Gå til forsiden
Menu

hjemmelavet bounty

Kategori: Jul · Opskrifter


Normalt prøver jeg at holde søde sager, konfekt, kager og den slags, til at det er en weekendspise. Så snacker vi i stedet for frugt, nødder, grøntsagsstænger og lakridsmandler i hverdagsaftnerne, hvis vi får lyst til noget lækkert. Men hov! I går kom jeg lige til at blande lidt kokosmel sammen med lidt kondenseret mælk, forme det i passende hapsere og i køleskabet for at blive lidt fastere og ‘sætte sig’. Hov, egentlig var jeg gået i gang med aftensmaden og før jeg nåede at se mig om havde jeg 3 fine stykker kokosstykker lige til at beklæde med chokolade. Jeg mener seriøst, det tager virkelig under 2 minutter at lave disse syndige hapsere.

To timer senere smeltede jeg lidt chokolade, Caraibe 66 % fra Valhrona og penslede kokosstykkerne med chokoladen. Som I ser, så er jeg ikke verdens mester i chokoladekunst, men jeg lover, at vi begge synes de smagte aldeles fremragende.

Resten af aftenen blev brugt i sofaen med The Wire (hvornår kommer den nye sæson af Mad Men) tæpper og en god latte.

Udskriv opskrift

Hjemmelavede Bounty – ca 5 små

  • 100 g sød kondenseret mælk
  • 80 g kokosmel, måske lidt mere
  • 75 g chokolade

Bland kokosmel og kondenseret mælk. Form til kokosbrød, de skal være faste og nemme at forme, så tilsæt evt lidt mere kokos eller lidt mere kondenseret mælk til det passer. Lad dem gerne hvile i køleskabet i 2-3 timer. Smelt derefter chokoladen og beklæd kokosbrødene med chokolade. De smager i øvrigt fantastisk med en kop god kaffe til.

Update: Kondenseret mælk kan købes hos nemlig.com, føtex, velassorterede grønthandlere og jeg har også set det i Brugsen og SuperBest.


33 kommentarer

  • Anja skrev:

    Det ser helt vildt lækkert ud.
    Hvor køber du kondenseret mælk? Kunne være jeg skulle lave nogle i weekenden når vi får gæster :)

    • Ann-Christine skrev:

      Jeg har købt hos nemlig.com. Men jeg har også set det i Superbest, føtex og Brugsen. Ellers hos velassorterede grønthandlere

  • Catarina skrev:

    De ser lige så lekre ud som dem Pernille (http://skauogco.blogspot.com) lavede den anden dag – måske jeg skal kaste mig over dem i weekenden. :)

    • Ann-Christine skrev:

      Jeg har slet ikke været forbi Pernilles blog fornylig, men de ser godt nok også skønne ud.

  • Anette skrev:

    Er det bare helt alm. kokosmel?

    Og har du evt. prøvet med groft eller frisk kokosmel?

    Synes det må lyde fantastisk, hvis man samtidig kombinere det med en god kvalitets chokolade.

    • Ann-Christine skrev:

      Jeg har brugt helt almindelig kokosmel på pose. Frisk kokosmel lyder godt nok helt vildt lækkert, det skal jeg vist prøve næste gang.

  • Pernille skrev:

    mums, de ser lækre ud!

    Bare lige en lille bonus info, kvickly har også Kondenseret mælk. :)

  • Deborah skrev:

    Du er et skarn er du ;-) Sådan at lede godtfolk i fordærv! De ser syndigt lækre ud, og skal prøves på et tidspunkt. Men jeg kæmper med kilo og så er den slags altså ikke lige sagen. Og så foretrækker jeg den lyse chokolade, men det kan man jo gøre helt efter smag – gad vide, hvordan hvid chokolade smager – ved du?

    • Ann-Christine skrev:

      Personligt vil jeg ikke bruge hvid chokolade til denne her. Det er ret sødt, så den mørke giver godt modspil og lidt kant til alt det søde. Den hvide valhrona vil ikke rigtig komme til sin ret med sin delikate vaniljesmag – men det er blog min mening. Smag og behag er jo så vidt forskellig, så det kan jo måske være at det kan blive din favorit ;) Lys chokolade tror jeg en del vil synes rigtig godt om også

  • Øglemor skrev:

    Jeg har SÅ meget en date med noget kokos og noget kondenseret mælk i morgen. Nammenam!

