Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/falafler/

Falafler i pitabrød

Elsker du ikke bare falafler?
Perfekte og sprøde med knasende skorpe, hvor midten til gengæld er krydret og lækker blød.

Disse falafler er altså bare virkelig, virkelig gode – Vi er vilde med dem og jeg laver altid en ret stor portion af min favorit opskrift, som er blevet til over en hel del forsøg og som jeg deler med jer her

Se videoen, hvor jeg laver opskriften på YouTube her>>

PT30min+iblødsætning

Falafler

32 stk    30 min + iblødsætning
32 stk
Ingredienser
  • 400 g tørrede kikærter
  • 2 bdt persille, finthakket
  • 1-2 fed hvidløg, finthakket
  • 1-2 løg – jeg brugte 2 små, finthakket
  • 3 tsk tørret stødt koriander
  • 3 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk salt
  • 2 små kartofler, skrællet og revet (klem al overskydende vand fra)
  • 3 æg, str L
  • 4 spsk rasp
  • 1/2 tsk chili
  • 2 spsk citronsaft
  • Olie til at stege i/fritere
Udskriv opskrift
30 min + iblødsætning
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg viser opskriften her >>

 

De tørrede kikærter sættes i blød i koldt vand i 12-24 timer.

Skyl kikærterne grundigt (de skal ikke koges) og blend derefter blot alle ingredienserne til falafler sammen.

Form runde falafler med en ske i hånden og steg dem i varm olie til de er fine sprøde og lækre.

Jeg har friteret dem i en halv liter olie, men kunne også sagtens have stegt dem på en pande, i ovnen, eller på en æbleskivepande. Allerbedst bliver de dog, når de friteres.

TIP:
Er falafel-farsen lidt for våd, så tilsæt et par spsk havregryn, groft mel eller ekstra rasp.

ANTAL
Opskriften giver ca 32 falafler, hvilket svarer til 4-8 personer, alt efter hvad man serverer falaflerne som en del af. Hvis vi er ude i den store falafelfest med pitabrød, salater, dips osv – så er der rigeligt til 8 pers.