Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/chokoladetaerte/

Chokoladetærte med flydende saltkaramel

En klassisk chokoladetærte opskrift som er rig på chokolade og med en mørk chokoladeganache, der smelter på tungen.

Derudover har jeg i midten af chokoladetærten sneget en blød karamel ind – fordi, saltkaramel … så behøver man næsten ikke sige mere, det er bare altid godt, ik´

Saltkaramellen kan erstattes af en hurtig karamel lavet af kondenseret mælk – eller den kan helt undlades, så man laver en 100% ren lækker chokoladetærte. Begge dele er godt!

PT+60M

Chokoladetærte med saltkaramel

8-10 pers.    +60 min.
8-10 pers.
Ingredienser
  • Tærtebund
  • 200 g hvedemel
  • 40 g kakao
  • 50 g rørsukker
  • 150 g smør
  • 1 æg
  • Saltkaramel
  • 200 g rørsukker
  • 2 spsk glukosesirup eller anden lys sirup
  • et lille nip saltflager, ca 1/4 tsk
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • Chokolade ganache
  • 200 g mørk chokolade, finthakket - jeg brugte valhrona Caraibe 66%
  • 2 dl piskefløde
  • 1/2 tsk flagesalt til at drysse med
Udskriv opskrift
+60 min.
Fremgangsmåde

1. Tærtebund
Bland hvedemel, kakao og sukker i en skål, smuldr smøret deri og saml derefter dejen med et sammenpisket æg. Bliver dejen for svær at samle, så tilføj en spsk koldt vand.

Smør en tærte form (min er 24 cm i diameter) og pres dejen ud i formen. Stil tærtedejen i kølesakb i en times tid. Kom derefter et stykke tilklippet bagepapir over tærtedejen og fyld den med tørrede bønner eller bagekugler og bag tærtedejen i ovnen i ca 15-20 minutter ved 175 grader varmluft.

Tag tærtedejen ud, fjern bagepapir og bønner og stil tærtedejen på en rist til kort afkøling, hvorefter den fyldes med karamel

2. Karamel – samtidig med at tærtedejen bages
Kom sukker, sirup, fløde og salt i en gryde, og kog det op. Lad det simre til karamellen begynder at tykne en smule og karamellen er smørbar – det tager ca 15-20 minutter ved middelhøj varme. Hæld karamel i den afkølede tærte, et lag på ca 1/2 cm i højden er meget passende, og stil tærten med karamel på køl i ca. 1-2 timer, inden chokoladeganache hældes på.

3. Chokolade ganache – efter mindst 3 timer
Kog fløden op i en gryde, og hæld den varme fløde over chokoladen i en skål. Rør til chokoladen er helt smeltet og chokoladecremen er ensartet i konsistensen. Hæld den lune ganache over karamellen i tærten og drys med en smule salt.

Stil tærten i køleskabet natten over – holder sig fint i køleskab i 2-3 dage.

Skulle der være rester tilbage af kagen så gør de sig fantastisk i hjemmelavede romkugler eller træstammer

valdemarsro youtubeSe opskriften hvor jeg laver karamel til tærten her >>