Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/flapjack/

Flapjack

Flapjack er herligt nemme og kan bikses sammen af helt enkelt havregryn, smør, farin og lidt sirup – derudover kan de opgraderes med hvad man lige har lyst til, jeg forslår lækre valnødder og mørk chokolade i dagens omgang flapjacks.

Perfekte til en kop kaffe, en kop te og en eftermiddagsstund med spil og hyggetid.

Jeg har lovet Johan og Julie at bygge lidt lego i eftermiddag og så tror jeg vi snupper en midtvejspause med lidt godter, en kop te og et spil. Vi er ret begejstrede for de klassiske spil som stratego, kalaha, matador og kortspillet 31 i øjeblikket. Simpelthen så hyggeligt at samles om – og jeg tror det må være planen for denne eftermiddag ♡

Håber I får en rigtig skøn weekend alle sammen. 

PT30min

Flapjack med chokolade

10-12 stk    30 min
10-12 stk
Ingredienser
  • 100 g smør
  • 100 g brun farin
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 175 g havregryn
  • 30 g mørk chokolade
  • et lille nip salt
  • 40 g valnødder, grofthakket
  • 20 g usaltede pistaciekerner (kan undlades)
Udskriv opskrift
30 min
Fremgangsmåde

Vend havregryn, chokolade, salt, pistacie og valnødder sammen.

Smelt smør og brun farin ved lav varme i en gryde. Tag af varmen og rør ahornsirup og havregrynsblandingen i.

Fordel dejen i en lille form på ca. 20×20 cm beklædt med bagepapir og tryk dejen godt ud Bages ved 175 grader varmluft i 18-22 minutter.

Køl af og skær derefter ud i aflange firkanter.