Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/brod-med-rosmarin/ Brød Brød og Boller, Madbrød

Brød med rosmarin

Lykken er nogle gange et nybagt brød med knasende sprød skorpe som knitre og giver sig. Duften som spreder sig i køkkenet. Glæden ved at tage det lækre nybagte brød ud af ovnen og trippe utålmodigt mens det køler lidt af på en rist. Skære den første skive og spise den lune endestykke med smør som smelter lidt for hurtigt.

Jeg har i dag bagt et rosmarinbrød inspireret af ‘verdens bedste brød‘ metoden. Grydebrød er min favorit, når der skal bages hele brød. Det er så nemt, enkelt og fejler aldrig.

Jeg har brugt rosmarin. Men andre urter kan også smage fantastisk, prøv fx timian, oregano, basilikum eller lavendel.

PT12HPT15M1

Rosmarinbrød i gryde

Tid i alt12 timer
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal1 stk.
Ingredienser
  • 0,50 liter vand
  • 5 g gær
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 3 spsk frisk rosmarin, blade, meget finthakket
  • 50 g solsikkekerner
  • 550 g fuldkornshvedemel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Fyld en stor skål med 5 dl vand og rør gæren ud i vandet.

Tilsæt honning og rosmarin.

Rør mel og solsikkekerner i sammen med salt.

Kom låg eller et rent klæde over skålen, og lad skålen stå på køkkenbordet natten over, eller i 9-12 timer.

Derefter æltes det kort med foldemetoden, hvor dejen foldes over hinanden 5-8 gange, ikke mere.

Drys rigeligt med mel rundt om dejen og læg dejen i en hævekurv. Lad den stå der i en times tid.

Sæt en støbejernsgryde i en kold ovn og sæt temperaturen på 250 grader.

Når ovnen og gryden har opnået 250 grader hældes dejen forsigtigt i gryden.

Kom låg på og bag i 30 minutter, derefter tages låget af og ovnen skrues ned på 230 grader.

Bag videre i 15 minutter.

Tag gryden ud og vend brødet ud på en rist.

Lad rosmarinbrødet køle af i 15 minutter.