Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/emmer-grovboller/ Boller Brød og Boller

Emmer grovboller

Så skrev jeg lige for en uges tid siden at her var lidt travlt hjemme hos os – og så gik der endnu en uge uden nyt fra mig. Vi har haft en dejlig sommerweekend i det jyske, med overnatning hos børnenes dejligste Moster og Onkel og rigtig hyggelig 90 års fødselsdag. Jeg synes faktisk ikke efteråret behøver at have travlt med at komme, det går lige så godt, ik´

Når vi har sådan en periode som de sidste 14 dage, hvor tingene er gået lidt for stærkt og vi ikke helt har kunnet følge med, så bliver her ikke lavet mange nye retter til aftensmad. Vi har kørt klassikerne som lasagne, hjemmelavet burgere, mexi-mad, pastaretter og suppe og der er ikke kommet så meget nyt og spændende til at udvide mine opskrifter med. Men nu trænger jeg også til at være lidt køkkenkreativ igen. Starter blidt ud med en gang hjemmebagte boller bagt med emmer, gryn og mandler. De blev gode!

PT10HPT30M20

Emmerboller

Tid i alt10 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal20 stk.
Ingredienser
  • 6 dl vand
  • 20 g hørfrø
  • 10 g gær
  • 70 g solsikkekerner
  • 50 g havregryn, finvalset
  • 60 g mandler, hakkede
  • 1 spsk honning
  • 1,50 tsk salt
  • 400 g hvedemel
  • 350 g emmermel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gær ud i vand.

Tilsæt salt, solsikkekerner, havregryn og hørfrø, mandler og honning.

Rør godt rundt og tilsæt mel lidt efter lidt.

Dejen skal ikke æltes med hænderne, blot røres til den er godt samlet og let klistret.

Kom låg eller et rent klæde over skålen og sæt dejen i køleskabet til hævning i 8-12 timer.

Form 20 boller af dejen og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Lad bollerne hæve i 30 minutter, hvorefter de bages i en forvarmet ovn ved 250 grader varmluft i 7 minutter og derefter ved 225 grader i 7-8 minutter eller til de er færdigbagte.