 2 gulerødder i små tern
  • 1 porre, skåret i tynde ringe
  • 1 spsk. smør
  • salt og friskkværnet peber
  • Tilbehør:
  • Kartoffelmos
  • Lidt frisk timian
  • ½ dl. grofthakket bredbladet persille
  • Godt brød
Udskriv opskrift
2 timer 30 min
Fremgangsmåde

Braiseret nakkefilet
Brun nakkefilet af i smør i en gryde og sæt derefter kortvarigt til side på en tallerken.

Kom løg, to gulerødder, porre, peberkorn og hvidløg i gryden og sauter det ved middelvarme til løgene bliver klare. Tilsæt det brunede kød, laurbærblade, rosmarin, timian, æblemost og mørk øl. Sæt låg på og lad det simre i 1 ½- 2 timer ved lav varme.

Inden servering
Tag kødet op af gryden, sigt saucen og kasser fyldet. Sauce og kød kommes tilbage i gryden sammen med gulerødder i små tern og porre. Lad det simre i 10 minutter og tilsæt derefter æble, smør, salt og peber.

Anretning og servering
Anret med frisk timian og grofthakket persille