Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bygotto-med-varmroget-laks/ Aftensmad Fisk & Skaldyr, Forretter, Grød, Italiensk, Nem Hverdagsmad

Bygotto med varmrøget laks

En herlig bygotto med varmrøget laks, serverede jeg for familien den anden dag. Et kæmpe hit, specielt hos Julie som elsker al slags grød, inkl diverse ‘otto varianter. Det er en nem hverdagsret, og så synes jeg der er noget comfort hyggeligt over de lidt tunge retter – den slags der gør godt om efteråret når det bliver mere køligt og mørkt udenfor.

Denne weekend står for vores vedkommende på kaffeaftaler, brunchhygge med familie, efterårsklargøring af haven, oprydning herhjemme, cykelture, leg, kram, madlavning, historielæsning, lidt shopping og tid til ingenting og alting. Rart!

Jeg håber, I får en rigtig dejlig weekend.

PT40MPT30M4

Bygotto med varmrøget laks og persille

Tid i alt40 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 210 g bygkerner
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 0,50 liter kyllingefond
  • 0,50 liter grøntsagsbouillon
  • 3 spsk flødeost, naturel
  • 30 g parmesan, groftrevet
  • 1 dl hvidvin
  • 1 varmrøget laks
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld persille, til pynt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sauter rødløg i olie i en gryde, til de er bløde og klare.

Skyl bygkernerne og kom dem i gryden, sammen med halvdelen af kyllingefond og grøntsagsboullion. Kog op under omrøring og lad det derefter simre, indtil speltkernerne har suget væsken til sig.

Tilsæt mere væske og rør løbende, smag til og når speltkernerne er lækre og stadig med lidt bid tages gryden af varmen.

Rør flødeost, hvidvin og den groftplukkede laksefilet, samt 2/3 dele af parmesan.

Anret med flager af parmesan og frisk persille.