Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokorug/ Boller Brød, Brød og Boller, Eftermiddagssnack, Madpakker

Chokorug – mini rugbrød med chokolade

Små lækre chokorug boller er skønne som eftermiddagssnack.

Indimellem får mine børn også sådan en rugbrødshapser med i madpakken, hvilket er et hit. Chokorug bollerne kan fint laves uden chokolade også, og så er det jo blot små minirugbrød, som kan spises som de er, eller man kan skære dem over til en fyldt lækker minisandwich.

Begge dele smager virkelig godt og kan varmt anbefales at prøve af.

Prøv også: Opskrift på de lækreste pølsehorn >>

Chokorug boller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT30M45
Ingredienser
  • 250 g rugkerner, knækkede
  • 1 dl solsikkekerner
  • 3 dl kogende vand
  • 3 dadel, finthakkede
  • 33 cl hvidtøl
  • 1 dl surdej (kan undlades)
  • 30 g gær
  • 1 spsk honning
  • 3 dl kærnemælk, (4 dl, hvis surdej undlades)
  • 75 g mælkechokolade, grofthakket
  • 1 spsk salt
  • 200 g hvedemel
  • 1 kg rugmel
  • 3 spsk smør, smeltet til pensling
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom rugkerner og solsikkekerner i en stor skål. Hæld kogende vand over og lad kernerne trække i en time. Tilsæt honning, finthakkede dadler, hvidtøl, surdej og gær, chokolade, kærnemælk og salt som røres godt ud i blandingen.

Tilsæt derefter hvedemel og kør gerne dejen på en røremaskine, mens halvdelen af rugmel også æltes i. Ælt derefter resten af rugmel i dejen med hænderne.

Lad dejen hæve i en skål, dækket af et rent klæde, på køkkenbordet i en time.

Beklæd en alm stor bradepande med bagepapir og fordel dejen. Skyl hænderne med koldt vand og brug dem til at glatte dejen ud. Lad dejen efterhæve, dækket af et rent klæde, på køkkenbordet i en time.

Skær dejen igennem til små minirugbrød. Pensl med smør og bag minirugbrødene i en forvarmet ovn ved 175 grader i 45-50 minutter.

Lad brødene stå i bradepanden og køle af. Bræk de afkølede brød fra hinanden.