Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/fiskeburger-med-krydderurte-dressing/

Fiskeburger med krydderurte dressing

Fiskeburger med en fyldig krydderurtedressing er en sommerlækker, frisk og mere let burger, end mange af de traditionelle burger opskrifter.

Derudover så er den tilmed ret så nem at tilberede og passer perfekt til både lækre hverdagsaftener eller en skøn weekend frokost.

PT35min

Fiskeburger med krydderurtedressing

4 pers.     35 min
4 pers.
Ingredienser
  • Stegte fiskefiletter
  • 4 rødspættefilet, eller anden dejlig fladfisk
  • 2 spsk hvedemel
  • flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 dl groft rasp
  • en smule revet citronskal
  • 1 spsk finthakket dild
  • 1 sammenpisket æg
  • smør og olivenolie til at stege i
  • Fyld
  • 100 g pillede rejer
  • 2 håndfulde salatblade
  • 1 øko citron i både (skallen bruges til filetter og dressing)
  • 8 agurkeskiver
  • Urtedressing
  • 1 1/2 dl cremefraiche 38 % (eller andet mælkeprodukt, fx Skyr, drænet yoghurt osv)
  • 2 spsk mayonaise
  • 2 dl finthakket friske krydderurter, her er brugt dild, persille, purløg og en smule timian
  • Smag til med salt og peber + revet øko citronskal
  • Dertil 4 lækre boller
Udskriv opskrift
35 min
Fremgangsmåde

Bollerne har jeg bagte efter denne opskrift på verdens bedste boller. Hvis man ikke har røremaskine til bolledejen, så er denne opskrift på koldhævede boller noget så skøn.

Fiskefiletterne
Bland rasp, krydderurter, citronskal, salt og peber. Dup fiskefiletterne tørre med køkkenrulle og drys dem med hvedemel. Vend dem derefter i et sammenpisket æg og til sidst i den lækre rasp blanding.

Steg dem sprøde på begge sider på en varm pande med brusende smør og olievenolie.

Urtedressingen
Rør dressingen sammen af cremefraiche (jeg bruger gerne halv creme fraiche og halv skyr, det bliver dejligt luftigt og lækkert i konsistensen) mayonaise, salt, peber og alle de duftende lækre krydderurter. Smag til med citronskal og evt lidt mere salt og peber

Saml fiskeburgeren
Saml burgeren med fiskefilet, agurkeskiver, salat, rejer, lidt frisk dild og en stor skefuld urtedressing.