Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/champignonsuppe/ Aftensmad Mad på budget, Natmad, Suppe, Vegetar

Champignonsuppe

Cremet og fyldig champignonsuppe med godt brød til, er lige hvad jeg har lyst til på denne efterårsdag.

Champignon er særligt et hit i efteråret og vintermånederne, men retter med champignon smager nu dejligt året rundt. Om efteråret er der næsten ikke er noget bedre end en hurtig omgang svampe i fløde på godt brød og bare at begynde at snige champignoner i diverse varme retter, omeletter og andet godt.

Prøv også: min opskrift på kartoffelsuppe >>

Champignonsuppe
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • 2 løg, i tern
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 4 spsk hvedemel
  • 1,50 liter grøntsagsbouillon
  • 750 g champignon, skåret i skiver
  • 1 dl piskefløde
  • 50 g smør, til stegning
  • 1 knivspids muskatnød, friskrevet
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 4 forårsløg, i ringe
  • 4 skiver brød, evt grydebrød
  • 50 g champignon, smørristede på en pande
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i en gryde med smør ved middel­ varme, til løgene er bløde og klare.

Drys mel over, rør godt igennem og pisk grøntsagsbouillon i lidt efter lidt.

Kom champignonerne i gryden og lad det simre i 5 mi­nutter. Smag suppen til med piskefløde, muskatnød, salt og peber. Varm op til kogepunktet lige inden servering.

Server med forårsløg, lidt smørristede svampe og godt brød.