Chili oksekødsgryde – rigtig god simremad

martin-i-kokkenet

Denne suppe fik vi til aften, og uhm hvor det smagte, -fyldt med næring, saft og kraft.

Denne gryderet/suppe er rigtig simremad, så lav den en dag hvor du har rigtig god tid hjemme. Den er egentlig nem nok, men tager tid, ialt omkring 3 timer… Vi laver derfor rigeligt (gange opskriften med 4), fryser noget ned i portioner til 2 personer, og så har vi også til den lidt travle hverdag.

Opskrift på chili oksekødsgryde til 4 personer

  • 1 spsk grahamsmel
  • 1 tsk chili
  • 1 knivspids salt
  • 450 g. oksekød, vi har brugt stroganoff, skåret i tern
  • 1/2 spsk olivenolie
  • 1 1/2 løg i skiver
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 1/2 tsk oregano
  • 2 1/4 dl oksebouillon
  • 1 ds flåede tomater
  • 1/2 kartoffel i tern
  • 2 gulerødder, skåret i skiver.

Bland mel, halvdelen af chilipulveret og saltet i en skål sammen med kødet. Dæk kødet godt til med melblandingen. Varm olivenolien i en stor gryde, brun kødet og tilsæt løg hvidløg og oregano. Skru ned til middelvarme og varm godt igennem under omrøring.

Tilsæt derefter bouillon, tomater med saft og  resten af chilien. Bring i kog under omrøring, skru så ned for varmen, læg låget på og lad simre i 2 timer, rør jævnligt. Efter 2 timer skal kødet være godt mørt, ellers må du give det lidt længere.

Kom så kartofler og gulerødder i, kog videre under låg i ca 1/2 time

Print Friendly
Relaterede indlæg:

12 kommentarer til Chili oksekødsgryde – rigtig god simremad

  1. et cetera skriver:

    Slow food når det er allerbedst – 1000 tak for opskriften!

  2. Madame skriver:

    Det lyder rigtig lækkert, men er det nødvendigt at koge køddet i 2 timer?

  3. Valdemarsro.dk skriver:

    Et cetera, selv tak :-)

    Madame, det var bare så godt. -og kødet var i hvertfald mørt ;-) Jeg ved ikke om det er nødvendigt, du kan prøve dig frem, kødet skal bare være godt mørt…

  4. Ella skriver:

    Lækkert, jeg elsker langsomt mad :-)

  5. Valdemarsro.dk skriver:

    -også her, Ella. Det smager mums og dufter dejligt mens det laves :-)

  6. Mette skriver:

    1/2 kartoffel eller 1/2 kg kartofler? Jeg vil lave retten til min svigermor ;-)

  7. Valdemarsro skriver:

    Mette, Håber det bliver et hit for svigermor :-) Brug et halvt kg kartofler, det har jeg lige glemt at skrive ;-)

  8. Klein skriver:

    Jeg går ud fra, at det stadigvæk er 2 gulerødder og ikke 2 kg?

  9. stefan skriver:

    jamen dog hvor er det en god opskrift er lige nu ved at prøve med kødet fra en rådyrkølle har prøvet med oksekød lækkert

    • Ann-Christine skriver:

      Stefan, Mange tak, lyder lækkert med dit valg af kød. Det er da vist også i denne uge at vi igen skal have denne ret på menuen.

  10. Tina Bertelsen skriver:

    Hej Ann-Christine

    Har fundet din side for et par uger siden og er vældig begejstret for dine brødopskrifter.
    Nu står jeg med en okseklump som jeg ikke helt ved hvad man bruger til ?
    Tænkte at denne opskrift var værd at prøve, tror du ikke det går med klump?
    Mit primære spørgsmål er: når der er så mange kartofler i, serverer du så ikke andet tilbehør til, eller er retten bare all inclusive på denne måde ?
    Ønsker dig en dejlig efterårsdag :-)
    Skal i øvrigt også prøve din opskrift på blommemarmelade idag.

    • Ann-Christine skriver:

      Hej Tina,
      Den vil du sagtens kunne bruge. Uhm, det bliver lækkert tror jeg!
      Jeg servere ikke andet til, måske en råmarineret kålsalat for at give lidt knas – men det behøves ikke.
      Rigtig dejlig dag til dig og god fornøjelse med marmeladen
      Kh Ann-Christine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>