Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/grod-favoritter/

Grød – favoritter

oellebroed-figen

Herhjemme er det mest pigerne i huset som er vilde med grød – i alle afskygninger lige fra morgenmadsgrød, som øllebrød og havregrød, til dessertgrød og aftensmad grød.

I går startede vi dagen med en portion øllebrød, serveret med drænet yoghurt, valnøddekerner og friske figner. Det giver altså virkelig en god og solid start på dagen, og mætter længe.

oellebroed

Opskriften på denne efterårsversionen, er fuldstændig som den sommerversion af øllebrød, jeg havde på bloggen forrige sommer. En sommerversion med let pisket flødeskum, friske danske jordbær og honningglaserede mandler. ollebrod-sommer
Frisk og sommerlig øllebrød
risengroed-med-aebler

Et stort hit på denne årstid er risengrød med rigelige mængder kanel og hjemmelavet æblekompot. Vi har ikke fået det endnu i år, men det er en af de retter jeg glæder mig til. Julies yndlingsret er risengrød og denne version er ren luksus.

groed-med-karamel-og-aeble

Luksus på en hverdag er en veltilberedt havregrød med masser af sprøde æbletern, mandler og karamel. Så kan det både blæst og regn bare komme an – vi hygger!

aeblegroed-med-is

Jeg lavede store portioner æblegrød sidste efterår. Det var en sand fornøjelse at have i fryseren til forkælelse og desserter på kolde vinterdage.

risotto-svampe

Og risotto med svampe – mere efterårslækkert bliver det næste ikke. Og så er det perfekt hverdagsmad, fordi det er så nemt. Speltotto-med-aerter-og-citron

Min sommerfavorit var speltottoen med friske ærter og citron. Den skal også laves i en efterårsversion snart!

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *




18 kommentarer
  • 5. september 2013 kl. 10:30

    Var ikke sulten for 2,5 minutter siden – nu er jeg :) Glæder mig også, til vi skal have risengrød for første gang i denne “sæson”. Det må man vel godt, når det som nu er begyndt at blive tidligt mørkt? :)

    • Ann-Christine skrev:
      5. september 2013 kl. 22:19

      Jeg glæder mig også rigtig meget til risengrødsæsonen – det gør Julie også! Jeg tror vi starter den i næste uge – Det kan aldrig blive for tidligt ;)

  • Sarah skrev:
    5. september 2013 kl. 10:32

    Uhhhh ja grød, elsker også grød, specielt øllebrød med flødeskum og risengrød er mine favoritter, mens børnenes er mere blandede.
    Det sidste vi har prøvet er “Den glade maves grød” fra Aurion. Den er blevet serveret til morgenmad, med enten æblemos og lidt kanel, friske æbletern og tørrede dadler, eller hjemmelavet hybenmarmelade som lige er gjort klar :)
    Skal helt klart have lavet nogle honningmandler…..

    Mvh Sarah

    • Ann-Christine skrev:
      5. september 2013 kl. 22:20

      Uhm, den er så god! Det er længe siden jeg har prøvet den, men nu får jeg helt lyst til den igen. Det lyder virkelig lækkert med dine topping. Jeg må prøve hybenmarmelade også.

  • Jo skrev:
    5. september 2013 kl. 11:01

    Hold op hvor ser det lækkert ud! Tak for inspirationen. Nu glæder jeg mig helt til at indvie grød-sæsonen :-)

    • Ann-Christine skrev:
      5. september 2013 kl. 22:21

      Det er en ganske glimrende sæson, ik :)

  • 5. september 2013 kl. 12:08

    Dejlige “grød historier” og billeder – så lækkert!
    Er vild med grød og eksperimenterer vældig meget – også med grød.
    Jeg har lavet en spændende øllebrød uden tilsat sukker – den må jeg hellere lave et lille blogindlæg om en af dagene! Desværre er jeg her i huset, ene om at være vild med grød.

    • Ann-Christine skrev:
      5. september 2013 kl. 22:22

      Jeg kan også ret godt selv lide øllebrøden uden tilsat sukker – i grøden altså. Men kan godt lide at mine toppings så bidrager med det søde element. Heldigvis er det en af de retter der nemt kan laves i små portioner, når man er ene om at være fan ;)

  • Matilde skrev:
    5. september 2013 kl. 13:31

    Ja, nu er øllebrød ikke lige min kop the, men elsker derimod havregrød og risengrød året rundt!
    I forhold til æbler, så har vi her i Hjortshøj nord for Århus den lækreste frugtplantager, hvor der sælges både æbler og pærer. Det er gamle danske sorter og til en rimelig pris. Det hedder Kristineborg, og er bestemt det lille køretur værd – specielt nu hvor høsten så småt er startet.

    • Ann-Christine skrev:
      5. september 2013 kl. 22:23

      Tak for tippet! Jeg har nemlig på fornemmelsen at vores egne æbletræer ikke rækker i år :) -Jeg glæder mig til at komme der forbi

      • Matilde skrev:
        8. september 2013 kl. 06:48

        Jeg var forbi for, at købe æbler igår og kom også afsted med lidt pærer. Lige nu er der Clara Friis pærer og de lækreste Discovery æbler. 2,6 kg = 29 kr. Så i går aftes fik vi en salat med lækre syrlige æbler i og det smagte skønt……

        • Ann-Christine skrev:
          9. september 2013 kl. 08:22

          Det er sørme billigt og uhmmm til salat med æble. Jeg elsker når der blandes lidt frugt i salater.
          Jeg har stedet på min to do liste i denne uge.

  • Samantha skrev:
    5. september 2013 kl. 16:24

    Jeg på indrømme at den eneste grød jeg har lavet er havregrød, men efter jeg har læst om dine grød opskrifter, så må jeg igang med at eksperimenter i køkknet.! tak for god inspirration.

    • Ann-Christine skrev:
      5. september 2013 kl. 22:25

      Jeg er glad for at du kan bruge inspirationen – grødvarianter er så skønt. Hvis du er i København på et tidspunkt, så kan det anbefales at besøge GRØD baren, der får man også udvidet sin oplevelse af grød. Og de laver virkelig gode grødretter

  • Johanne skrev:
    5. september 2013 kl. 18:52

    mhhhhh! Jeg lavede en portion øllebrød den anden aften. Havde helt glemt, hvor godt det smager. Det ender nok også med at være min morgenmad i morgen tidlig!

    • Ann-Christine skrev:
      5. september 2013 kl. 22:31

      Det kender jeg godt, det med at man kan glemme hvor godt det egentlig er. Og når jeg så laver det, tænker jeg at det burde jeg da gøre oftere :)

  • Lika skrev:
    6. september 2013 kl. 13:16

    Hold da fast, det ser lækkert ud. Jeg er ellers ikke som sådan fan af grød, men jeg skal helt klart bruge weekenden på indkøb, så jeg mandag morgen kan smage på denne. Jeg glæder mig allerede :)

    • Ann-Christine skrev:
      9. september 2013 kl. 08:00

      Jeg håber du fik en dejlig start på dagen :) Spiste du grød?