Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/havregryns-cookies/

Havregryns Cookies

Vi har bagt disse havregryns cookies mere end én gang i denne uge!

Perfekt eftermiddagstreat.

Og vi bagte dem igen i går, da Johan og Julie havde en kombineret legeaftale og ’sove hjemme hos os’-aftale.

Alle tre børn ryddede lige en plade cookies mens de legede i haven.

Det bliver sådan en lidt buttet havregryns cookie, som er perfekt chewy i krummen, sød uden at være for sød, med en perfekt balance af salt og sødt og temmelig vanedannende.

Havregryns cookies er et nemt lille bageprojekt og det kan anbefales at lave dobbelt eller tredobbelt portion og så fryse de andre ruller ned.

De behøver nærmest ikke tø op, men er klar til at blive skåret ud og bagt til hurtige lækre cookies på en dag med uventede gæster, en legeaftale eller en dag, hvor man bare bare har lyst til at knusforkæle sine små elsklinger.

PT20M

Havregryns Cookies

12 stk    20 min.
12 stk
Ingredienser
  • 50 g blødt smør
  • 50 g rørsukker
  • 50 g moscovadosukker eller brun farin
  • 1 lille æg, sammenpisket
  • 1/4 dl mælk, gerne sødmælk eller kærnemælk
  • 120 g havregryn
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 1/2 tsk flagesalt
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 50 g hakkede dadler
  • 1 tsk kanel
  • 30 g hakket hvid eller mørk chokolade
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg viser opskriften her >>

I en skål røres havregryn, mel, salt, bagepulver, kanel godt sammen. Bland hakkede dadler i og brug mel blandingen til at skille alle dadelstykkerne fra hinanden, så de ikke klistre sammen og klumper. Rør derefter den hakkede chokolade i.

I en anden lille skål, røres smør og sukker godt sammen. Når det er godt mikset, røres ægget i og derefter mælk.

Rør de to blandinger godt sammen med en stor grydeske eller træspartel. Form en aflang pølse (ca 12 cm lang) og skær 12 skiver a ca 1 cm hver. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og tryk dem en smule fladere med bagsiden af en spiseske.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca 10 minutter (kan variere lidt fra ovn til ovn, så hold øje med dem)

Lad køle lidt af på bagepladen og nyd så et par stykker i godt selskab og med et glas kold mælk, god te eller varm kaffe til.