martin-i-kokkenet

Denne suppe fik vi til aften, og uhm hvor det smagte, -fyldt med næring, saft og kraft.

Denne gryderet/suppe er rigtig simremad, så lav den en dag hvor du har rigtig god tid hjemme. Den er egentlig nem nok, men tager tid, ialt omkring 3 timer… Vi laver derfor rigeligt (gange opskriften med 4), fryser noget ned i portioner til 2 personer, og så har vi også til den lidt travle hverdag.

Opskrift på chili oksekødsgryde til 4 personer

  • 1 spsk grahamsmel
  • 1 tsk chili
  • 1 knivspids salt
  • 450 g. oksekød, vi har brugt stroganoff, skåret i tern
  • 1/2 spsk olivenolie
  • 1 1/2 løg i skiver
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 1/2 tsk oregano
  • 2 1/4 dl oksebouillon
  • 1 ds flåede tomater
  • 1/2 kartoffel i tern
  • 2 gulerødder, skåret i skiver.

Bland mel, halvdelen af chilipulveret og saltet i en skål sammen med kødet. Dæk kødet godt til med melblandingen. Varm olivenolien i en stor gryde, brun kødet og tilsæt løg hvidløg og oregano. Skru ned til middelvarme og varm godt igennem under omrøring.

Tilsæt derefter bouillon, tomater med saft og  resten af chilien. Bring i kog under omrøring, skru så ned for varmen, læg låget på og lad simre i 2 timer, rør jævnligt. Efter 2 timer skal kødet være godt mørt, ellers må du give det lidt længere.

Kom så kartofler og gulerødder i, kog videre under låg i ca 1/2 time