Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/falafler/

Falafler i pitabrød

Elsker du ikke bare falafler?
Sprøde og knasende skorpe med en krydret og lækker blød midte. Vi er vilde med dem og jeg laver altid en ret stor portion af min favorit opskrift som er blevet til over en hel del forsøg.

Og jeg skal ellers lige love for, at der altid er to små krudtugler, som hapser den ene falafel efter den anden.

PT30min+iblødsætning

Falafler

4-8 pers.     30 min + iblødsætning
4-8 pers.
Ingredienser
  • 400 g tørrede kikærter
  • 2 bdt persille, hakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1-2 løg – jeg brugte 2 små
  • 3 tsk tørret stødt koriander
  • 3 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk salt
  • 2 små kartofler, skrællet og revet
  • 3 æg, str L
  • 4 spsk rasp
  • 1/2 tsk chili
  • 2 spsk citronsaft
  • Olie til at stege i/fritere
Udskriv opskrift
30 min + iblødsætning
Fremgangsmåde

De tørrede kikærter sættes i blød i koldt vand i 12-24 timer.

Skyl kikærterne grundigt (de skal ikke koges) og blend derefter blot alle ingredienserne til falafler sammen.

Form runde falafler med en ske i hånden og steg dem i varm olie til de er fine sprøde og lækre.

Jeg har friteret dem i en halv liter olie, men kunne også sagtens have stegt dem på en pande, i ovnen, eller på en æbleskivepande. Allerbedst bliver de dog, når de friteres.

TIP:
Er falafel-farsen lidt for våd, så tilsæt et par spsk havregryn, groft mel eller ekstra rasp.