  • Hvor ser de gode ud :) :) Vi lavede selv nogle i sidste uge og de smager bare så godt. Utroligt at så få ingredienser kan smage så godt sammen!

  • Snullemor skrev:

    Hvad er kondenseret mælk egentlig for noget?
    : )

  • Stella skrev:

    De er rigtig fine. Det vil jeg kaste mig ud i. Hvor mange bliver der ca. af sådan en portion?

  • Stella skrev:

    Jeg kan da bare læse teksten ordentligt, det står jo øverst :) Sorry

  • Mark skrev:

    De virker godt som søndagssnacks, kan det bekræftes herfra :-)

    Og så ved jeg da hvad man kan bruge kondenseret mælk til, udover karamel.

  • Bente skrev:

    Man kan også få kondenseret mælk i Rema 1000. Det kan man i hvert fald få i min den lokale Rema og jeg bor ude på landet! Så mon ikke det også kan fås i Rema i byerne.

  • Emma Neergaard skrev:

    Tak for en super lækker side. Hvor længe kan kondenseret mælk holde sig når dåsen er blevet åbnet? Indtil videre skal der kun laves Bounty barer og så er en hel dåse måske lidt rigeligt :)

  • Birgit Pedersen skrev:

    Og lige et ekstra tip mht. til den kondenserede mælk: Den kan også købes i Kiwi og koster her kr. 15,-. Det er indtil videre det billigste sted jeg har fundet:-).

  • Maria skrev:

    Nu er jeg sprunget ud i det og det hjalp mig, at bruge Nigiri sushi maker til at forme dem – dem fyldte jeg med fyldet, så får de alle en ans form.
    Hvor lang holdbarhed er der i dem på køl?

    • Ann-Christine skrev:

      Jeg ved det faktisk ikke, måske en uges tid eller lidt derover – de har altid været spist inden ;) -de kan i øvrigt også med succes fryses ned til bountyis
      -og fint tip med sushi makeren

  • Gitte skrev:

    En dåse mælk og en pose kokos.. Så bliver der til en brandepande og til hygge i flere dage :)

  • Cristina skrev:

    Ny sæson af Mad Men kommer vist til April. Det er den sidste, men de deler den i to omgange, og sidste del er vist først planlagt til næste år. Masser af tid til at finde på endnu flere skønne snacks!
    Kærlig hilsen Cristina

    • Ann-Christine skrev:

      Yeah, kommer der en sæson mere – det vidste jeg slet ikke! Fedt, det vil jeg glæde mig til :)
      Kh Ann-Christine

  • ísbjörg skrev:

    Uhhhm ja, jeg (og kæresten i særdeleshed!) elsker dem her. Jeg er personligt rigtig glad for min citron-version http://opholdsrum.wordpress.com/2013/05/15/hjemmelavet-bounty-med-og-uden-citron/ :-)
    – med et TYKT lag hvid chokolade, selvfølgelig ;-)

  • Siv skrev:

    Det ser rigtig lækkert ud og jeg har netop lavet en portion. Meen, jeg synes altså ikke, at det er nemt at få chokoladen ordentligt på! Hvordan gør du/I?
    Er der ikke chokolade i bunden? Nogle tip?
    Tak for en herlig blog iøvrigt, som jeg ofte frekventerer:-) Jeg har masser af favoritter allerede og har normalt ikke spor vanskeligheder med at få gode resultater:-)

    • Ann-Christine skrev:

      Det er også lidt svært at få det pænt. Jeg gør enten det at jeg pensler det på – hvilket er svært at få virkelig pænt, men så skal man bruge lidt mindre chokolade og det smager dejligt uanset ;) Eller også så laver jeg større portion chokolade og så dypper jeg dem.
      Det giver klart det pæneste resultat og man får et flot tykt chokoladeovertræk. Resten af chokoladen kan sagtens gemmes til en anden god gang eller bruges til sjov: http://www.valdemarsro.dk/et-lille-chokolade-tip/
      Og tusind tak for de pæne ord! Jeg er rigtig glad for at høre at du har fornøjelse af min blog og opskrifter :)
      Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *