Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gulerodsboller/ Boller Brød og Boller, Madpakker

Gulerodsboller

Lækre saftige gulerodsboller som er nemme at bage og som jeg har bagt adskillige gange til min familie. De er skønne i mine børns madpakker, morgenmad, eftermiddagsboller og som tilbehør til aftensmad og varm suppe.

Disse gulerodsboller har en skøn saftig krumme og lidt bid fra solsikkekernerne, som dog fint kan erstattes af fuldkornsmel, hvis man gerne vil have dem uden kerner. De holder sig glimrende friske til dagen efter de er bagt og de kan fint koldhæves natten over i køleskab.

Prøv også: opskrift på lækre spinatboller

PT3HPT20M12

Gulerodsboller

Tid i alt3 timer
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 3 dl vand
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 20 g gær
  • 150 g gulerod, groftrevet
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g havregryn, finvalset
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk salt
  • 450 g hvedemel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med vand og tilsæt yoghurt naturel, solsikkekerner, havregryn, groftrevet gulerødder, honning og salt.

Rør det godt sammen og tilsæt mel i lidt efter lidt (det er ikke nødvendigvis al melet der skal bruges), tilsidst æltes eller røres dejen godt sammen på køkkenbordet og stilles i en skål til hævning.

Lad dejen hæve 1 time på køkkenbordet eller natten over i køleskab.

Kom dejen på et meldrysset bord og form 12 runde boller, som sættes på en bageplade med bagepapir. Alternativt kan dejen blot sættes på bagepladen med en ske.

Lad bollerne hæve i 30-45 minutter.

Bag gulerodsbollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 16-18 minutter.

Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.

Tip
Solsikkekerner kan erstattes af fuldkornsmel, kom i så fald ca 30 g mindre hvedemel i dejen.