Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/confit-de-canard/

Confiterede andelår – Confit de Canard

Confiterede andelår er ganske stille og nærmest ubemærket blevet en del af vores faste juletradition. Ganske enkelt fordi det smager så usandsynligt godt! – og så kan det forberedes i god tid, hvilket jo virkelig også er et hit!

Jeg elsker en god hel andesteg og synes det er noget så hyggeligt med de hele stege til både juleaften og Mortens aften. Der er noget luksuriøst ved at sætte sådan et helt dyr, der har levet et godt liv på græs, i ovnen og samles hele familien omkring en middag, der har været forberedt med mange timer i køkkenet.

Og alligevel overvejer jeg måske i år at gøre noget lidt andet … og servere confit de canard til julemiddagen (+ en lille lækker flæskesteg til) for det her er simpelthen en skøn måde at tilberede andekød, der bliver mørt som smør.

PT4H

Confiterede andelår - Confit de Canard

4 pers.     4 timer
4 pers.
Ingredienser
  • 4 andelår
  • 1 kg andefedt
  • 1 spsk peberkorn, groft knust
  • 1 spsk rørsukker
  • Fintrevet citronskal fra en øko citron
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk tørret timian
  • 1 spsk finthakket friske rosmarinnåle
  • 2 finthakkede friske salvieblade
  • 3 fed hvidløg
Udskriv opskrift
4 timer
Fremgangsmåde

Kom salt, peber, salvie, rosmarin, citronskal, hvidløg, sukker og timian i en morter og knus det til det er en skøn velduftende krydderblanding. Gnid andelårene med krydderblandingen og stil dem på køl natten over i en skål med låg.

Derefter …
Når andelårene har trukket godt, så tørres de af for alt krydderismuldret. Smelt andefedtet i en gryde ved lav varme og kom andelårene i gryden, så de bliver dækket godt af fedt. Sæt låg på og lad andelårene simre ved svag varme i 3-4 timer. De må endelig ikke koge, men skal blot lige simre – på den måde bliver kødet på andelårene nemlig mørt som smør og ikke friteret sprødt.

Efter 4 timer tages andelårene op af gryden og kommes i en ren tør skål, der er skoldet med kogende vand. Si andefedtet og den rene del af andefedtet bruges til at hælde over de færdige andelår i skålen, så de bliver helt dækket af fedt.

Her kan andelårene holde sig længe på køl. Mere end en måned, men det sker jo ikke – for man kan ikke lade være med at spise dem inden da …

Når der menuen så byder på confit de canard, tages ganske simpelt det antal andelår op af skålen som skal bruges og de steges i alt det fedt der ‘hænger ved’ på en pande. Steg godt på alle sider.

Samme opskrift og fremgangsmåde bruger jeg som forberedelse, når jeg tilbereder denne anderilette – så køb endelig en ordentlig portion lækre andelår med tilhørende andefedt, for det er virkelig en af julens bedste lækkerier.
valdemarsro youtubeSe hvordan jeg laver opskriften i denne video >>