Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/hasselnoeddeis/

Hasselnøddeis

Hasselnøddeis er en af mine favoritter ♡

Da vi var i Italien i juni var der altid en af os der valgte hasselnødde is – hvilket var ganske praktisk, for så kunne vi lige smage den og vælge hvilken der var favoritten og finde frem til den allerbedste italienske hasselnøddeis. Det skønne er, at hvis man har en ismaskine, så er det faktisk temmelig nemt at lave sin helt egen cremede hasselnøddeis med fyldig smag af nødder og et lille strejf af nougat/nutella smag.

Vaflen har jeg købt færdig, men har lige dyppet kanten i mørk chokolade, hvorefter den smeltede chokolade er drysset med finthakkede hassenødder – det ser fint ud og smager fantastisk ♡ Jeg kommer gerne lidt chokolade i bunden af vaflen også – det er altid et hit.

PT45min+frys

Hasselnøddeis

1/2 liter    45 min + frys
1/2 liter
Ingredienser
  • 75 g hasselnødder
  • 4 dl sødmælk
  • 1 knivspids salt
  • 75 g sukker
  • 5 æggeblommer
  • 3 dl. piskefløde
  • 50 g mælkechokolade
Udskriv opskrift
45 min + frys
Fremgangsmåde

Rist hasselnøddekernerne i ovnen i 10 minutter ved 175 grader varmluft.

Hassenøddekernerne skal ikke blive mørke, men skallen skal gerne revne og blive sprød. Kom nødderne på et rent viskestykke og brug det til at gnide skallerne af.

Blend de lune hasselnøddekerner til fint hasselnøddemel med en stavblender, foodprocesser eller minihakker.

Kom hasselnøddemel, mælk og salt i en gryde og varm langsomt op under omrøring.

Tag gryden af varmen, og blend massen en gang til med en stavblender. Hvis man foretrækker en helt glat is uden smuldr fra hasselnødderne, så kan man sigte hasselnøddemælken gennem en sigte. Jeg lader dem gerne være, da jeg synes de giver ekstra lækker smag.

Pisk æg og sukker sammen til en luftig æggesnaps.

Varm fløden, chokolade og hasselnøddemælk op i en gryde og hæld langsomt den varme mælkeblanding i skålen med æggesnaps, mens der piskes konstant. Kom tilbage i gryden og varm langsomt op til omkring 60-70 grader.

Sæt hasselnøddeiscremen på køl og når den er kølet af, kan den køres på en ismaskinen.

Sæt gerne isen i fryseren i minimum 2-3 timer inden servering.