Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/hindbaerfromage/

Hindbærfromage

Hindbærfromage er helt uimodståeligt og en virkelig fin enkel dessert!

Luftigt, sødmefyldt – uden dog at være sukkersødt – vaniljeprikket og ja, bare helt vildt skønt.

Jeg havde 3 blade husblas tilbage fra sidste års citronfromage og Baileys fromage – og i går formiddag fik jeg sådan lyst til at lave noget hyggeligt med det.
Johan og Julie er vilde med hindbær. Deres yndlingssmoothie er med hindbær, og derfor har vi næsten altid frosne hindbær på lager. Da de kom hjem fra skole overraskede jeg dem med sådan et glas hindbærfromage hver og de blev meget begejstret.

“Det er vist næsten noget af det bedste og luftigste, jeg har smagt” fastslog Julie.

Det er den perfekte sommerdessert.
Men den er nu også skøn hele året rundt.

PT2H

Hindbærfromage

4 pers.     2 timer
4 pers.
Ingredienser
  • 3 blade husblas
  • 3 æg – delt i hvide og blomme (obs. der må ikke være den mindste dråbe blomme i skålen med æggehvide!)
  • 300 g frosne hindbær (friske kan også bruges) – gem evt. lidt til pynt
  • 60 g sukker
  • 1 vaniljestang, kornene herfra
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • Pynt:
  • Flødeskumstoppe, Mynte, hindbær
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Giv hindbær et kort opkog i en gryde tilsat vaniljekorn, som lige er gnedet ud i 1 spsk. af den samlede mængde sukker. Sluk varmen og lad det stå i gryden.

Læg husblas i blød i en stor skål med koldt vand og lad det stå i 5-10 minutter.

Kram vandet fra husblassen og forbered et vandbad hvor en skål sættes i en gryde med kogende vand. Kom husblas i skålen og sluk for vandet og rør rundt til husblassen er helt smeltet, det tager kun lige et øjeblik. Med et piskeris, piskes husblas i gryden med hindbær. Sørg for at piske det igennem, så al husblassen er godt fordelt i hindbærmassen.

I en ren skål piskes æggeblommer og sukker med en håndmikser til æggesnaps. Pisk derefter den stuetempererede hindbær i æggesnapsen. Pisk det grundigt igennem i et lille minut.

I en ny ren skål piskes nu fløden luftigt og flødeskum vendes forsigtigt i hindbær/æggesnapsen med en dejskraber.

Vask skål og piskekroge af, tør grundigt og pisk æggehviderne fuldstændig stive – så man kan vende skålen uden at æggehviden falder ud. Hvis der er den mindste smule æggeblomme eller flødeskum i æggehviden, så kan det være svært at få det pisket helt stift.

Rør en spsk. af den stive æggehvide i skålen med hindbær uden at slå luften ud af den luftige flødeskum og vend derefter forsigtigt resten af æggehviden i.

Fordel i 4 portionsglas og sæt på køl i 1 1/2 – 4 timer. Pynt derefter med friske hindbær, mynte og flødeskum