Det er ikke særlig ofte jeg bager brød eller kager efter en opskrift, og når det en sjælden gang sker, så er der ofte et eller andet jeg ville gøre anderledes, hvis jeg skulle bruge opskriften igen en anden gang.

I dag har været en undtagelse på alle måder. Jeg har bagt denne citronmåne efter en opskrift, jeg har fuldt opskriften til punkt og prikke og der er intet jeg vil lave om ved den opskrift. Citronmånen er simpelthen perfekt! Det er rent faktisk også den eneste opskrift på bloggen som ikke er min egen, men da jeg gerne vil gemme den og bage den igen og igen, så får citronmånen her lige sin helt egen plads.

Opskriften er Mette Blomsterbergs citronmåne. Kagen er frisk og sød, perfekt i krummen, saftig og med rigtig meget smag. Vi tog kagen, kaffe og service med på legepladsen, sammen med de gæster vi havde inviteret til kage. Forår, kaffe, en plads i solen, hyggeligt besøg, krudtugler der legede og nød dagen og en kage, der smagte skønt – alt i alt blev det en perfekt forårsdag i april

Opskrift på Mette Blomsterbergs Citronmåne

Dej 1

  • 250 g. stuetempereret smør
  • 1 stang vanilje
  • 125 g. flormelis
  • 125 g. rørsukker
  • 150 g. stuetempererede hele æg
  • 100 g. stuetempererede æggeblommer
  • 190 g. hvedemel
  • 65 g. maizena
  • 1 stk. vasket citron (revet skal & saft)

Dej 2

  • 125 g. ren rå marcipan
  • 85 g. sukker
  • 50 g. stuetempereret smør
  • 75 g. stuetempererede hele æg

Citron glasur:

  • 150 g. flormelis
  • 1 stk. vasket citron( revet skal & saft)
  • evt. lidt vand

Dej 1
Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. En tsk rørsukker og vaniljekornene mases sammen med bagsiden af en ske, således at kornene skilles ad. Stuetempereret smør, flormelis og rørsukker samt vanilje sukkeret røres luftigt. Stuetempererede æg og æggeblommer tilsættes lidt ad gangen. Stop når massen er ensartet. Hvedemel og maizena blandes og sigtes ned i dejen. Dejen vendes forsigtigt sammen med revet citron skal og saft.

Dej 2
Ælt marcipanen og sukker sammen med hænderne. Ælt smør i lidt ad gangen. Når alt smørret er æltet med tilsættes æggene ligeledes lidt ad gangen.
Dej 1 og dej 2 vendes sammen og fordeles i formen. Bages ved 190 grader til den er godt gylden og giver efter ved tryk. Min form er ret smal og høj, så den skulle have 50 minutter. Men mærk efter, har du en almindelig form vil jeg tro, at 35 minutter er fint.

Citron glasur:
Skallen rives af citronen og den revne skal lufttørrer i en times tid.
Saften fra en ½ citron, flormelissen og røres sammen med en håndmikser. pisk til glasuren er helt hvid og smuk. Fordel glasuren på den afkølede citronmåne. Drys med den lufttørrede citronskal