Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-citronmane/

Hjemmelavet citronmåne

Citronmånen her smager simpelthen så englene synger!

Den er simpelthen helt perfekt sød/syrlig, saftig i krummen og virkelig bare skøn

PT1H

Citronmåne

10 pers    1 time
10 pers
Ingredienser
  • Dej 1
  • 250 g. stuetempereret smør
  • 1 stang vanilje
  • 125 g. flormelis
  • 100 g. rørsukker
  • 3 æg
  • 3 æggeblommer
  • 100 g. hvedemel
  • 60 g. maizena
  • 1 stk. øko citron (revet skal & saft)
  • Dej 2
  • 125 g. ren rå marcipan
  • 85 g. sukker
  • 50 g. stuetempereret smør
  • 2 æg
  • Citron glasur:
  • 150 g. flormelis 1 stk. vasket citron( revet skal & saft) evt. lidt vand
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Dej 1

Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. En tsk rørsukker og vaniljekornene mases sammen med bagsiden af en ske, således at kornene skilles ad. Stuetempereret smør, flormelis og rørsukker samt vanilje sukkeret røres luftigt. Stuetempererede æg og æggeblommer tilsættes lidt ad gangen. Stop når massen er ensartet. Hvedemel og maizena blandes og sigtes ned i dejen. Dejen vendes forsigtigt sammen med revet citron skal og saft.

Dej 2
Ælt marcipanen og sukker sammen med hænderne. Ælt smør i lidt ad gangen. Når alt smørret er æltet med tilsættes æggene ligeledes lidt ad gangen.

Dej 1 og dej 2 vendes sammen og fordeles i formen. Bages ved 190 grader til den er godt gylden og giver efter ved tryk. Min form er ret smal og høj, så den skulle have 50 minutter. Men mærk efter, har du en almindelig form vil jeg tro, at 45 minutter er fint.

Citron glasur:
Skallen rives af citronen og den revne skal lufttørrer i en times tid.

Saften fra en ½ citron, flormelissen og røres sammen med en håndmikser. pisk til glasuren er helt hvid og smuk. Fordel glasuren på den afkølede citronmåne. Drys med den lufttørrede citronskal