Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/graeskartaerte/

Græskartærte – amerikansk pumpkin pie

Amerikansk græskartærte – den klassiske pumpkin pie er simpelthen så lækker og uimodståelig skøn!

Denne græskartærte ligner måske ikke noget særligt, når den sådan lige kommer ud af ovnen, men duften afslører at der er gang i noget godt! Og når så græskartærten lige bliver peppet op med lidt flødeskum pynt og måske et par udstukket stykker pyntelig tærtedej, så begynder den at ligne noget – men man er stadig ikke helt forberedt på hvor godt den smager …

For den smager altså virkelig godt!

Krydret, sød, blød og lidt cremet – og så den sprøde mørdej og den kølige flødeskum. Nøj da ♡

PT2H

Græskartærte - Pumpkin Pie

8 pers    2 timer
8 pers
Ingredienser
  • Tærtedej
  • 270 g hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 125 g smør
  • 4-5 spsk vand
  • + 1 spsk smør til tærtefadet
  • Græskarfyld
  • 1 hokkaido græskar
  • 3 æg
  • 3 spsk muscovadosukker (kan erstattes af farin)
  • 1 ds kondenseret mælk
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk muskatnød
  • 1 knivspids allehånde
  • 1 knivspids stødt nellike
  • 1 knivspids stødt stjerneanis
  • 1/3 tsk salt
  • Serveres med
  • 1/2 tsk ahornsirup pr portion
  • Flødeskum
  • et lille drys stødt kanel og en smule muskatnød
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Græskarpuré
Vask græskaret grundigt og skær det i stykker. Fjern alle kernerne og læg græskarstykkerne på en bageplade med skallen op. Bages i en ovn ved 175 grader i 1 time. Skrab kødet af skallerne, når de er kølet en smule af og kom det i en blenderskål. Blend det fint.

Tærtedej
Kom mel og sukker i en skål og bland det godt sammen, smuldr smør i og bland det hele godt sammen til det er som fint smuldret gryn. Kom en spsk vand i dejen ad gange og og samle dejen til den kan samles helt. Stil på køl i 15 minutter.

Smør en tærteform med smør, rul tærten ud – gem evt en lille smule til at rulle ud og udstikke til pynt, som fx stjerner – og tryk dejen fast i formen. Kom et stykke bagepapir over tærtedejen og fordel bagekugler, tørrede bønner, kikærter eller lign i formen, for at holde på dejen.
Bag dejen alene i en forvarmet ovn ved 175 grader i 15 minutter, imens gøres fyldet klar.

Græskarfyld
Pisk æg og muscovadosukker sammen til det er luftigt. Pisk derefter kondenseret mælk, græskarpure og alle de dejlige krydderier i. Pisk til det er en helt ensartet masse.

Saml tærten
Fjern bagefyld og bagepapir fra tærtedejen og hæld den lækre krydrede tærtemasse i.

Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i ca 40-45 minutter og bag evt de udstikkede figurer i 15 min på en plade under tærten.

Lad tærten køle helt af inden den spises med flødeskum og ahornsirup.