Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/butternut-squash-suppe/

Butternut Squash suppe

En krydret og fyldig cremet butternut squash suppe med gulerødder og krydderurter – en virkelig nem og mættende efterårssuppe, som er perfekt på travle hverdage og som glimrende kan laves i større portioner og fryses ned.

Butternut squash er en herlig sag, som smager mildt, rundt og lækkert. Den giver nogle cremede supper og har man ikke lige lyst til suppe, så kan de også ovnbages med andet grønt eller man kan bruge dem i en græskartærte. For selv om den flotte grøntsag er lys uden på, så gemmer den på et flot orange frugtkød bag skallen.

Denne suppe er herlig, når den får lidt kraftig modspil af krydret chorizo – men som alternativ, så vil den også være skøn med et drys finthakket mellemstærk chili. Den må jo gerne varme lidt ekstra her i den kolde tid.

PT30M

Butternut Squash Suppe

4 pers.    30 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 1 butternut squash, uden kerner og skåret i store tern
  • 3-4 gulerødder, i tern
  • 2 stilke bladselleri, i tern
  • 2 store løg, i tern
  • 4 fed hvidløg, knust
  • 1 spsk. olivenolie
  • 5 salvieblade, uden stilk
  • 2 stilke rosmarin, uden stilk
  • 1 tsk tørret timian eller 4 stængler timian uden stilk
  • 8 dl grøntsagsboullion (fx herbamare)
  • 1 tsk. røget eller rød paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • saften fra ½ citron
  • Topping forslag
  • Hasselnødder, valnødder, græskarkerner og chorizo
  • Evt. creme fraiche og lidt friske krydderurter
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Kom olie, løg, hvidløg, gulerødder, butternut græskar, bladselleri, salvie, rosmarin og timian i en stor gryde og sauter ved mellem varme i 5-10 minutter.

Kom grøntsagsboullion, salt, peber og paprika i og lad det simre i 20 minutter.

Blend grundigt til suppen er helt cremet, smag til med citron og evt mere salt og peber.

Server i skåle med lækker topping.