Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/clam-chowder-muslingesuppe/

Clam Chowder – muslingesuppe

Retter med muslinger er i høj kurs hjemme hos os – og den lækre muslingesuppe; Clam Chowder er ingen undtagelse.

Efteråret kalder jo på varmende supper, godt groft brød til at dyppe i suppe og måltider med mere rustikke retter og Clam Chowder er oplagt lige nu! Julie var noget så enig med mig og hendes eneste kritikpunkt til suppen her, var at der var alt for lidt muslinger i og lidt for mange gulerødder … Hun er fan af muslinger og til trods for at der åbentbart var for lidt af slagsen efter hendes mening, så spiste hun spiste nu suppen med den største velbehag!

PT35-45M

Clam Chowder - muslingesuppe

4 personer    35-45 min.
4 personer
Ingredienser
  • 750 g – 1 kg hjerte- eller venus muslinger
  • 100 g bacon
  • 50 g smør
  • 1 fennikel, finthakket
  • 2 gulerødder, skrællede og skåret i tern
  • 500 g kartofler, skrællede og skåret i tern
  • 3 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 4 kviste timian, finthakket
  • 2 kviste rosmarin, finthakket
  • 5 salvieblade, finthakket
  • 2 laurbærblade
  • 1 dl tør hvidvin
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 6 dl sødmælk
  • salt og peber
  • Drys: Bredbladet persille og purløg
Udskriv opskrift
35-45 min.
Fremgangsmåde

Rens muslingerne ved at gnubbe dem under let rindende vand, de må dog ikke stå i blød. Kassér de muslinger der er knækkede, og de åbne muslinger, skal lige bankes let mod bordpladen eller have et let tryk og så skulle de gerne lukke sig selv – hvis de ikke lukker sig, skal de kasseres!

Damp nu muslingerne i ca. 5-6 minutter i hvidvin i en gryde med låg. Når muslingerne har åbnet sig, tages de af varmen og hældes i en sigte, hvor væsken drypper ned i en skål. Gem både væsken og muslinger.

Steg bacon i en stor gryde i smør til det er lettere sprødt, tilsæt løg og sauter løgene til de er bløde.
Kom finthakket hvidløg, laurbærblade, kartofler, gulerødder, fennikel og de finthakkede krydderurter i gryden sammen med væsken fra muslingerne som tidligere er siet fra, samt mælk og fløde.

Lad det simre til kartoflerne er møre.
Man kan blende suppen nu for at få en mere cremet suppe eller man kan snuppe den, som den er, hvilket er det vi gjorde forleden.

Tilsæt nu muslingerne, varm lige op og smag til med salt og peber.

Anret suppen i store dybe tallerkener og drys med finthakket bredbladet persille.