Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/fransk-bondesalat/

Fransk Bondesalat

Fransk bondesalat hitter stort på vores menu i øjeblikket.

Det er en skøn mættende salat til frokost og til aftensmaden gør den sig glimrende som et helt måltid eller som tilbehør til andre skønne retter – og spise kylling, bønnedeller, squash frikadeller, eller hvad man nu lige har lyst til … -Og man kan spise den sammen med godt brød og måske et par kogte artiskokker til et særligt festligt måltid.

Jeg har i øvrigt brugt dette grydebrød til at lave de sprøde brødcroutoner.

Fransk Bondesalat kan varieres alt efter sæson, men når der er friske grønne asparges i salaten sammen med små kogte kartofler, så smager den særligt skønt og det er derfor lidt en sen forårs/sommerspise for mig.

PT30M

Fransk bondesalat

2 pers. (hovedmåltid) - 4 pers. (tilbehør)    30 min.
2 pers. (hovedmåltid) - 4 pers. (tilbehør)
Ingredienser
  • 2 æg (eller evt et æg pr person)
  • 2 skiver god bacon
  • 2 skiver godt brød, skåret i tern – fx mit grydebrød
  • 100 g grønne friske asparges, knæk nederste tørre stykke af.
  • 2 tsk smør
  • 200 g kogte små kartofler, halveret
  • 125 g grøn salat, fx feldsalat eller babysalat miks, skyllet
  • 100 g grønne friske bønner, dampede
  • 1 lille rødløg, skåret i tynde ringe
  • 30 g lækre oliven 
  • 3 spsk finthakket purløg
  • Flagesalt og friskkværnet peber
  • Dressing
  • 1 tsk dijon
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk æbleeddike
  • 1 spsk mayo, fx hellmans
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Porcheret æg (eller smilende æg)
Tilbered det pocherede æg efter denne eller denne metode.
– eller kog det i en gryde i 7-8 minutter til det er smilende, pil ægget og skær i kvarte til salaten.

Bacon, brød og asparges forberedes
Steg bacon skiverne på en pande ved middel varme. Tag de sprøde skiver bacon af og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Kom en tsk smør på panden sammen med brødskiver i tern og steg dem sprøde og lækre. Drys med salt og peber.

Tag brødskiverne af panden, kom endnu en tsk smør på og lynsteg de grønne asparges i et lille minut.

Dressing
Rør eller ryst eddike, dijon, honning og olie sammen til det er helt ensartet i konsistensen. Rør tilsidst mayo i og smag til med salt og peber.

Anret bondesalaten
Fordel salat på et stort fad hvis salaten skal serveres som tilbehør, sammen med rødløg i skiver, dampede bønner, halve kartofler, asparges, brød i tern, baconstykker og oliven. Læg de pocherede æg på, fordel dressingen i små klatter og drys med purløg.