Jeg kan rigtig godt lide at pynte op til jul, med vinterligt pynt fra naturen. Lærkegrene, kogler, gran, mistelten, mos og hyacinter. Ellers er vores julepynt en skøn blanding af gammelt og nyt og det er ikke valgt ud fra, at være mega tjekket eller stilfuldt ;) Noget pynt er faktisk ikke som sådan valgt, men mere bare flyttet ind af sig selv, kender I det? Vi har ikke særlig meget julepynt – men det vi har, er lige perfekt julehyggeligt til os.

Der er børnenes samling af hjemmelavede kalenderlys, vores lille nissedør, et par gamle strikkede julenisser, 2-3 kravlenisser fra min barndom, lidt billigt juledims fra Rema1000 og fakta, og lidt nyt lækkert pynt fra bl.a Anne Black og By Blank.

Johan, Julie og jeg er netop gået i gang med årets juletræspynt. Juletræet hjemme hos os bliver primært pynter med røde- og sølvkugler, tændte stearinlys juleaften og lyskæde til de efterfølgende dage, samt det pynt som betyder noget særligt for os – den slags vi tager frem år efter år, og så det hjemmelavede juletræspynt.

I år har jeg tegnet en masse stjerner, hjerter, grise, juletræer og cirkler på hvidt og gråt kraftigt karton. Johan og Julie får til opgave at male alle de hvide med vandfarver, glimmerlim eller farveblyanter, så laver jeg et hul med hulmaskinen. Vi hjælper hinanden med at komme en snor igennem og vupti – så har vi den fineste hjemmelavede julepynt. Cirklerne har jeg overvejet at sy en tråd igennem og lave en guirlande af. Jeg overvejer også nogle stjerner lavet af flotte papirsstrimler, og …. nu må vi se om vi/jeg når det hele!