Gå til forsiden
Menu

Chili oksekødsgryde – rigtig god simremad

14. oktober 2007 – Kategori: Opskrifter
Udskriv opskrift

chili oksekødsgryde

  • 1 spsk grahamsmel
  • 1 tsk chili
  • 1 knivspids salt
  • 450 g. oksekød, vi har brugt stroganoff, skåret i tern
  • 1/2 spsk olivenolie
  • 1 1/2 løg i skiver
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 1/2 tsk oregano
  • 2 1/4 dl oksebouillon
  • 1 ds flåede tomater
  • 1/2 kartoffel i tern
  • 2 gulerødder, skåret i skiver.

Bland mel, halvdelen af chilipulveret og saltet i en skål sammen med kødet. Dæk kødet godt til med melblandingen. Varm olivenolien i en stor gryde, brun kødet og tilsæt løg hvidløg og oregano. Skru ned til middelvarme og varm godt igennem under omrøring.

Tilsæt derefter bouillon, tomater med saft og  resten af chilien. Bring i kog under omrøring, skru så ned for varmen, læg låget på og lad simre i 2 timer, rør jævnligt. Efter 2 timer skal kødet være godt mørt, ellers må du give det lidt længere.
Kom så kartofler og gulerødder i, kog videre under låg i ca 1/2 time

Opskrift til 4 personer

Denne suppe fik vi til aften, og uhm hvor det smagte, -fyldt med næring, saft og kraft.

Denne gryderet/suppe er rigtig simremad, så lav den en dag hvor du har rigtig god tid hjemme. Den er egentlig nem nok, men tager tid, ialt omkring 3 timer… Vi laver derfor rigeligt (gange opskriften med 4), fryser noget ned i portioner til 2 personer, og så har vi også til den lidt travle hverdag.

14 kommentarer

  • et cetera skrev:

    Slow food når det er allerbedst – 1000 tak for opskriften!

  • Madame skrev:

    Det lyder rigtig lækkert, men er det nødvendigt at koge køddet i 2 timer?

  • Valdemarsro.dk skrev:

    Et cetera, selv tak :-)

    Madame, det var bare så godt. -og kødet var i hvertfald mørt ;-) Jeg ved ikke om det er nødvendigt, du kan prøve dig frem, kødet skal bare være godt mørt…

  • Ella skrev:

    Lækkert, jeg elsker langsomt mad :-)

  • -også her, Ella. Det smager mums og dufter dejligt mens det laves :-)

  • Mette skrev:

    1/2 kartoffel eller 1/2 kg kartofler? Jeg vil lave retten til min svigermor ;-)

  • Mette, Håber det bliver et hit for svigermor :-) Brug et halvt kg kartofler, det har jeg lige glemt at skrive ;-)

  • Klein skrev:

    Jeg går ud fra, at det stadigvæk er 2 gulerødder og ikke 2 kg?

  • stefan skrev:

    jamen dog hvor er det en god opskrift er lige nu ved at prøve med kødet fra en rådyrkølle har prøvet med oksekød lækkert

    • Ann-Christine skrev:

      Stefan, Mange tak, lyder lækkert med dit valg af kød. Det er da vist også i denne uge at vi igen skal have denne ret på menuen.

  • Tina Bertelsen skrev:

    Hej Ann-Christine

    Har fundet din side for et par uger siden og er vældig begejstret for dine brødopskrifter.
    Nu står jeg med en okseklump som jeg ikke helt ved hvad man bruger til ?
    Tænkte at denne opskrift var værd at prøve, tror du ikke det går med klump?
    Mit primære spørgsmål er: når der er så mange kartofler i, serverer du så ikke andet tilbehør til, eller er retten bare all inclusive på denne måde ?
    Ønsker dig en dejlig efterårsdag :-)
    Skal i øvrigt også prøve din opskrift på blommemarmelade idag.

    • Ann-Christine skrev:

      Hej Tina,
      Den vil du sagtens kunne bruge. Uhm, det bliver lækkert tror jeg!
      Jeg servere ikke andet til, måske en råmarineret kålsalat for at give lidt knas – men det behøves ikke.
      Rigtig dejlig dag til dig og god fornøjelse med marmeladen
      Kh Ann-Christine

  • Lasse Gerding skrev:

    Lækker ret men manglede en anelse smag synes vi. Så jeg lavede den igen og tilpassede den lidt – Og så kom der masser af smag.

    Tillod mig dog at tilføje løg tilsvarende 50% af kødvægten, samt eks hvidløg, koncentrede bouillionen i knap 4 dl vand istedet for 5 dl, og tilføje 60 gram ekstra kød og tilføjede lidt peber i melet og 3 knidspidse salt istedet for 1. Brugte speltmel. Lod det simre 4 timer, brugte det dobbelte i gulerødder og undlod kartofler.

    Serverede med ris og grovflutes.

    Brugte forresten gammeldags oksesteg til formålet:)

    Nøj, det var godt. Er igang med at lave det endnu en gang – Kæmpe portion til fryseren.

    Tak for inspirationen.

    • Ann-Christine skrev:

      Det lyder virkelig som et godt twist på retten!
      Og det er bare så dejligt med retter af denne slags til fryseren – hurtig simremad på travle hverdage, det er luksus :)

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *