Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/citronfromage/

Citronfromage

Citronfromage af den lækreste luftige, friske slags med syrligt sødme i perfekt kombination! Nøj, det er altså godt.

Det er tilmeden af de skønne desserter, som man snildt kan lave om formiddagen eller aftenen før – så den er klar til servering helt uden stress, når man har gæster til middag.

Citronfromage er ret nem at lave, man skal dog være lidt omhyggelig med at følge opskriften ret præcist – fx ift piskning af æggehvide, som skal være helt stift og vænnes nænsomt i – og så skal man selvfølgelig være sikker på at husblassen er godt fordelt i æggesnapsen, men det går nemt med den fremgangsmåde som jeg fortæller i opskriften her.

Min citronfromage har jeg pyntet med flødeskum, sprød krokant, lidt mynte og så de helt vildt fine nye citronperler.

Citronperlerne er klar til brug, og de kan købes i Føtex og Bilka – samt indimellem på spot tilbud i andre butikker.
De er lavet af frisk italiensk citronsaft og tang – og er helt enormt dekorative, samtidig med at de smager godt, med en kerne af ren citronsaft, som popper i munden.

De små syrlige perler er så fine til at pynte desserter, forretter, supper og cocktails, så det lige får det der ekstra …

PT4H30M

Citronfromage

4 pers.    4 timer 30 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 3 blade husblas
  • 2 æggeblommer
  • 2 æggehvider
  • 65 g sukker
  • Revet citronskal af 2 usprøjtede citroner (ca. 1 spsk)
  • 2/3 dl citronsaft (fra de citroner, du har brugt skallen af)
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • Til anretning
  • 1 dl fløde, pisket til flødeskum
  • krokant: 40 g mandler eller andre nødder + 40 g sukker, et lille nip salt
  • citronperler fra caviart
  • mynte
Udskriv opskrift
4 timer 30 min.
Fremgangsmåde

Start med at lægge husblas i blød i en stor skål med koldt vand, sørg for at alle tre blade er godt dækket med vand og lad det stå i ca. 10 minutter.

Imens forberedes de andre ingredienser – der vejes af, presses citronsaft og rives skal mv.

Hæld vandet fra husblassen og forbered et vandbad. En skål sættes i en gryde med kogende vand. Kom husblas i skålen og sluk for vandet. Rør rundt til husblassen er helt smeltet, det tager kun lige et øjeblik.

Tag skålen op af vandet og lad den stå på køkkenbordet et øjeblik, i mens æggeblommer og sukker piskes i en ren skål til helt lys, luftig æggesnaps – brug en håndmikse og sørg for at piske grundigt, så alle sukkerkornene bliver opløst, pisk til sidst revet citronskal i æggesnapsen.

I skålen med husblas piskes nu citronsaft i med et piskeris og derefter hældes citronsaft/husblas langsomt i æggesnapsen, mens der piskes med håndmikseren til det er helt jævnt fordelt. Pisk hellere lige et halvt minut forlænge her, for at sikre, at der ikke kommer husblasklumper i den færdige citronfromage.

I en ren skål piskes flødeskum lækkert og luftigt og det vendes forsigtigt i æggesnapsen med en dejskraber.

Vask derefter skål og piskekroge af, tør grundigt og pisk æggehviderne helt fuldstændig stive – det skal være sådan at de danner små toppe og man kan vende skålen uden at æggehviden falder ud.

Rør først forsigt men grundigt en spsk. af den stive æggehvide i skålen med citronfromage uden at slå luften ud af den luftige flødeskum – derefter vendes nænsomt resten af æggehviden i.

Fordel i 4 portionsglas og sæt på køl i 4 timer.

krokant: smelt sukkeret langsomt på en pande, når det er smeltet vendes nødderne i sammen med et lille nip salt. Lad det stå i et lille minut, hvorefter det fordeles på et stykke bagepapir, køles af og til sidst hakkes grundigt.

Servering
Pynt med mandelkrokant, flødeskum, mynteblade og smukke citronperler