Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/groenkaalssuppe/

Grønkålssuppe

Grønkålssuppe smager så godt – og selv mine børn er begejstret!

Vi spiste denne suppe i går til aftensmad efter Johan, Julie og Martin havde været til udendørsfodboldstræning – det er blevet lidt et fast ritual med onsdagssuppe efter sådan en kold udendørstræning.

Grønkålssuppe er virkelig en af de skønneste måde at få børnene til at spise grønkål – sådan er det med grøntsagssupper herhjemme generelt, hvis grøntsagerne bliver blendet, smagt godt til og der er et par skåle med toppings til at drysse på efter eget valg – så har vi en sikker vinder.

Vi har grønkål i haven og den er skøn til en god grønkålssuppe som denne – men ellers er det blot at købe enten frisk eller frossen grønkål.

PT30M

Grønkålssuppe

4 pers.     30 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 2 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, knust
  • 1 spsk olivenolie
  • 4 mellemstore kartofler, skrællede og skåret i tern
  • 1 L grøntsagsbouillion (jeg foretrækker herbamare)
  • 200 g grønkål i grove stykker, renset og stillk
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber
  • Topping
  • grønkålschips, æbletern vendt i æbleeddike, ristede græskarkerner og sprød bacon
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i gryden med olie i et par minutter ved middelvarme til løgene er klare og gennemsigtige.

Tilsæt de hakkede kartofler og derefter grøntsagsbouillion. Lad det simre med låg på, til kartoflerne er møre.

Kom derefter grønkål i og lad det koge i yderligere 3 minutter. Tilsæt piskefløde og blend suppen til den er luftig og cremet.

Smag til med salt og peber.

Topping
Server med et drys af ristede grønkålschips, æbler i tern vendt i æbleeddike, ristede græskarkerner og lidt sprød bacon