Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hindbaersnitter/ Cookies og Småkager Fødselsdag, Kager, Kager og søde sager

Hindbærsnitter

Hjemmebagte hindbærsnitter er et evigt hit og en rigtig klassiker på kagebordet. De kan både skæres i snitter som her eller dejen kan udstikkes med en udstikker til runde kager.

Mine børn har altid været meget begejstrede for hindbærsnitter, og havde den på deres top tre hitliste over kager, da de gik i børnehave.

Den er da også skøn! Med en lækker hindbærmarmelade, vaniljesmag og sprød mørdej, toppet med sød glasur og et drys frysetørrede hindbær eller farverigt kagekrymmel.

Prøv også: min opskrift på drømmekage >>

Hindbærsnitter
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT30M10
Ingredienser
  • 250 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 125 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 180 g smør, koldt
  • 1 æg, sammenpisket
  • Derudover
  • 250 g hindbærmarmelade, til fyld
  • 100 g flormelis
  • 50 g vand til glasur
  • 2 spsk frysetørret hindbær
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør hvedemel, mandelmel, flormelis, salt og vaniljesukker godt sammen og smuldr smør i blandingen til det er helt ensartet.

Saml hurtigt dejen med æg, start med blot at bruge halvdelen af ægget og tilføj mere til dejen kan samles, uden at smuldre for meget. Sæt dejen i køleskab i 30 minutter.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til den er cirka 3 mm tyk. Skær i passende dejstrimler og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Bag i en forvarmet ovn i cirka 10-15 minutter ved 175 grader varmluft. Hold øje med dem, og vent eventuelt bagepladen undervejs. Lad kagerne køle af.

Smør hindbærmarmelade på den ene halvdel, læg den anden halvdel over og skær ud.

Glasur
Pisk en tyk hvid glasur sammen med en håndmikser. Pisk kun lidt vand i ad gangen til konsistensen er tyk og lækker.

Pynt hindbærsnitterne med glasur og frysetørrede hindbær.