Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/havregroed/

Havregrød med æbler og karamel

Det er virkelig ikke svært at komme ud af sengen om morgenen, når udsigten er sådan en morgenmad her. En havregrød som får smilet frem og solen til at skinne – jeg elsker virkelig at starte dagen med varm morgenmad og grød, når det er koldt udenfor.

Det er karamellen lavet af kondenseret mælk fra i går som udgør det søde (og syndige) element i dagens morgenmad.

PT10M

Havregrød med æble, karamel, kanel og mandler

4 pers.     10 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 4 dl havregryn
  • 5 dl vand
  • 4-5 dl mælk
  • 1/4 tsk salt
  • Topping:
  • 2 æbler i tern, 1 tsk karamel til hver portion, et drys kanel og en håndfuld hakkede mandler
Udskriv opskrift
10 min.
Fremgangsmåde

Havregryn og vand røres sammen i en gryde ved middelhøj temperatur, rør til grøden næsten koger. Tilsæt mælk efterhånden, som grøden tyknes og til konsistensen er perfekt. Rør en smule god salt i og server straks med æbletern, karamel, kanel og hakkede mandler. Det er den perfekte kombination af sprødt, blødt, sødt, cremet og knasende. Smagsnoterne i de forskellige ingredienser komplimentere hinanden helt perfekt.

(Opskriften er til 4 personer)