Normalt prøver jeg at holde søde sager, konfekt, kager og den slags, til at det er en weekendspise. Så snacker vi i stedet for frugt, nødder, grøntsagsstænger og lakridsmandler i hverdagsaftnerne, hvis vi får lyst til noget lækkert. Men hov! I går kom jeg lige til at blande lidt kokosmel sammen med lidt kondenseret mælk, forme det i passende hapsere og i køleskabet for at blive lidt fastere og ‘sætte sig’. Hov, egentlig var jeg gået i gang med aftensmaden og før jeg nåede at se mig om havde jeg 3 fine stykker kokosstykker lige til at beklæde med chokolade. Jeg mener seriøst, det tager virkelig under 2 minutter at lave disse syndige hapsere.

To timer senere smeltede jeg lidt chokolade, Caraibe 66 % fra Valhrona og penslede kokosstykkerne med chokoladen. Som I ser, så er jeg ikke verdens mester i chokoladekunst, men jeg lover, at vi begge synes de smagte aldeles fremragende.

Resten af aftenen blev brugt i sofaen med The Wire (hvornår kommer den nye sæson af Mad Men) tæpper og en god latte.

Opskrift på hjemmelavede Bounty – ca 3-5 styk

  • 100 g kondenseret mælk
  • 80 g kokosmel, måske lidt mere
  • 75 g chokolade

Bland kokosmel og kondenseret mælk. Form til kokosbrød, de skal være faste og nemme at forme, så tilsæt evt lidt mere kokos eller lidt mere kondenseret mælk til det passer. Lad dem gerne hvile i køleskabet i 2-3 timer. Smelt derefter chokoladen og beklæd kokosbrødene med chokolade. De smager i øvrigt fantastisk med en kop god kaffe til.

Update: Kondenseret mælk kan købes hos nemlig.com, føtex, velassorterede grønthandlere og jeg har også set det i Brugsen og SuperBest