hjemmelavet bounty

Normalt prøver jeg at holde søde sager, konfekt, kager og den slags, til at det er en weekendspise. Så snacker vi i stedet for frugt, nødder, grøntsagsstænger og lakridsmandler i hverdagsaftnerne, hvis vi får lyst til noget lækkert. Men hov! I går kom jeg lige til at blande lidt kokosmel sammen med lidt kondenseret mælk, forme det i passende hapsere og i køleskabet for at blive lidt fastere og ‘sætte sig’. Hov, egentlig var jeg gået i gang med aftensmaden og før jeg nåede at se mig om havde jeg 3 fine stykker kokosstykker lige til at beklæde med chokolade. Jeg mener seriøst, det tager virkelig under 2 minutter at lave disse syndige hapsere.

To timer senere smeltede jeg lidt chokolade, Caraibe 66 % fra Valhrona og penslede kokosstykkerne med chokoladen. Som I ser, så er jeg ikke verdens mester i chokoladekunst, men jeg lover, at vi begge synes de smagte aldeles fremragende.

Resten af aftenen blev brugt i sofaen med The Wire (hvornår kommer den nye sæson af Mad Men) tæpper og en god latte.

Opskrift på hjemmelavede Bounty – ca 3-5 styk

  • 100 g kondenseret mælk
  • 80 g kokosmel, måske lidt mere
  • 75 g chokolade

Bland kokosmel og kondenseret mælk. Form til kokosbrød, de skal være faste og nemme at forme, så tilsæt evt lidt mere kokos eller lidt mere kondenseret mælk til det passer. Lad dem gerne hvile i køleskabet i 2-3 timer. Smelt derefter chokoladen og beklæd kokosbrødene med chokolade. De smager i øvrigt fantastisk med en kop god kaffe til.

Update: Kondenseret mælk kan købes hos nemlig.com, føtex, velassorterede grønthandlere og jeg har også set det i Brugsen og SuperBest

Print Friendly
Relaterede indlæg:
Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

31 Kommentarer til hjemmelavet bounty

  1. Anja skriver:

    Det ser helt vildt lækkert ud.
    Hvor køber du kondenseret mælk? Kunne være jeg skulle lave nogle i weekenden når vi får gæster :)

    • Ann-Christine skriver:

      Jeg har købt hos nemlig.com. Men jeg har også set det i Superbest, føtex og Brugsen. Ellers hos velassorterede grønthandlere

  2. Catarina skriver:

    De ser lige så lekre ud som dem Pernille (http://skauogco.blogspot.com) lavede den anden dag – måske jeg skal kaste mig over dem i weekenden. :)

    • Ann-Christine skriver:

      Jeg har slet ikke været forbi Pernilles blog fornylig, men de ser godt nok også skønne ud.

  3. Anette skriver:

    Er det bare helt alm. kokosmel?

    Og har du evt. prøvet med groft eller frisk kokosmel?

    Synes det må lyde fantastisk, hvis man samtidig kombinere det med en god kvalitets chokolade.

    • Ann-Christine skriver:

      Jeg har brugt helt almindelig kokosmel på pose. Frisk kokosmel lyder godt nok helt vildt lækkert, det skal jeg vist prøve næste gang.

  4. Pernille skriver:

    mums, de ser lækre ud!

    Bare lige en lille bonus info, kvickly har også Kondenseret mælk. :)

  5. Deborah skriver:

    Du er et skarn er du ;-) Sådan at lede godtfolk i fordærv! De ser syndigt lækre ud, og skal prøves på et tidspunkt. Men jeg kæmper med kilo og så er den slags altså ikke lige sagen. Og så foretrækker jeg den lyse chokolade, men det kan man jo gøre helt efter smag – gad vide, hvordan hvid chokolade smager – ved du?

    • Ann-Christine skriver:

      Personligt vil jeg ikke bruge hvid chokolade til denne her. Det er ret sødt, så den mørke giver godt modspil og lidt kant til alt det søde. Den hvide valhrona vil ikke rigtig komme til sin ret med sin delikate vaniljesmag – men det er blog min mening. Smag og behag er jo så vidt forskellig, så det kan jo måske være at det kan blive din favorit ;) Lys chokolade tror jeg en del vil synes rigtig godt om også

  6. Øglemor skriver:

    Jeg har SÅ meget en date med noget kokos og noget kondenseret mælk i morgen. Nammenam!

  7. Hvor ser de gode ud :) :) Vi lavede selv nogle i sidste uge og de smager bare så godt. Utroligt at så få ingredienser kan smage så godt sammen!

  8. Snullemor skriver:

    Hvad er kondenseret mælk egentlig for noget?
    : )

  9. Stella skriver:

    De er rigtig fine. Det vil jeg kaste mig ud i. Hvor mange bliver der ca. af sådan en portion?

  10. Stella skriver:

    Jeg kan da bare læse teksten ordentligt, det står jo øverst :) Sorry

  11. Mark skriver:

    De virker godt som søndagssnacks, kan det bekræftes herfra :-)

    Og så ved jeg da hvad man kan bruge kondenseret mælk til, udover karamel.

  12. Bente skriver:

    Man kan også få kondenseret mælk i Rema 1000. Det kan man i hvert fald få i min den lokale Rema og jeg bor ude på landet! Så mon ikke det også kan fås i Rema i byerne.

  13. Emma Neergaard skriver:

    Tak for en super lækker side. Hvor længe kan kondenseret mælk holde sig når dåsen er blevet åbnet? Indtil videre skal der kun laves Bounty barer og så er en hel dåse måske lidt rigeligt :)

  14. Birgit Pedersen skriver:

    Og lige et ekstra tip mht. til den kondenserede mælk: Den kan også købes i Kiwi og koster her kr. 15,-. Det er indtil videre det billigste sted jeg har fundet:-).

  15. Maria skriver:

    Nu er jeg sprunget ud i det og det hjalp mig, at bruge Nigiri sushi maker til at forme dem – dem fyldte jeg med fyldet, så får de alle en ans form.
    Hvor lang holdbarhed er der i dem på køl?

    • Ann-Christine skriver:

      Jeg ved det faktisk ikke, måske en uges tid eller lidt derover – de har altid været spist inden ;) -de kan i øvrigt også med succes fryses ned til bountyis
      -og fint tip med sushi makeren

  16. Gitte skriver:

    En dåse mælk og en pose kokos.. Så bliver der til en brandepande og til hygge i flere dage :)

  17. Cristina skriver:

    Ny sæson af Mad Men kommer vist til April. Det er den sidste, men de deler den i to omgange, og sidste del er vist først planlagt til næste år. Masser af tid til at finde på endnu flere skønne snacks!
    Kærlig hilsen Cristina

    • Ann-Christine skriver:

      Yeah, kommer der en sæson mere – det vidste jeg slet ikke! Fedt, det vil jeg glæde mig til :)
      Kh Ann-Christine

  18. ísbjörg skriver:

    Uhhhm ja, jeg (og kæresten i særdeleshed!) elsker dem her. Jeg er personligt rigtig glad for min citron-version http://opholdsrum.wordpress.com/2013/05/15/hjemmelavet-bounty-med-og-uden-citron/ :-)
    - med et TYKT lag hvid chokolade, selvfølgelig ;-)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>