Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/cacio-e-pepe/

Cacio e Pepe

Cacio e Pepe er en super nem og virkelig enkel italiensk pastaret, som kan stå klar på aftensmadsbordet om små 15 minutter.

Jeg er kæmpe fan af det italienske køkken i det hele taget og holder så meget af enkelheden.

Med meget få ingredienser kan man fremtrylle de lækreste retter som fx denne lækre Cacio e Pepe, som er en pastaret med ost og sort peber. Når sorte peberkorn bruges alene som krydderi i en ret som denne, så kommer den pebrede mørke lækre smag virkelig til sin ret og skal ikke kæmpe om pladsen med så mange andre krydderier. Helt ren lækker smag.

Vi spiser gerne sådan en ret med en lækker grøn salat ved siden af eller som en forret inden pastaen. pas

PT15M

Cacio e Pepe

4 personer    15 min.
4 personer
Ingredienser
  • 400 g linguine eller spaghetti
  • 15 sorte peberkorn
  • 20 g. smør
  • 2 dl pastavand
  • 2 dl friskrevet pecorino eller alternativt dansk vesterhavsost
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • Pynt:
  • frisk timian og oregano
  • evt lidt ekstra friskkværnet peber
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Sæt vand over til pasta og kog pastaen i en stor gryde med vand og salt – det skal have lige omkring 2-3 minutter mindre end normalt – og må endelig ikke være helt færdig tilberedt.

Kværn de hele peberkorn i en peberkværn eller stød dem groft i en morter. Kom de knuste peberkorn på en tør pande og varm dem godt igennem. Tilsæt smør og lad det bruse af. Skrue lidt ned for varmen og lad det stå.

Når pastaen er 2-3 minutter fra at være færdigkogt, hældes cirka 2 dl pastavand på panden sammen med pastaen, skru igen op for varmen, kom begge oste på panden og rør rundt til pastaen er perfekt tilberedt, osten er smeltet og retten er cremet og klar til servering.

Anret på tallerkener og giv gerne et godt drys grønne krydderurter – frisk timian og oregano er fremragende.