Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/haydari-dip/ Dip, Pesto, Dressing og lign. Mellemøstens køkken, Tilbehør Aftensmad

Haydari dip

Haydari er en super cremet og virkelig lækker dip, som består af feta ost, peberfrugt, olie og krydderier.

Det er en af mine yndlingsdips og den smager virkelig lækkert til både grøntsager og som dip eller en kold sauce til det mellemøstlige køkken.

Vi fylder den i sandwich, i tortillawraps med falafler og shawarma og nyder den til salater og med fladbrød til. Det smager skønt til både kylling, lam, oksekød og til mange dejlige vegetarretter.

Prøv også: min opskrift kebabsalat >>

PT45MPT10M4

Haydari dip

Tid i alt45 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed3 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 rød peberfrugt
  • 250 g feta
  • 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
  • 1 tsk sød paprika
  • 0,50 tsk røget paprika
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 3 spsk olivenolie
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Halver peberfrugten på langs og fjern frøstol og stilk.

Læg den på en bageplade med bagepapir med skindsiden opad og bag den i ovnen i cirka 20 minutter ved 175 grader. Hold øje med den! Peberfrugten skal være mørk på skindet, og det går først ret langsomt, men så lige pludselig er den der.

Tag peberfrugten ud og lad den køle af, til den stadig er godt lun, og kom den i en frysepose og luk den til. Lad den stå i en halv times tid og fjern skindet. Kom peberfrugtkød i en blenderskål sammen med de øvrige ingredienser, dog undtaget olien. Blend godt igennem, til konsistensen er cremet. Smag til og tilføj lidt olivenolie, hvis det er nødvendigt.